Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Ποιον να διαλέξω; Αυτόν ή εκείνον;

Τι γίνεται με τις ερωτήσεις που περιλαμβάνουν... διλήμματα

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Ποιον να διαλέξω; Αυτόν ή εκείνον;

Στην Ωριαία, ένα σύνηθες φαινόμενο είναι η διατύπωση ερωτήσεων που προκύπτουν εξαιτίας του προβληματισμού του ερωτώντος ως προς την επιλογή μεταξύ δύο προσώπων ή καταστάσεων.

Όταν έχουμε να κάνουμε με ερωτήσεις που περιλαμβάνουν... διλήμματα, η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι να εστιάσουμε στον οίκο του ζητούμενου, εξετάζοντας αν εμπεριέχονται δύο ζώδια. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Κάποιος που εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια εταιρεία έχει ενοχληθεί τους τελευταίους μήνες, από κάποια γεγονότα, τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή του. Την ίδια εποχή, μαθαίνει ότι γίνονται προσλήψεις σε άλλη, ανταγωνιστική εταιρεία. Το γεγονός αυτό του δίνει την αφορμή να κάνει την ακόλουθη ερώτηση:

"Τι είναι καλύτερο για μένα; Να αλλάξω εργασία ή να παραμείνω στην τωρινή;"

Στο χάρτη που καταστρώνεται, ο κυβερνήτης της ακμής του 10ου οίκου αντιπροσωπεύει την τωρινή εργασία του ερωτώντος, ενώ ο κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου ζωδίου του 10ου τη νέα εργασία. Εάν ένας από τους δύο σημειοδότες του οίκου αυτού πρόσκειται ευνοϊκά στον κυβερνήτη του 1ου οίκου τού ερωτώντος, η απάντηση δίνεται άμεσα.

Στην περίπτωση που ο ευνοϊκά κείμενος είναι ο κυβερνήτης της ακμής του 10ου οίκου, απαντάμε: "Μείνε εκεί που είσαι, είσαι καλά". Αντιθέτως, αν αυτός που πρόσκειται στον 1ο οίκο είναι ο κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου ζωδίου του 10ου, τότε η απάντηση είναι: "Φύγε από την τωρινή εργασία σου και πήγαινε στη νέα".

Τι γίνεται, όμως, αν η ακμή του 10ου βρεθεί γύρω στις 15° του Αιγόκερω;

Αυτομάτως, προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος του Υδροχόου θα εμπεριέχεται στον 10ο οίκο. Είναι η μόνη περίπτωση που τα δύο ζώδια ενός οίκου κυβερνώνται από τον ίδιο πλανήτη, τον Κρόνο. Επομένως, τόσο η τωρινή εργασία του ερωτώντος όσο και η νέα, στην οποία θέλει να πάει, σημειοδοτούνται από τον Κρόνο. Η απάντηση, λοιπόν, είναι:

"Τα ίδια θέματα που αντιμετωπίζεις τώρα, θα αντιμετωπίζεις και στη νέα σου εργασία".

Εδώ, το σημείο που χρήζει προσοχής είναι ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτό το σκεπτικό, του εμπεριεχόμενου ζωδίου, σε όλους τους οίκους, εκτός από τον 1ο. Ο 1ος οίκος ανήκει εξ ολοκλήρου στον ερωτώντα. Ένας είναι αυτός που ρωτά, δεν μπορεί να κοπεί στη μέση! Δεν έχουμε άλλον ερωτώντα.

Η έξυπνη ερώτηση

Η μέθοδος που προαναφέραμε είναι αυτή η οποία εφαρμόζεται, μέχρι σήμερα, στις περιπτώσεις που ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο καταστάσεων.

Υπάρχει όμως και η άλλη λύση. Ποια; Η έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση.

Με άλλα λόγια, όταν ο ερωτών θέλει να επιλέξει μεταξύ δύο ή ακόμα και τριών ανθρώπων, πραγμάτων, καταστάσεων κ.λπ., μπορεί να διατυπώσει την ερώτηση του διαφορετικά.

Ιδού ένα παράδειγμα:

Δύο νεαροί φλερτάρουν μία εικοσιπεντάχρονη κοπέλα. Και οι δύο τής φαίνονται εξίσου ενδιαφέροντες, αλλά, όπως είναι λογικό, θα προτιμήσει μόνο τον έναν. Σημειώνουμε, εδώ, ότι η κοπέλα είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει σχέση, επιλέγοντας έναν από τους δύο άντρες. Όχι κάποιον τρίτο. Αν η κοπέλα ρωτήσει: "ποιος είναι ο καταλληλότερος για μένα, ο Γιάννης ή ο Κώστας;", είναι φυσικό και αναμενόμενο ότι ο ερμηνευτής θα προβληματιστεί αρκετά με την οικοθεσία. Ποιόν οίκο θα διαλέξει για το Γιάννη και ποιον για τον Κώστα;

Όπως είπαμε ήδη, η βασική πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι η εξής: αφού η ερωτούσα ανήκει στον 1ο οίκο, ο κυβερνήτης του 7ου οίκου εκπροσωπεί τον πρώτο υποψήφιο, ενώ το εμπεριεχόμενο ζώδιο του 7ου , αν υπάρχει, εκπροσωπεί τον δεύτερο υποψήφιο. Άλλοι, πάλι, εκλαμβάνουν τον κυβερνήτη του 7ου οίκου ως πρώτο υποψήφιο τον κυβερνήτη του 9ου ως δεύτερο, κ.ο.κ.

Η λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ερμηνευτές, όταν δέχονται ωριαίες ερωτήσεις, που αφορούν σε διλήμματα, δίνεται από την έξυπνα τοποθετημένη ερώτηση. Διότι έχει αποδειχτεί ότι προτείνει έναν τρόπο χειρισμού του χάρτη, ο οποίος οδηγεί σε πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα.

Ας δούμε τους λόγους:

Στην ερώτηση που έχουμε εδώ, το βέβαιο είναι ότι υφίσταται θέμα 7ου οίκου, αφού η κοπέλα ρωτά για την μελλοντική σχέση της. Ο έξυπνος τρόπος διατύπωσης εκ μέρους της θα ήταν ο εξής: "Είναι ο Γιάννης κατάλληλος σύντροφος για μένα;" Σε αυτή την ερώτηση, παρατηρούμε ότι περιλαμβάνονται μόνον ο ένας από τους δύο υποψηφίους συντρόφους. Όταν καταστρωθεί ο χάρτης, ακολουθείται η συνήθης μέθοδος εξέτασης 1ου και 7ου οίκου, που αντιπροσωπεύουν την ερωτούσα και το Γιάννη. Αν, από την μελέτη αυτού του χάρτη προκύψει ότι οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου οίκου συνεργάζονται αρμονικά, τότε έχουμε την απάντηση μας στο… πιάτο: "Ο Γιάννης είναι αυτός που κάνει για σένα". Παράλληλα, βέβαια, έχεις δώσει απάντηση και για τον Κώστα: "Ο Κώστας δεν είναι ο κατάλληλος για σένα".

Εάν η εξέταση του χάρτη δείξει ότι ο Γιάννης δεν είναι συμβατός με την ερωτούσα συμπεραίνουμε ότι ο κατάλληλος μέλλων σύντροφος είναι ο Κώστας, αφού, όπως προαναφέραμε, ένας από τους δύο θα είναι τελικά ο σύντροφός της.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα:

Κάποιο άτομο, που διαθέτει αξιόλογα επαγγελματικά εφόδια, έχει δεχτεί προτάσεις για εργασία από δύο μεγάλες επιχειρήσεις, εξίσου αξιόπιστες και "υγιείς".

Θέτει, λοιπόν, το ερώτημα: "Ποια εταιρεία να επιλέξω; Τη Χ ή την Ψ;"

Ο προβληματισμός του έγκειται στο ποια από τις δύο ταιριάζει καλύτερα στα προσόντα και στο χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύχθηκε πιο πάνω, η ερώτηση πρέπει να τεθεί ως εξής: "Θα είμαι καλύτερα στην εταιρεία Χ;" και η απάντηση θα προκύψει από τον ωριαίο χάρτη, χωρίς άλλες δυσκολίες. Εξετάζοντας την κατάσταση του κυβερνήτη του 1ου οίκου για τον ερωτώντα και του κυβερνήτη του 10ου για την εταιρεία Χ, θα πάρουμε άμεσα μια σίγουρη απάντηση.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούμε, αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ τριών προσώπων, πραγμάτων ή καταστάσεων.

Έχουμε την ερώτηση: "Ποια εταιρεία θα κερδίσει το διαγωνισμό; Η Α, η Β ή η Γ;" Σημειώνουμε εδώ ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές (Δ, Ε κ.λπ.), συνεπώς η εταιρεία που θα προτιμηθεί θα είναι οπωσδήποτε μία από αυτές τις τρεις.

Για μια ακόμα φορά, είναι η έξυπνη ερώτηση που θα δώσει την απάντηση, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Απλώς, πρέπει να διατυπωθεί ως εξής: "Θα κερδίσει το διαγωνισμό η εταιρεία Α;" Εάν, κατά την εξέταση του χάρτη, προκύψει θετική απάντηση για την εταιρεία Α, τι χρειάζεται η εξέταση των άλλων δύο εταιρειών; Η απάντηση έχει δοθεί ήδη. Εύκολα και χωρίς περιπλοκές.

Αν, πάλι, η απάντηση είναι αρνητική για την εταιρεία Α, διατυπώνουμε με τον ίδιο τρόπο μια δεύτερη ερώτηση, που αφορά πλέον στην εταιρεία Β: "Θα κερδίσει το διαγωνισμό η εταιρεία Β;" Είναι ευνόητο ότι η απάντηση στη δεύτερη ερώτηση -είτε θετική είτε αρνητική- απαντά αυτομάτως και για την εταιρεία Γ.

Με την ίδια ακριβώς μέθοδο θα πάρουμε άμεσες απαντήσεις και σε άλλες ερωτήσεις, όπως: "Να πάρω τον Βασίλη ή τον Ανδρέα για υπάλληλό μου;" ή: "Ποιο τραγούδι θα επιλεγεί για το διαγωνισμό; Του Χ, του Ψ ή του Ζ;"

Γίνεται, βέβαια, αντιληπτό ότι ανάλογος τρόπος σκέψης μπορεί να εφαρμοστεί και σε ερωτήσεις αθλητικού περιεχομένου. Αν ένας φίλαθλος ρωτήσει: "Ποιος από τους δύο αθλητές θα πάρει το μετάλλιο; Ο Brown ή ο Miller;", η οικοθεσία αποδεικνύεται προβληματική. Θα ήταν καλύτερα να πει: "Θα πάρει ο Brown το μετάλλιο;"

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved