Η υπαρξιακή κρίση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ο κυκλοθυμικός Αιγόκερως αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα της προβολής της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου των Village Cinemas της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Βόλου για τη σίτιση άπορων οικογενειών

Η υπαρξιακή κρίση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ένα πρόσωπο που μεσουρανεί εδώ και χρόνια στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα και πρόσφατα στον κινηματογράφο.

Μετά την εισπρακτική και όχι μόνο επιτυχία της ταινίας του «Αν», αποφάσισε να διαθέσει τα έσοδα της προβολής της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου των Village Cinemas της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Βόλου για τη σίτιση, για ένα χρόνο, άπορων οικογενειών. Όλα τα έσοδα, όπως βεβαιώνει με το πάθος που τον διακατέχει, θα γίνουν δωροεπιταγές στον Βερόπουλο που και αυτός με τη σειρά του θέλει να προσθέσει και άλλες.

Η κάθε δωροεπιταγή θα καλύπτει το φαγητό ενός χρόνου σε μία οικογένεια.

Η αναμφισβήτητη επιτυχία του έχει κατακριθεί από πολλούς, ενώ εξίσου πολλοί είναι αυτοί που τον ξεχωρίζουν, παρακολουθώντας πιστά τα υπαρξιακά του σενάρια.

Μετά το ξεδίπλωμα των προσωπικών του απόψεων για τον έρωτα, τον γάμο και την οικονομική κρίση στην εκπομπή «Netweek» της Έλλης Στάη, παραδέχτηκε πως φοβάται πολύ, ενώ σε μετέπειτα συνέντευξή του στο «protagon» μετάνιωσε που δεν είπε πως στην ουσία τρέμει. «Τρέμω που βλέπω γύρω μου τους ανθρώπους ένα βήμα πριν φάνε τις σάρκες τους... Τρέμω όταν ακούω τη λέξη «εμφύλιος». Τρέμω που η σκέψη και η λογική έχουν γίνει πολυτέλεια λίγων. Τρέμω όταν συνειδητοποιώ πως το μίσος γίνεται κόμμα με οπαδούς που ολένα και αυξάνονται...Τρέμω που εντέλει η άλλη φύση μας είναι τόσο κτηνώδης. Όση και η βλακεία μας. Και ιδιαίτερα τρέμω όταν ανακαλύπτω πως εντέλει το δίκιο του ενός δεν αναιρεί το δίκιο του άλλου...»

Ο κυκλοθυμικός Αιγόκερως που γράφει σενάρια μέσα από τις υπαρξιακές του αναζητήσεις και τα ερμηνεύει σαν παρατηρητής που παλεύει να τα βιώσει, έχει καθιερωθεί μέσα από τη σύνοδο ιδιομοιρίας της Αφροδίτης με τον Βόρειο Δεσμό, εκπληρώνοντας σαφώς το στόχο του.

Ένα στόχο που δεν έχει να κάνει τόσο με την προσωπική του προβολή, όσο με το εσωτερικό του ξεκαθάρισμα. Αυτή η Αφροδίτη στον Σκορπιό, γίνεται η μούσα που του ξεδιπλώνει τα δεινά του έρωτα, αλλά και τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης προκαθορισμένης μοίρας.

Τα σενάριά του καθαρά Πλουτώνια, όπως και η ιδιοσυγκρασία του, είναι πολύ εύκολο να γίνουν αντικείμενο σκληρής κριτικής, υποβαθμίζοντας τη δημιουργική του ικανότητα, μιλώντας για απομιμήσεις και για ένα υπερτονισμένο «εγώ», που προσπαθεί να πλασάρει μετά μανίας.

Η δική μου ολοκληρωτική διαφωνία στα παραπάνω δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει πως ο Παπακαλιάτης έχει δημιουργήσει θέμα στην τηλεοπτική και κινηματογραφική πραγματικότητα με το διεισδυτικό ταλέντο που του εκχωρεί το Ταυ - τετράγωνο του Ερμή στον Αιγόκερω με Δία και Πλούτωνα. Προσπαθεί εμφανώς να δώσει μια ταινία για την οποία έχει δουλέψει πολύ, τη στιγμή που άλλοι δημιουργούν αβασάνιστα κακόγουστες σαχλαμάρες τύπου κυνόδοντα και Περράκη. Φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι για αυτόν πρωταρχικές και το μόνο που μπορεί κάποιος να του καταλογίσει είναι το δυσάρεστο και αποπνικτικό τέλος που επιλέγει στα σενάριά του.

Οι αφοριστικές απόψεις εναντίον του θα πολλαπλασιαστούν με την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό, που έχει έρθει ήδη σε θέση βολής με τους γενέθλιους Κρόνο και Ουρανό του.

Αντλώντας ενέργεια μέσα από το τρίγωνο Ήλιου Σελήνης, ετοιμάζει και δεύτερη ταινία η οποία θα τροφοδοτήσει το δηλητήριο των απαξιωτικών γλωσσών, δίνοντάς τους άλλη μια ευκαιρία να αποφορτιστούν. Όσο για τους υπόλοιπους, θα απολαύσουν άλλη μια καλογυρισμένη ταινία με ωραίους διαλόγους και μουσικές, που μπορεί να μην καλύπτει την αισιοδοξία, αλλά ξεμπροστιάζει τα απωθημένα.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε δει το «Αν» και δεν πιστεύετε πως θα χάσετε το χρόνο σας, τα Village σας περιμένουν στις 31/1 για καλό σκοπό!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved