ΔΕΙΤΕ: Η Σπιναλόγκα της Κίνας

Οι δύο εξ αυτών έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή εκεί...

ΔΕΙΤΕ: Η Σπιναλόγκα της Κίνας

Οι τελευταίοι επιζώντες μιας κοινότητας λεπρών, που εξορίστηκαν επειδή κάποτε θεωρούνταν «καταραμένοι», ζουν στο χωριό Luduo, ένα από τα περίπου 200 χωριά που υπήρχαν στην επαρχία Yunnan της Κίνας.

Όταν πρωτοδημιουργήθηκε το χωριό σε αυτό ζούσαν περίπου 80 ασθενείς. Η πλειοψηφία αυτών άφησε την τελευταία του πνοή εκεί, πολλοί εκ των οποίων δεν ξαναείδαν τους συγγενείς τους από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν εκεί, ακόμη κι αν είχαν γιατρευτεί... μιας και το στίγμα του λεπρού θα τους ακολουθούσε για μια ζωή.

Σήμερα ζουν εκεί οι τελευταίοι επτά.

Οι πέντε εξ αυτών πήγαν εκεί όταν εμφάνισαν την ασθένεια κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ οι άλλοι δύο γεννήθηκαν εκεί καθώς οι μανάδες τους είχαν μπει σε καραντίνα όσο ήταν έγκυες.

Η λέπρα, ή αλλιώς γνωστή ως νόσος του Χάνσεν, προκαλείται από το βακτήριο Mycobacterium leprae, το οποίο καταστρέφει το δέρμα και το περιφερειακό νευρικό σύστημα.

Οι κοινότητες λεπρών δημιουργήθηκαν από το φόβο των ανθρώπων για την παραμορφωτική ασθένεια, που πίστευαν ότι είναι μεταδοτική, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail. Οι γιατροί ακόμη δεν είναι σίγουροι για το πώς μεταδίδει η λέπρα, παρότι πιστεύεται ότι αυτό συμβαίνει μέσω των αερομεταφερόμενων σταγονιδίων μέσω του βήχα και του φτερνίσματος, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η ασθένεια έγινε ιάσιμη το 1941 και πλέον οι ασθενείς μπορούν να γιατρευτούν με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής που διαρκεί από έξι έως 12 μήνες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved