Πού είναι το πορτοφόλι μου;

Ωριαίος χάρτης που απαντά στο ερώτημα εύρεσης ενός συγκεκριμένου - χαμένου αντικειμένου

Πού είναι το πορτοφόλι μου;

Οι πιο ακανθώδεις ερωτήσεις, για όσους ασκούν την ωριαία αστρολογία, είναι αυτές που αφορούν στην εύρεση αντικειμένων και τον χρόνο στον οποίο το αντικείμενο θα ευρεθεί. Είναι το είδος της ερώτησης που αποφεύγουν επιμελώς και οι πιο έμπειροι αστρολόγοι της ωριαίας.

Ο ερωτών γνώριζε ότι το πορτοφόλι του ήταν κάπου μέσα στο σπίτι, αλλά δεν θυμόταν που το είχε τοποθετήσει. Κάποια στιγμή, μέσα στη µέρα, χρειάστηκε χρήματα και άρχισε να το αναζητά επίμονα και για αρκετή ώρα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Όμως, επειδή χρειαζόταν άμεσα τα χρήματα, πάνω στην αγωνία του, σκέφτηκε να κάνει ωριαία ερώτηση.

portofoli xartis
portofoli pinakes

Έχουμε λοιπόν µια ερώτηση για την οποία γνωρίζουμε εξαρχής ότι ο χώρος στον οποίο θα αναζητηθεί το ζητούμενο είναι συγκεκριμένος και πολύ περιορισμένος: Πρόκειται για τον χώρο του σπιτιού του και όχι για το αυτοκίνητο, το εστιατόριο, το σπίτι ενός φίλου του ή οποιοδήποτε άλλο μέρος, όπου μπορεί να το είχε ξεχάσει.

Ξεδιπλώνοντας το χάρτη, παρατηρούμε ότι είναι πλανητική ημέρα Δία και πλανητική ώρα Αφροδίτης. Δύο ευνοϊκοί πλανήτες από τους οποίους αντλούμε διακριτικά τις πρώτες θετικές ενδείξεις για εύρεση αντικειμένου.

Η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να επιλέξουμε τη σωστή οικοθεσία.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Έχουμε λοιπόν τον ερωτώντα στον 1ο οίκο και -σύμφωνα µε τους γνωστούς κανόνες για τα χαμένα και τα παραπεταµένα αντικείμενα- το ζητούμενο θα σηματοδοτείται τόσο από τον κυβερνήτη του 2ου όσο και από τον κυβερνήτη του 4ου οίκου. Κι αυτό επειδή ο 2ος οίκος δηλώνει τα κινητά αντικείμενα και ο 4ος τα ξεχασμένα και παραπεταµένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κανόνας αυτός βολεύει πολύ, επειδή γνωρίζουμε ήδη ότι το αντικείμενο βρίσκεται κάπου μέσα στο σπίτι (4ος) του ερωτώντα.

Ερωτών = Άρης (η ακµή του 1ου οίκου βρίσκεται στο Σκορπιό)

Πορτοφόλι = Δίας (η ακµή του 2ου οίκου είναι στον Τοξότη)

Το πρώτο που πρέπει να ερευνηθεί είναι πού βρίσκεται ο κυβερνήτης του 2ου οίκου, ο Δίας, ο οποίος συμβολίζει το πορτοφόλι. Τον βρίσκουμε τοποθετημένο πάνω ακριβώς στην ακμή του 2ου οίκου. Πολύ θετική ένδειξη για την ανεύρεση. Είναι σαν να µας λέει, ότι εξακολουθεί να είναι στην κατοχή του ερωτώντα και ότι δεν έχει ούτε χαθεί, ούτε κλαπεί.

Εκείνο όμως που µας δίνει τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί, και μάλιστα σύντομα, είναι η ανάδρομη κίνηση του Δία (πορτοφόλι). Εδώ ισχύει ο κανόνας που λέει: «όταν ο σημειοδότης του ζητουμένου είναι ανάδρομος, τότε το αντικείμενο επιστρέφει στον κάτοχό του».

Παρατηρούμε επίσης ότι όσο η ώρα προχωρούσε και οι ακμές των οίκων θα μετακινούνταν, ο Δίας (πορτοφόλι) ανέρχεται στον 1ο οίκο (ερωτών). Δηλαδή ο ερωτών και το αντικείμενο αναπόφευκτα θα συναντιόνταν.

Ο χάρτης αυτός περιέχει πολλές ενδείξεις εύρεσης και μάλιστα σύντομης. Μία από αυτές είναι η θέση και η κίνηση της Σελήνης.

Όπως γνωρίζουμε, τη ροή των εξελίξεων σε όποια υπόθεση κι αν εξετάζουμε, την ελέγχει η Σελήνη, η οποία θεωρείται και συγκυβερνήτης της ερώτησης. Τη Σελήνη τη βρίσκουμε πολύ καλά τοποθετημένη, γωνιακή, στον 4ο οίκο (☽ 5° ♓︎ 37΄). Κυβερνήτης της είναι ο ίδιος πλανήτης που κυβερνάει και το πορτοφόλι, ο Δίας. Άλλωστε, σύμφωνα µε τους κανόνες του χρονικού προσδιορισμού στην ωριαία αστρολογία, οι γωνιακοί οίκοι µας υποδεικνύουν και γρήγορους χρόνους ανεύρεσης. Από την άλλη, η Σελήνη, που είναι το πιο γρήγορα κινούμενο ουράνιο σώμα, είναι αυτή που φέρνει και τις πιο γρήγορες εξελίξεις.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Έτσι κι έγινε.

Όταν η Σελήνη, μετά από πάροδο σύντομου χρόνου (εντός 30 λεπτών), έκανε σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου, ο ερωτών βρήκε το πορτοφόλι του. Αξίζει κάποιος να παρατηρήσει τον χάρτη της ανεύρεσης διότι θα δει ένα από τα φώτα, τη Σελήνη, να σχηματίζει σύνοδο ιδιομοιρίας με την ακμή του 4ου (το σπίτι και το τέλος της υπόθεσης) και το άλλο φως, τον Ήλιο, γινόμενος γωνιακός, να ενδυναμώνεται και να φωτίζει την υπόθεση.

xartis gegonotos portofoli

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).
2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved