Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Εμπεριεχόμενος πλανήτης σε γωνιακό οίκο

Σε τι χρειάζεται να δώσουμε προσοχή

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Εμπεριεχόμενος πλανήτης σε γωνιακό οίκο

Όλοι γνωρίζουμε την ισχύ που έχει ένας γωνιακός πλανήτης, και την ικανότητά του για δράση. Η δυναμική αυτή μειώνεται, όμως, σημαντικά, εάν ο πλανήτης βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο ζώδιο.

Για παράδειγμα, όταν ο Κρόνος είναι τοποθετημένος σε γωνιακό οίκο, λέμε ότι επηρεάζει δυσμενώς τον οίκο αυτόν. Αν όμως βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο ζώδιο, η αρνητική επιρροή του ελαττώνεται κατά πολύ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ευμενείς πλανήτες. Αν έχουμε μια Αφροδίτη γωνιακή, στον 1ο οίκο, θεωρούμε ότι είναι τοποθετημένη πολύ καλά, άρα η επιρροή της είναι θετική. Αν, όμως, η Αφροδίτη βρίσκεται μακριά από την ακμή του ωροσκόπου, τοποθετημένη στο εμπεριεχόμενο ζώδιο του 1ου οίκου, τότε ατονεί κάπως η θετική επιρροή της.

Αλλά και στην περίπτωση που ένας εμπεριεχόμενος πλανήτης βρεθεί σε διάδοχο ή κατιόντα οίκο, η ικανότητά του για δράση στα θέματα που σημειοδοτεi ο οίκος αυτός μειώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Ποιοι χάρτες "απαντούν'' πιο εύκολα;

Έχει παρατηρηθεί ότι οι χάρτες που "απαντούν" με μεγαλύτερη ευκολία είναι εκείνοι τους οποίους καταστρώνει ο ερωτών για δικά του θέματα, π.χ.: "Θα βρω δουλειά;" ή "Θα πάω φυλακή;" Αντιθέτως, σε μια ερώτηση του είδους: "Πού είναι το πορτοφόλι της νύφης μου;" -όπου, αναπόφευκτα, επιβάλλεται να εξεταστούν και παράγωγοι οίκοι- τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.
Ας κρατήσουμε αυτή την παρατήρηση. Είναι πολύ σημαντική. Και ιδού γιατί:
Εγώ ………………………………. 1ος οίκος
Ο γιος μου ……………………….. 5ος οίκος
Η γυναίκα του ……………………. 11ος οίκος ( 7ος παράγωγος του 5ου)
Το πορτοφόλι της γυναίκας του… 12ος οίκος (2ος παράγωγος του 11ου)

Προχωρώντας λίγο περισσότερο, ας δούμε τους προς εξέταση οίκους στην ακόλουθη ερώτηση: "Πώς θα πάει η επιχείρηση του ανιψιού τής συζύγου του γείτονά μου;"

Έχουμε:

-Γείτονας…………………………………… 3ος οίκος
-Σύζυγος του γείτονα……………………… 9ος οίκος (7ος παράγωγος του 3ου)
-Αδελφός/ή της συζύγου του γείτονα…… 11ος οίκος (3ος παράγωγος του 9ου
-Γιος του/της αδελφού αδελφής του…….. 3ος οίκος (5ος παράγωγος του 11)
συζύγου του γείτονα (ανιψιός)
-Επιχείρηση του ανιψιού…………………. 12ος οίκος (12ος παράγωγος του 3ου)

Τυχεροί και άτυχοι οίκοι

Συχνά, οι ασκούντες τη σύγχρονη αστρολογία δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ένας οίκος να χαρακτηρίζεται "άτυχος", θεωρώντας ότι πρόκειται για μια εσφαλμένη πεποίθηση, η οποία στην εποχή μας θα έπρεπε να έχει εκλείψει.

Και όμως ... Η διάκριση σε τυχερούς και άτυχους οίκους, που γίνεται στην ελληνική αστρολογία δε συμβαίνει άνευ λόγου και ουσίας. Η ευμενής ή δυσμενής σχέση που έχει κάθε οίκος με τον ωροσκόπο καθορίζει, αν ο οίκος αυτός είναι τυχερός ή άτυχος.

Ας δούμε τους λόγους:

Ο 5ος και ο 11ος, καθώς και ο 3ος και ο 9ος, θεωρούνται τυχεροί οίκοι, εξαιτίας των τριγώνων και των εξαγώνων που σχηματίζουν με τον ωροσκόπο (ο ερωτών). Οι πλανήτες, λοιπόν, που θα βρεθούν σε αυτούς τους οίκους είναι σε θέση να συντελέσουν θετικά στη ροή των εξελίξεων και να προαγάγουν τη διεκπεραίωση του ζητούμενου.

Αντιθέτως, οι 2ος, 6ος, 8ος και 12ος θεωρούνται άτυχοι οίκοι, διότι δε σχηματίζουν παραδοσιακές όψεις με τον ωροσκόπο. Ιδιαίτερα οι 6ος, 8ος και 12ος οίκος θεωρούνται, ανέκαθεν, οι πιο άτυχοι οίκοι στην Ωριαία. Αφού, λοιπόν, δε "βλέπονται" με τον ωροσκόπο, σημαίνει ότι όποιος πλανήτης βρεθεί εκεί εξασθενεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει τον ερωτώντα (1ος) στην εκπλήρωση του ζητούμενου.

Ta-mustika-11a.jpg

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved