Αντίο Lou Reed – O Iχθύς της άγριας πλευράς

Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια άλλος ένα θρύλος της ροκ, ο Ιχθύς τραγουδοποιός κιθαρίστας και ερμηνευτής Lou Reed, εμπνευστής των Velvet Underground.

Αντίο Lou Reed – O Iχθύς της άγριας πλευράς


Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο Lou Reed υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ροκ μουσικής, που ξεχώρισε για τη βαθιά φωνή και τους μελαγχολικούς και γεμάτους επιρροή στίχους του.

Το τρίγωνο Άρη – Ποσειδώνα εκφράστηκε σε όλο του εύρος όχι μόνο μέσα από τους στίχους του και την αγάπη για τη μουσική, αλλά και μέσα από μια φιλειρηνική διάθεση, που ο δύστροπος χαρακτήρας του δεν έκανε εμφανή με την πρώτη ανάγνωση.

Η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου του έδινε το χάρισμα να πλάθει εικόνες μέσα από τα τραγούδια του χωρίς να τις ωραιοποιεί, αντίθετα εκφράζονταν με ρεαλισμό και ακρίβεια όπως στο αμίμητο «Venus in Furs».

Οι εξαρτήσεις του πολλές, αλκοόλ, ναρκωτικά, σαδομαζοχιστικές σεξιστικές τάσεις, υπηρέτησε και αυτός πιστά την παρακμιακή πρόκληση της δεκαετίας του 60', αναφερόμενος σε αυτά σε πολλά τραγούδια του, με αποκορύφωμα το «Heroin».

Φυσικά και δεν κάνουν σπουδαίο το μουσικό έργο ενός ανθρώπου τέτοιες εμμονές, σαν μουσικός όμως θα μείνει στην ιστορία μαζί με άλλους για την πρωτοτυπία στο στυλ, την υπερβολή, το απρόβλεπτο δαιμόνιό του, μα πάνω απ όλα για τη γνήσια και αυθεντική του μουσική και προσωπική στάση.

Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα διαμόρφωσε την καταδυναστευμένη ερωτική του ψυχολογία και συμπεριφορά, ενώ η σύνοδος του Άρη με Κρόνο και Ουρανό στον Ταύρο, τον έκανε ένα αγρίμι που προκαλούσε με τις εκκεντρικές εμφανίσεις και συμπεριφορές του.

Γεμάτος ανησυχίες και προβληματισμούς που διόγκωνε και εκτόξευε το τετράγωνο Ήλιου – Δία, η πρωτοποριακή Αφροδίτη στον Υδροχόο σε τρίγωνο με τον Δία, του χάριζε παράλληλα αναγνώριση μέσα από την avant garde μουσική που δημιούργησε.

Μετά τους Velvet underground και τον θρυλικό δίσκο με εξώφυλλο την μπανάνα του Andy Warhol, απογειώθηκε μέσα από τη solo καριέρα του με τραγούδια όπως τα «Satellite Of Love» «Vicious» και «Perfect day».

Η έξαλλη ζωή του κράτησε ως την ηλικία των 40 ετών περίπου. Έπειτα γνώρισε την καλλονή Βρετανίδα σχεδιάστρια Silvia Morales, με την οποία παντρεύτηκε και έμεινε μαζί της 10 χρόνια. Τα τραγούδια του έγιναν πιο μελωδικά και ο έγγαμος βίος, απορρόφησε τις παρακμιακές του τάσεις. O δεύτερος γάμος του έγινε πριν 3 χρόνια, με την επί χρόνια σύντροφό του μουσικό, Laurie Anderson.

Η αιτία του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά δεν έχει καμία σημασία.

«Take a walk on the wild side», τραγούδησε, έζησε και μας άφησε για ανάμνηση.

Δείτε παρακάτω το αφιέρωμα του Euronews

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; To astrology.gr έχει την απάντηση!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved