Ήρα στον Τοξότη: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Αυτό που μπορεί να κάνει τη σχέση να «δέσει» είναι τα ταξίδια, οι συζητήσεις, θέματα και ενδιαφέροντα διανοητικά

Άννα Ζαμάνη
Ήρα στον Τοξότη: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Η Ήρα (Juno), όπως αναφέραμε, συνδέεται με τη ζήλια, τον φθόνο, την οργή και, γενικά, συνδέεται με τη στάση μας στην ερωτική σχέση, τη στάση στο γάμο, που συνήθως είναι λογική κατάληξη αυτής της σχέσης, τη στάση απέναντι στο σύντροφο και δείχνει πώς είναι για μας ο «ιδεατός» σύντροφος, πώς θέλουμε τη σχέση και επίσης το πώς διαχειριζόμαστε την απόρριψη ή ακόμα και την εξαπάτηση.

Ο Τοξότης μαζί με τους Διδύμους συγκροτούν τον «άξονα της διανόησης», γι’ αυτό και θεωρούνται ως κατ’ εξοχήν ζώδια της γνώσης. Ειδικά ο Τοξότης συνδέεται με ανώτερη ή και «ανώτατη γνώση», με Φιλοσοφία, Θρησκεία, Αστρολογία (πριν την ανακάλυψη του Ουρανού, πλανήτης της Αστρολογίας ήταν ο Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη και σήμερα ακόμα στην Ινδική Αστρολογία που δε χρησιμοποιεί τον Ουρανό, ο Δίας θεωρείται ως «ο πλανήτης της Αστρολογίας»). Στον Τοξότη, λοιπόν, η Ήρα λειτουργία ως εξής:

-Θέλει στη σχέση να υπάρχει έντονα το διανοητικό στοιχείο, έστω το στοιχείο της περιπέτειας.

-Πιθανότατη σχέση με άτομα του εξωτερικού, διανοούμενους, «φιλοσοφημένους» με οποιοδήποτε τρόπο.

-Αυτό που μπορεί να κάνει τη σχέση να «δέσει» είναι τα ταξίδια, οι συζητήσεις, θέματα και ενδιαφέροντα διανοητικά, μπορεί επίσης να είναι σχέση δασκάλου-μαθητή.

-Στις πιο «χαμηλές» οκτάβες η Ήρα στον Τοξότη μπορεί να δηλώνει ερωτισμό μαθητή προς δάσκαλο και το αντίθετο.

-Τα ανορθόλογα στοιχεία της Ήρας (οργή, θυμός, εκδίκηση) είναι ελεγχόμενα και εύκολα μετουσιώνονται από το φιλοσοφικό «φίλτρο» του Δία και του Τοξότη.

-Τέλος, η θέση αυτή ευνοεί φιλοσοφικές μελέτες πάνω σε θέματα της ανθρώπινης παθολογίας, όπως η ζήλια ή ο φθόνος.

Διάβασε επίσης: Τι δηλώνει η Ήρα σ’ έναν αστρολογικό χάρτη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved