Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Άγνωστες λεπτομέρειες της συζύγου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Το who is who της Πρώτης Κυρίας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Άγνωστες λεπτομέρειες της συζύγου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και έχει καταγωγή από την Αίγυπτο και τη Βαρσοβία ενώ η γιαγιά της, Μαίρη Άνταμς, προέρχεται από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ, πριν από 20 περίπου χρόνια και παντρεύτηκαν το 1997 στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα, ενώ η κόρη τους Σοφία γεννήθηκε λίγους μήνες μετά. Αργότερα απέκτησαν άλλα δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Η σχέση τους άργησε να γίνει αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη και οι συγκρούσεις ήταν έντονες, ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι θεωρείται ο υποκινητής του πολιτικού αναστήματος που έχει ορθώσει ο Κυριάκος κόντρα στις πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν μέσα στην οικογένεια Μητσοτάκη. Γυναίκα καριέρας και δυναμική έχει δηλώσει για τον εαυτό της: «Εγώ ήμουν και είμαι ένας ανεξάρτητος άνθρωπος και οικονομικά και ως προσωπικότητα» και έχει επιβιώσει σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά και τραπεζικά περιβάλλοντα.

Εργάστηκε για 12 χρόνια ως στέλεχος της Deutsche Bank και σήμερα είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρείας ενδυμάτων και τσαντών Zeus + Δione, που ιδρύθηκε το 2012 και το όνειρό της είναι να την κάνει παγκοσμίου φήμης.

Όπως και ο πατέρας της, ο οποίος μάλιστα, για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί, την Grabowski Gallery στην Αγγλία, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, αγαπά τη μουσική (όπερα), της αρέσουν οι Πιλάτες ενώ μιλά: Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον σύζυγό της μέσω του σημαντικού εργαλείου, του twitter και Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου... Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξή τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ»
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι για 5 ολόκληρα χρόνια έμεινε χωριστά, όμως επανασυνδέθηκε, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σε συνέντευξη για το πώς έσωσε το γάμο του: «Η πολιτική είναι σημαντική αλλά πάνω απ' όλα είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου».

Χθες το βράδυ, μόλις έγιναν γνωστά Αποτελέσματα των Εκλογών, που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νικητή της αναμέτρησης και νέο Πρωθυπουργό της χώρας, ανήρτησε μια οικογενειακή φωτογραφία στο λογαριασμό στο Instagram γράφοντας:

«Συγχαρητήρια Κυριάκο! Το αξίζεις! Η οικογένεια σου είναι υπερήφανη για εσένα! Χρόνια πολλά! Όλη μου την αγάπη! Congratulations @kyriakos_ We are proud of you!» για να σχολιαστεί από τον σύζυγός της «Eυχαριστώ!!! Και από αύριο σκληρή δουλειά»!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved