Flashback: Ποιος είχε αποκαλέσει τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «βλαχοτράγουδο»;

Είσαι καλά Σοφία μου που θα παίξω εγώ αυτό το βλαχοτράγουδο; Παραιτούμαι!».

Flashback: Ποιος είχε αποκαλέσει τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «βλαχοτράγουδο»;

«Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Κορόιδο Μουσολίνι» και «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο με τα οποία εμψύχωνε τους Έλληνες στρατιώτες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Όμως η «τραγουδίστρια της Νίκης» εκτός από τα πατριωτικά και σατιρικά τραγούδια με θέμα την πολεμική επικαιρότητα είχε ερμηνεύσει και τραγούδια της ελληνικής υπαίθρου της εποχής με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ένα εξ αυτών ήταν «Στ΄ Λάρισς΄ βγαίν΄ ο αυγερινός» με το οποίο η κορυφαία τραγουδίστρια ήταν ενθουσιασμένη όταν το πρωτοπήρε στα χέρια της. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον μαέστρο της Κ. Γιαννίδη ο οποίος όταν του το έδωσε για να το παίξει πρώτη φορά σε πρόβα της είπε «Είσαι καλά Σοφία μου που θα παίξω εγώ αυτό το βλαχοτράγουδο; Παραιτούμαι!».
Η τραγουδίστρια όμως μαζί με τον θεατρικό επιχειρηματία επέμειναν και τελικά όχι μόνο το έπαιξε αλλά το τραγούδι έκανε και μεγάλη επιτυχία από την πρώτη κιόλας παράσταση.
Μετά το «χαλασμό» που έκανε το τραγούδι ο επιχειρηματίας ρώτησε τη γνώμη του Κ. Γιαννίδη εκείνος του απάντησε: «Μα δεν είδατε; Μας το τραγούδησε με σκέρτσα που δεν την έφτανε ο χώρος της σκηνής, μας το τραγούδησε ακουμπισμένη στο πιάνο, μας το τραγούδησε ακουμπισμένη πάνω στη κουΐντα, μας το τραγούδησε με την πλάτη στο κοινό, μόνο ανάσκελα που δεν μας το τραγούδησε!».

Η Σοφία Βέμπο ήταν γεννημένη με μια πολυαστρία (Ήλιο, Σελήνη, Αφροδίτη) στον ξεχωριστό Υδροχόο σε θετική όψη με τον «ειδικού βάρους» και «βαθιάς συναισθηματικής επιρροής» Πλούτωνα δείχνοντας μια μοναδικά μεγάλη καλλιτέχνιδα που εκτός από ταλέντο φωνής διέθετε και απόθεμα ψυχής. Συγχρόνως, η σύνοδος του πλανήτη της αντίστασης, του Ουρανού, με τον Ερμή της, που συμβολίζει τους στίχους και την επικοινωνία με το κοινό, στον Αιγόκερω δείχνει ότι η μεγάλη τραγουδίστρια παρείχε ανατρεπτικά πατριωτικό έργο με σύμβολο–ιδέα την ελευθερία και δεν θα μπορούσε το όνομά της να μην γίνει σύμβολο και τμήμα της ιστορικής μας μνήμης για την πορεία αντίστασης που ακολούθησε.

{youtube}5PeA8XP3-FI{/youtube}

{youtube}rOzRFbY1M-0{/youtube}

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphone, ipad και ipod εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για εσένα τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved