Του πήρε 16 χρόνια, αλλά δείτε τι έφτιαξε...

Κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματικά αξιοθαύμαστη σιδηροδρομική κατασκευή, για την οποία κέρδισε και μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες.

Του πήρε 16 χρόνια, αλλά δείτε τι έφτιαξε...

Ξεκίνησε σαν χόμπι αλλά τελικά κατέληξε εμμονή. Η κατασκευή του μεγαλύτερου μοντέλου σιδηροδρόμου από τον Μπρους Γουίλιαμς Ζακανίνο, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του, μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του στο Φλέμινκτον του Νιού Τζέρσεϊ είναι γεγονός.

Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό δημιούργημα, με όνομα Νόρθλαντς, χρειάστηκε 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, και ο δημιουργός του μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για τα 8 μίλια διαδρομής που διασχίζουν τα 100 τρένα του, αλλά και για τις 400 γέφυρες που συμπληρώνουν την κατασκευή.

Μάλιστα, το εν λόγω σιδηροδρομικό μοντέλο κοσμούν περισσότερα από 3.000 κτίρια μινιατούρες, τα οποία βρίσκονται σε υποτιθέμενα χωριά και πόλεις, 50.000 δέντρα και γέφυρες που εκτείνονται σε μεγάλα φαράγγια.
Αυτό βέβαια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, είναι η ρεαλιστική απόδοση της κατασκευής αλλά και το γεγονός ότι όλα είναι φτιαγμένα από το χέρι του ίδιου του ιδιοκτήτη.

Ο Μπρους δηλώνει κατενθουσιασμένος από την θερμή αποδοχή του κόσμου, ενώ σχόλια όπως «αποτελεί ένα από τα θαύματα του κόσμου» του χαρίζουν ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Ο ευτυχισμένος δημιουργός αγαπούσε από μικρό παιδί τα τρένα, αλλά όταν παντρεύτηκε του γεννήθηκε η ιδέα κατασκευής ενός τέτοιου μοντέλου. Μάλιστα, δεν δίστασε να χτίσει πέντε επιπλέον πατώματα στο σπίτι του προκειμένου να φιλοξενηθεί το λατρεμένο του δημιούργημα.

«Εργαζόμουν 18 με 19 ώρες την ημέρα χωρίς διακοπή, προκειμένου να τελειώσω το Νόρθλαντς και ξόδεψα τεράστια ποσά για την ολοκλήρωσή του» δηλώνει ο υπερήφανος Μπρους. Άλλωστε έχει και κάθε λόγο να υπερηφανεύεται, αφού η κταασκευή του έχει κατακτήσει μια θέση στο Ρεκόρ Γκίνες σαν την μεγαλύτερη δημιουργία στο είδος της.

Πλήθος ανθρώπων αλλά και διασημότητες όπως ο Ροντ Στιούαρτ και ο Νιλ Γιάνγκ ταξιδεύουν ως το Νιου Τζέρσι για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το ομολογουμένως ξεχωριστό σιδηροδρομικό μοντέλο.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved