Martha Payne: Η 9χρονη blogger που άλλαξε τα σχολικά γεύματα

Η 9χρονη Martha Payne, από τη δυτική Σκοτία, ξεκίνησε ένα blog, με το όνομα Never Seconds, για να καταγράψει τα αηδιαστικά, καθόλου θρεπτικά γεύματα που σέρβιραν στο δημόσιο δημοτικό σχολείο που φοιτούσε.

Martha Payne: Η 9χρονη blogger που άλλαξε τα σχολικά γεύματα

Η μητέρα της μικρής είναι γιατρός, ενώ ο πατέρας της έχει μία μικρή αγροτική ιδιοκτησία. Η Martha ξεκίνησε να ποστάρει στο blog της στις αρχές Μαΐου και γρήγορα η σελίδα της έγινε διάσημη.

Το blog της αναφέρθηκε στο περιοδικό Time, στην εφημερίδα Telegraph, αλλά και στην Daily Mail, ενώ η μικρή έλαβε την υποστήριξη του γνωστού μάγειρα-celebrity, Jamie Oliver.

Φυσικά η προσπάθεια αυτή ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς η διεύθυνση του σχολείου απαγόρευσε στη Martha να φέρνει την φωτογραφική μηχανή της στο σχολείο.

Η ίδια είπε πως "παρακολουθούσα το μάθημα των μαθηματικών, όταν η υπεύθυνη δασκάλα με έβγαλε από την αίθουσα και με πήγε στο γραφείο της. Μου είπε πως δεν μπορώ πλέον να τραβάω φωτογραφίες των σχολικών γευμάτων μου επειδή αυτές δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδα. Εγώ δεν γράφω σε εφημερίδα παρά μόνο στο blog μου και σίγουρα θα μου λείψει να μοιράζομαι τα γεύματα του σχολείου μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένη που δεν με αφήνουν να τραβήξω και άλλες φωτογραφίες."

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια της Martha απέφερε καρπούς καθώς στο σχολείο της επιτράπηκε στα παιδιά να τρώνε όση σαλάτα, φρούτα και ψωμί θέλουν, μετά από τα παράπονα της μικρής.

Επιπλέον, η Martha είχε ζητήσει από τους αναγνώστες της να συνεισφέρουν σε μία δωρεά με το όνομα Mary's Meals, η οποία χρηματοδοτεί σχολικά γεύματα στην Αφρική.

Ξεκίνησε η ίδια τις δωρεές, καταθέτοντας 50 λίρες που εισέπραξε από ένα περιοδικό, το οποίο αναδημοσίευσε κάποιες φωτογραφίες της.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην απαγόρευση ήταν άμεση, διάσημοι όπως ο σεφ Jamie Oliver και ο συγγραφέας Neil Gaiman, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την Martha και έτσι το συμβούλιο απέσυρε την απόφασή του να μην μπορεί η 9χρονη να τραβάει φωτογραφίες στο σχολείο της.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved