Ενδιαφέρεται ακόμη για εμένα; Με θυμάται με νοσταλγία;

Ωριαίος χάρτηςπου επιβεβαιώνει, ακόµα µια φορά, πόσο καλά λειτουργούν και δίνουν άµεση απάντηση οι υποδοχές µεταξύ των δύο σηµειοδοτών

Ενδιαφέρεται ακόμη για εμένα; Με θυμάται με νοσταλγία;

Άλλος ένας χάρτης - μάθημα, που χειρίζεται δύο βασικά θέματα:

- Το θέµα των υποδοχών, αμοιβαίων ή μεικτών, και

- το θέµα του χρονικού προσδιορισµού.

Με αυτόν τον ωριαίο χάρτη επιβεβαιώνεται, ακόµα µια φορά, πόσο καλά λειτουργούν και δίνουν άµεση απάντηση οι υποδοχές µεταξύ των δύο σηµειοδοτών, ιδιαίτερα, όταν έχουµε να κάνουµε µε ερωτήσεις που αφορούν σε αισθηµατικά θέµατα.

aisthimatika xartis
aisthimatika pinakes

Πριν περάσουµε στην περιγραφή της υπόθεσης και την ερµηνεία του χάρτη, κρίνεται απαραίτητο να θυµηθούµε µερικά πράγµατα για τον τρόπο, µε τον οποίο οι υποδοχές δίνουν άµεσες απαντήσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές, ανάλογα µε τη φύση της ερώτησης.

Κάθε υποδοχή είναι µια σηµαντική κατάσταση που συµβαίνει µεταξύ δύο πλανητών. Αν και οι υποδοχές δεν αναφέρονται συχνά στα ελληνικά διασωθέντα κείµενα, εντούτοις, υπάρχουν κείµενα της αραβικής εποχής που καλύπτουν το θέµα µε ικανοποιητικό τρόπο. Συγκεκριµένα, ο MashaAllah στο έργο του "On Reception" αναφέρεται εκτενώς στις υποδοχές. Αργότερα, ο Abu Mashar διατυπώνει έναν ορισµό για τις υποδοχές, και, λίγους αιώνες µετά, ο William Lilly δίνει κι αυτός µε τη σειρά του τον ορισµό των υποδοχών.

Γενικά, από την έρευνα στη βιβλιογραφία διαπιστώθηκε ότι όλοι οι κανόνες που έχουν διατυπωθεί για τις υποδοχές είναι πανοµοιότυποι.

Ας δούµε τώρα την υπόθεση του χάρτη.

Η Ελένη περνούσε τις διακοπές της σε ένα θέρετρο µαζί µε πολλούς φίλους. Κάποια στιγµή, καθώς περπατούσε σε ένα πολύβουο µέρος µε την παρέα της, αναγνώρισε στο πρόσωπο κάποιου περαστικού, τον Γεράσιµο. Ο Γεράσιµος ήταν ένας µεγάλος έρωτας της ζωής της που είχε λήξει πριν 3,5 χρόνια, αφήνοντας, όµως, µόνο καλές αναµνήσεις.

Προφανώς αναστατώθηκε και, έπειτα από ολιγόωρο, αλλά άκαρπο ψάξιµο, τριγύρω στο χώρο που νόµισε ότι τον είδε, διατύπωσε την ανωτέρω ερώτηση.

Η Ελένη, που έκανε την ερώτηση, αντιπροσωπεύεται από τον 1ο οίκο και τον κυβερνήτη του, την Αφροδίτη, αφού ο 1ος οίκος έχει ακµή στις 9° Ζυγού. Βλέπουµε την Αφροδίτη να είναι ανάδροµη, τοποθετηµένη στον διάδοχο 11ο οίκο των φίλων και των οµάδων, στις 28°♌︎51’. Αυτή η Αφροδίτη δεν θα µπορούσε να περιγράψει καλύτερα την Ελένη, που είναι ένας αυθεντικά ροµαντικός χαρακτήρας µε µια αίσθηση δράµατος στη ζωή της (♌︎). Το ντύσιµό της είναι πάντα καλαίσθητο (♀) και της αρέσει να ανήκει σε οµάδες και να καλλιεργεί φιλίες (11ος).

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Ο Γεράσιµος πάλι περιγράφεται πολύ σωστά από τον Άρη, αφού η ακµή του 7ου οίκου είναι στις 9° Κριού. Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύµων και περιγράφει πολύ καλά τον γρήγορο και ετοιµόλογο (♊︎) Γεράσιµο. Σύµφωνα µε τον κανόνα των 5° του Πτολεµαίου, ο Άρης είναι τοποθετηµένος στην ακµή του κατιόντα 9ου οίκου.

Καµµία έκπληξη δεν µας προξενεί το γεγονός, ότι, για άλλη µια φορά, ο άξονας 1ου - 7ου οίκου κυβερνάται από τον Άρη και την Αφροδίτη, αφού πρόκειται για πολύ συχνό φαινόµενο σε χάρτες αισθηµατικών υποθέσεων.

Ας δούµε τι περιγράφει ο χάρτης, για την κατάσταση που ίσχυε την ώρα που η Ελένη διατύπωσε την ερώτηση.

Έχουµε:

♀ - Ελένη

♂ - Γεράσιµος

Εκείνο που πρέπει αρχικά να ελεγχθεί είναι η σχέση που έχουν οι δύο σηµειοδότες (♀, ♂).

Δηλαδή:

  • Αν έχουν όψη µεταξύ τους
  • Τι είδους όψη είναι αυτή; Θετική ή αρνητική;
  • Συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα;
  • Υπάρχουν υποδοχές µεταξύ των δύο σηµειοδοτών;
  • Τι είδους υποδοχές είναι; Αµοιβαίες ή µεικτές;
  • Συνδέονται οι αντισκιές τους;
  • Υπάρχει το φαινόµενο της µεταφοράς φωτός;

Πράγµατι υπάρχει όψη µεταξύ της Αφροδίτης (Ελένη) και του Άρη (Γεράσιµος), µόνο που αυτή είναι αποκλίνουσα. Αν συµβουλετούµε τις εφηµερίδες, θα δούµε ότι η ακριβής όψη, που πραγµατοποιήθηκε µε την ανάδροµη κίνηση της Αφροδίτης, έγινε λίγες µέρες πριν, µε την Αφροδίτη στις 00°♍︎28’ και τον Άρη στις 00°♊︎28’. Μετά αποχωρίζονται. Τι σηµαίνει αυτό; Επιβεβαιώνει ότι πράγµατι υπήρχε στο παρελθόν δεσµός µεταξύ της Ελένης και του Γεράσιµου, ο οποίος όµως έχει λήξει.

Την απάντηση στο ερώτηµα της Ελένης, θα τη δώσει η Σελήνη, η οποία είναι κενή πορείας. Εδώ εφαρµόζεται το ίδιο σκεπτικό που ισχύει για κάθε χάρτη στον οποίο παρουσιάζεται το φαινόµενο της κενόδροµης Σελήνης. Τη στιγµή που ρώτησε η Ελένη είχε δεσµό µε το Γεράσιµο;« Όχι... Είχαν χωρίσει προ πολλού». Άρα, εφόσον η κενή πορείας Σελήνη δεν ενεργοποιείται µε µελλοντική όψη, οι καταστάσεις δεν αλλάζουν. Παραµένουν όπως είχαν την ώρα της ερώτησης. Η απάντηση είναι σαφής: «Όχι, ο Γεράσιµος δεν ενδιαφέρεται. Τα πράγµατα παραµένουν ως έχουν».

Όµως, η απάντηση στην Ελένη, µπορεί να δοθεί και από την εξέταση των υποδοχών, δηλαδή από την ανταλλαγή θεµελιώδων δυνάµεων µεταξύ των δύο σηµειοδοτών. Εκείνη (♀- Ελένη) «βλέπει» τον ♂, έστω και µε ασθενείς θεµελιώδεις δυνάµεις από όρια και πρόσωπο, που σηµαίνει ότι έχει κάποιο µικρό ενδιαφέρον ακόµα γι’ αυτόν, κάτι σαν αµυδρή νοσταλγία των παλιών καλών ηµερών. Ο Γεράσιµος (♂), όµως, δεν υποδέχεται, δεν «βλέπει» σε καµµία θεµελιώδη δύναµη την Αφροδίτη, που σηµαίνει ότι γι’ αυτόν ο κύκλος της σχέσης του µε την Ελένη έχει κλείσει οριστικά.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Βλέπουµε λοιπόν ότι δύο δυνατές ενδείξεις µέσα στο χάρτη, η έλλειψη υποδοχών και η Σελήνη κενή πορείας, συνηγορούν στην ίδια απάντηση. «Όχι, ο Γεράσιµος δεν ενδιαφέρεται».

Η αµοιβαία συγκλίνουσα όψη που πραγµατοποιείται µεταξύ της ♀ και του ανάδροµου ♄ δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει πάνω στο θέµα, πέραν του ότι ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του 4ου οίκου, ο οποίος αντιπροσωπεύει το τέλος της υπόθεσης και συνεπώς η όψη αυτή επιβεβαιώνει όσα έχουν ήδη προαναφερθεί.

Μια παρατήρηση για τους ερευνητές - µελετητές, που ίσως να είναι άσχετη µε το θέµα του χάρτη, αλλά χρήσιµη από άποψης µελέτης. Όλοι οι ωριαίοι χάρτες, που θα καταστρώνονταν εκείνες τις ηµέρες κατά τις πρωινές ώρες, θα είχαν τους ☉, ☿, ♄ σε κατάσταση Hayz.

Ο κυριότερος λόγος που αυτός ο ωριαίος χάρτης αξίζει µιας εκτενέστερης ανάλυσης είναι επειδή µας βοηθάει να βρούµε τα κλειδιά για να αποκωδικοποιήσουµε τις πληροφορίες που αφορούν στα θέµατα µέτρησης του χρόνου. Εδώ, θα ακολουθήσουµε την κλασσική µέθοδο για την ανεύρεση χρόνου, που είναι η διαφορά µοιρών µεταξύ δύο σηµειοδοτών.

Η διαφορά των µοιρών µεταξύ της ανάδροµης Αφροδίτης (28° 51’) και του Άρη (2° 38) είναι σχεδόν 3, 5°. Αυτή η διαφορά 3,5 µοιρών είναι που κρύβει την πληροφορία για τον τρόπο που θα µετρηθεί και θα αξιολογηθεί ο χρόνος στο συγκεκριµένο χάρτη.

Πώς γίνεται αυτό;

Απ’ όσα γνωρίζουµε µέχρι στιγµής στα θέµατα χρονικού προσδιορισµού ισχύουν τα εξής:

- Οι οίκοι στους οποίους είναι τοποθετηµένοι οι σηµειοδότες µάς υποδεικνύουν ποια είναι η καταλληλότερη µονάδα µέτρησης του χρόνου.

Κατά κανόνα ισχύουν τα εξής:

γωνιακοί οίκοι: δίνουν γρήγορους χρόνους

διάδοχοι οίκοι: δίνουν µεσαίους χρόνους

κατιόντες οίκοι: αντιπροσωπεύουν τα µεγάλα χρονικά διαστήµατα.

Αλλά και τα ζώδια στα οποία είναι τοποθετηµένοι οι σηµειοδότες υποδεικνύουν τον τρόπο µέτρησης του χρόνου.

Συνοπτικά έχουµε:

Παρορµητικά ζώδια: η συντοµότερη µονάδα χρόνου

Μεταβλητά ζώδια: ενδιάµεση µονάδα µέτρησης χρόνου

Σταθερά ζώδια: η µεγαλύτερη µονάδα µέτρησης χρόνου

Έτσι λοιπόν έχουµε:

♀ = σε διάδοχο οίκο και σταθερό ζώδιο

♂ = σε κατιόντα οίκο και µεταβλητό ζώδιο

Με την κοινή λογική συµπεραίνουµε, ότι ο συνδυασµός των θέσεων της Αφροδίτης και του Άρη µας δίνει µέτρηση σε χρόνια και όχι σε µήνες ή εβδοµάδες. Καταλήγουµε, λοιπόν, στο συµπέρασµα ότι οι 3,5 µοίρες αντιστοιχούν σε χρονικό διάστηµα 3,5 ετών και έτσι επιβεβαιώνεται το χρονικό διάστηµα που είχε µεσολαβήσει από τον χωρισµό της Ελένης µε το Γεράσιµο που ήταν όντως 3,5 χρόνια.

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).
2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved