Αν βρείτε κάτι τέτοιο σε μια παραλία μην πανικοβληθείτε!

Την επόμενη φορά που θα είσαστε σε μια παραλία και θα βρείτε ένα μυστηριώδες, μαύρο φουσκωτό αντικείμενο, μην τρομάξετε!

Αν βρείτε κάτι τέτοιο σε μια παραλία μην πανικοβληθείτε!

Δεν είναι κάποιο μυθικό αντικείμενο ούτε είναι επικίνδυνο, είναι απλά το πρώην σπίτι ενός μωρού καρχαρία. Και αν δεν σας αρέσουν οι καρχαρίες, είσαστε τυχεροί που απλά βρήκατε μόνο την θήκη των αυγών τους.

Αυτά τα δερματώδη, συνήθως μαύρα ή σκούρα καφέ φακελάκια ξεβράζονται σε παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο και στα μάτια σας μπορεί να μοιάζουν με περίεργα, εξωγήινα αντικείμενα.

Στην καθομιλουμένη ονομάζεται «το τσαντάκι της γοργόνας» ή «το τσαντάκι του διαβόλου». Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι όλες οι κάψουλες από αυγά καρχαρία. Κάποια από αυτά, όπως εκείνα με τις τέσσερις αιχμές, προέρχονται από σαλάχια.

Δείχνουν λίγο τρομακτικά, αλλά έχουν φτιαχτεί από πρωτεΐνη κολλαγόνου και είναι στην πραγματικότητα απαλά και δερματώδη.

Όταν δεν έχουν μέσα αυγά, το κέντρο τους είναι κούφιο και γεμάτο αέρα.

Αν βρείτε ένα στην παραλία και είναι άδειο, θα δείτε πιθανόν ένα δάκρυ στην μια του πλευρά. Από εκείνο το σημείο κολυμπάνε τα μωρά και βγαίνουν έξω. Επειδή είναι πολύ ελαφριά, ξεβράζονται στην ακτή όλη την ώρα.

Δείχνουν σχεδόν ψεύτικα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved