Λάρα Κροφτ Εναντίον Πλούτωνα

Η Αντζελίνα Τζολί είναι σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση σταρ
Παπασταύρου Λίντα
Λάρα Κροφτ Εναντίον Πλούτωνα

από τον Γιάννη Ριζόπουλο


Η Αντζελίνα Τζολί είναι σίγουρα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση σταρ.
Προικισμένη με εξωτική ομορφιά, ένα αποτέλεσμα του τετραγώνου Αφροδίτης-Ουρανού πάνω στον Ωροσκόπο της, χαρακτηρίζεται από την-υπέρ του δέοντος-δυναμική Σελήνη στον Κριό, που η σύνοδος της με τον Άρη ευθύνεται πρακτικά για την πληθώρα των «αρσενικών» χαρακτηριστικών που διέπουν την ψυχολογία της.
Προκλητικά ειλικρινής, δεν παύει να τροφοδοτεί τα media με λεπτομέρειες της ερωτικής της ζωής, που κάνουν ακόμη και τις πέτρες να κοκκινίζουν... Μια αμφιφυλόφιλη αυτοκαταστροφική λολίτα με αιμομικτικές τάσεις δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε το Χόλυγουντ και πολύ περισσότερο η πουριτανική Αμερικανική κοινωνία. Ωστόσο η όμορφη Αντζελίνα κατάφερε μέχρι στιγμής να επιβάλλει την «ελαττωματική» προσωπικότητα της με τη βοήθεια της Δήμητρας και του Δία που κάνουν ...πάρτι στο 10ο οίκο της, έχοντας μάλιστα και μια ίδιο-συναστριακή σύνοδο πάνω στο Μεσουράνημα της!

Δίας-Κρόνος: Το ντέρμπι των ...αιωνίων


Βέβαια παράλληλα με την έκθεση της «ανώριμης» πλευρά της μαζεύει διαρκώς «πόντους» μέσα από τις προσπάθειες της για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων (είναι πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών), ένα ανθρωπιστικό έργο που «χρωστάει» πολλά στην ευαισθησία της αντίθεσης Ήλιου-Ποσειδώνα και κυρίως στον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στον Καρκίνο και τον 12ο οίκο, σηματοδοτώντας ένα αίσθημα ευθύνης που σχετίζεται άμεσα με το περιεχόμενο και τις «αρμοδιότητες» τόσο του ζωδίου, όσο και του οίκου.
Το τετράγωνο του Κρόνου με το Δία είναι ουσιαστικά η διαχρονική φωτογραφία της ζωής της: Από τη μια η ανάλαφρη όσο και «σκανδαλώδης» πλευρά και από την άλλη η διάθεση προσφοράς και η ανάληψη υπευθυνοτήτων. Και η εμπλοκή της Σελήνης στο όλο σχήμα το κάνει ακόμη πιο εκφραστικό: Η «γκλαμουριά» και η αμετροέπεια βαδίζουν χέρι-χέρι με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τις καταθλιπτικές τάσεις.
Σίγουρα η Αντζελίνα Τζολί κινείται σε δύο βασικούς άξονες η όπως θα λέγαμε έχει δύο παράλληλες προσωπικότητες, ένα χαρακτηριστικό που είναι μάλλον ...κοινός τόπος για τους Διδύμους.
Ευαίσθητη, νευρωτική, άγγελος και ...σκύλα είναι ίσως από τις λίγες περιπτώσεις ατόμων που «δουλεύουν» όλο το ωροσκόπιο τους στο ...φουλ.
Και αυτό πιστοποιείται από την αβίαστη ανταπόκριση της πλανητικής οικοθεσίας στα δεδομένα της ζωής της: Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο είναι μια τυπική ένδειξη υιοθετημένων παιδιών, ενώ ο Ουρανός στον 4ο σχετίζεται άμεσα με τον χωρισμό των γονέων της και την αποξένωση με τον πατέρα της (η σχέση της με τον Γιον Βόιτ άρχισε να αποκαθίσταται μόλις πρόσφατα).
Απομένει να μάθουμε ποια είναι τα μυστικά που κρύβει ακόμη ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο σε σχέση με τους συγγενικούς δεσμούς και τα γενικότερα ενδιαφέροντα της. Το τετράγωνο του πλανήτη με τη γενέθλια θέση του (ολοκληρώνεται μέσα στο 2011) είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες σε αυτό το πεδίο, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί μια κρίσιμη καμπή στη ζωή της Αντζελίνας, που καλείται να αφήσει πίσω της τις πιο «σκοτεινές» πλευρές της, αφού πρώτα …βυθιστεί σε αυτές.

Ο διάβολος στο κορμί της...


Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα της, αστρολογικά δεν υπάρχει τίποτε το ...παράδοξο. Η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα στον άξονα 5ου-11ου οίκου ορίζει το γενικό πλαίσιο μιας αμφιφυλικής τάσης, μέσα στο οποίο βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται οι «Ουράνιοι» πειραματισμοί και τα ...πάθη του Πλούτωνα.
Ο πλανήτης της αναζήτησης του απόλυτου σχηματίζει έντονες όψεις με τη Σελήνη, τον Άρη (αντιθέσεις) και την αστρική Αφροδίτη (τετράγωνο), ενώ ως αστρικός κάνει ένα επιπλέον τετράγωνο με τον Ήλιο, συνδέοντας εκτός των άλλων τον άξονα 5ου-11ου (ερωτικές σχέσεις) με τον 3ο (συγγενικά πρόσωπα). Το σεξ για την Αντζελίνα είναι ...τρόπος ζωής και επειδή αυτό «εκπέμπεται» προς κάθε κατεύθυνση, είναι λογικό να ...στοιχειώνει τα όνειρα ανδρών και γυναικών.
Πέρα από αυτό ο έντονος Πλούτωνας έχει αφήσει τα σημάδια του στο κορμί της. Η ιστορία ξεκίνησε από τότε που στην εφηβεία της χαρακωνόταν μεθυσμένη από τη θέα του αίματος και συνεχίστηκε με τα δεκάδες τατουάζ επί παντός ...επιστητού. Τόνοι μέηκ απ έχουν επιστρατευθεί για να καλύψουν εικόνες σύμβολα και αριθμούς στα γυρίσματα γυμνών ή ημίγυμνων σκηνών.
Ακόμη πιο παραστατική για τα δεδομένα του Πλούτωνα ήταν η αμοιβαία «συμφωνία αίματος» που είχε κάνει με το δεύτερο σύζυγο της-και Λέοντα- Μπίλι Μπομπ Θόρτον. Ο καθένας τους φορούσε στο λαιμό ένα μικροσκοπικό φιαλίδιο που περιείχε το αίμα του άλλου...

Ο Ποσειδώνας

Η καλλιτεχνική της υπόσταση, αρχικά φαίνεται να οφείλει πολλά στην αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα, ωστόσο η θέση τους στον 11ο και τον 5ο οίκο αντίστοιχα, δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτική μιας διεθνούς καριέρας αλλά περισσότερο μιας γενικής προδιάθεσης. Αντίθετα, για το ίδιο θέμα οι αστρικές θέσεις του Μεσουρανήματος, του Δία και της Σελήνης στους Ιχθύες ...βγάζουν μάτι.

Φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αντίθεση που σχηματίζει ο αστρικός Ποσειδώνας με τη Δήμητρα στο 10ο οίκο. Προσωπικά θα προτιμούσα η ανοχή της όψης να είναι πιο μικρή (προσεγγίζει τις 5 μοίρες) αλλά έστω κι έτσι δεν παύει να χρωματίζει την καριέρα της Αντζελίνας με τις ιδιότητες του άρχοντα των τεχνών. Η σύνδεση 5ου-10ου οίκου που προκύπτει από αυτήν την ίδιο-συναστριακή σχέση περιγράφει αρκετά παραστατικά τη μεγάλη σημασία που έχουν για την ίδια τόσο τα παιδιά, όσο και οι ερωτικές της φαντασιώσεις.

Το μέλλον


Παρότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δίας θα προσφέρει τις υπηρεσίες του με πολλούς τρόπους (τόσο με την ενεργοποίηση του στις προόδους, όσο και με τη διέλευση του από το 10ο οίκο, τη Σελήνη και τη γενέθλια θέση του) εξασφαλίζοντας τα ...στοιχειώδη για μια θεαματική ανανέωση της προσοχής του κοινού στο πρόσωπο της, τα πράγματα-τουλάχιστον κατά το ήμισυ- δεν πάνε και τόσο καλά για την «πιο σέξι σταρ».

Κατ’ αρχάς, η προοδευμένη Σελήνη, η οποία όπου νάναι θα «πατήσει» πόδι στο γενέθλιο Ωροσκόπο της, εκτός από την αστάθεια σε προσωπικά θέματα θα μεταφέρει την «οργή» του Άρη και του Πλούτωνα με τους οποίους συνδέεται απ‘ τα ...γεννοφάσκια της. Και κάτω από τέτοιες πιεστικές συνθήκες η ψυχική ισορροπία της Αντζελίνας μάλλον χρειάζεται ...επίβλεψη.
Μέσα στις επιδράσεις της Σελήνης, οι οποίες χρονικά εκτείνονται μέχρι το 2012, συμπεριλαμβάνεται και μια συνολική αστάθεια στην προσωπική της ζωή, με τον Μπραντ Πιτ να γίνεται φυσικά ο κύριος αποδέκτης όλης της …ανισορροπίας.

Όσον αφορά τον ίδιο το Δία, εκτός από τις ευεργετικές του επιδράσεις, θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο Πλούτωνα, διογκώνοντας τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις, αφήνοντας παράλληλα διάχυτο ένα …άρωμα σκανδάλου. Μάλιστα η διέλευση του πάνω από το γενέθλιο Άρη στον Κριό (το Μάρτιο του 2011) και λίγο αργότερα από τη Σελήνη, ενδέχεται να απελευθερώσει μεγάλη ποσότητα εγκλωβισμένης ψυχικής ενέργειας με απρόβλεπτες συνέπειες. Η όλη κατάσταση θυμίζει …μπουρλότο και δεν νομίζω ότι αυτό σχετίζεται μόνο με τα γυρίσματα της νέας της ταινίας (μια ιστορία αγάπης στην εμφύλιο-πολεμική Βοσνία).

Όμως υπάρχει και συνέχεια…


Εκτός από τις συνέπειες της ενεργοποίησης του γενέθλιου Πλούτωνα που αναφέρθηκαν πιο πάνω, πριν και μετά τις «ευλογίες» του Δία η Αντζελίνα Τζολί από τώρα και σε διάστημα ενός χρόνου καλείται να αντιμετωπίσει την ...επιδρομή του Κρόνου. Ο πλανήτης, ο οποίος θυμίζω ότι έχει «πιάσει λιμάνι» στο Ζυγό, θα επηρεάσει τόσο τον Άρη όσο και τη Σελήνη, βάζοντας στο τοπ τεν των προβλημάτων τις σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα, τις νομικές προστριβές αλλά και ένα σχετικά σοβαρό ατύχημα.
Επιπλέον, ο γενέθλιος Κρόνος ενεργοποιείται από τον προοδευμένο Ήλιο (σχηματίζουν σύνοδο), προδιαγράφοντας μια αρκετά «στριμωγμένη» καθημερινότητα με αυξημένες υπευθυνότητες, πολλούς μπελάδες αλλά και στενοχώριες σε βασικούς τομείς της ζωής, όπως είναι η υγεία, ο γάμος και τα παιδιά. Η προσφορά κοινωνικού έργου-η διοχέτευση δηλαδή της Κρόνιας ενέργειας σε συλλογικές δραστηριότητες- είναι η δημιουργική εκδοχή αυτής της όψης και ίσως ένας πολύ καλός τρόπος για την Αντζελίνα να …ξεγλιστρήσει από τη «μέγγενη» του πλανήτη.

Μέσα από το πρίσμα της ίδιο-συναστρίας (τη σύγκριση δηλαδή των τροπικών και των αστρικών πλανητικών θέσεων), αναδεικνύεται ο μυστήριος όσο και …ύποπτος ρόλος του διελαύνοντα Πλούτωνα, ο οποίος αυτήν την περίοδο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον αστρικό Ωροσκόπο και την αστρική Αφροδίτη της Αντζελίνας Τζολί. Με δεδομένο το ότι οι αστρικές θέσεις είναι πιο «μοιραίες», ουσιαστικά αυτή η συγκυρία περιγράφει μια διαδικασία μεταμόρφωσης η αν προτιμάτε το πέρασμα σε μια νέα πραγματικότητα μέσα όμως από εξαιρετικά επώδυνες διαδικασίες.

Συνολικά και σύμφωνα με όλους τους αστρολογικούς δείκτες τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να είναι πολύ πλούσια σε γεγονότα με μια διαδοχή ευχάριστων και δυσάρεστων καταστάσεων σε ακραία η απόλυτη μορφή, όπως πραγματικά «αρμόζει» στο ωροσκόπιο της. Και σε ψυχολογικό επίπεδο, αν αφαιρέσουμε τις βουλές του πεπρωμένου, το αν αυτή η κρίση θα είναι δημιουργική η καταστροφική εξαρτάται άμεσα από την ίδια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved