Ήρα στην Παρθένο: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Στη σχέση απαιτείται να υπάρχει συγκεκριμένη-έμπρακτη προσφορά και από τις δύο πλευρές σε όλα τα επίπεδα

Άννα Ζαμάνη
Ήρα στην Παρθένο: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Η Ήρα (Juno), όπως αναφέραμε, συνδέεται με τη ζήλια, τον φθόνο, την οργή και, γενικά, συνδέεται με τη στάση μας στην ερωτική σχέση, τη στάση στο γάμο, που συνήθως είναι λογική κατάληξη αυτής της σχέσης, τη στάση απέναντι στο σύντροφο και δείχνει πώς είναι για μας ο «ιδεατός» σύντροφος, πώς θέλουμε τη σχέση και επίσης το πώς διαχειριζόμαστε την απόρριψη ή ακόμα και την εξαπάτηση.

Στην συντηρητική και ορθολογική Παρθένο η Ήρα λειτουργεί ως εξής:

Ο σύντροφος πρέπει να είναι συνεπής, υπεύθυνος, εργατικός, οπωσδήποτε «καθαρός» (γνωστή η μανία ή υστερία, αν θέλετε, του ζωδίου με την καθαριότητα) και, γενικά, για να θυμηθούμε την παλιά γαλλική έκφραση που κάποτε ήταν στη μόδα, comme il faut, δηλαδή «καθώς πρέπει».

Συνήθως, η σχέση γίνεται με άτομο που έχει αντίστοιχα επαγγελματικά ενδιαφέροντα ή φιλοδοξίες και κάποιες φορές, με άτομο που είναι στον ίδιο επαγγελματικό χώρο.

Στη σχέση απαιτείται να υπάρχει συγκεκριμένη-έμπρακτη προσφορά και από τις δύο πλευρές σε όλα τα επίπεδα (ακόμα και σε επίπεδο καταμερισμού των εργασιών, αν ζουν στον ίδιο χώρο).

Κάποιες φορές η Ήρα στην Παρθένο μπορεί να δώσει και σχέσεις με άτομα με τα οποία υπήρχαν σχέσεις υπαλληλίας (π.χ. προϊστάμενος με υφιστάμενο).

Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ήρα στην Παρθένο δίνει δυνατότητα ελέγχου των ακραίων παθών, προάγει το χρησιμοθηρικό στοιχείο σε μια σχέση και επιτρέπει ορθολογιστική διαχείριση ζήλιας, οργής σε περίπτωση απόρριψης ή εξαπάτησης.

Η εργασία και η καθημερινή ζωή είναι παράγοντες που μπορούν να συντελέσουν στο να μείνει «δεμένη» η σχέση· επίσης τέτοιος παράγοντας είναι τα κοινά διανοητικά ενδιαφέροντα (μην το ξεχνάμε ποτέ, η Παρθένος ως μεταβλητό και συγκυβερνήτης του Ερμή είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο εγκεφαλικό-διανοητικό) ή το ενδιαφέρον για μικρά ζώα (τα μικρά ζώα συνδέονται με το ζώδιο της Παρθένου).

Η πιο συνηθισμένη αντίδραση πάντως σε περίπτωση απόρριψης ή εξαπάτησης είναι η αποχώρηση ή η αδιαφορία και όχι παρορμητικές – υστερικές αντιδράσεις.

Διάβασε επίσης: Τι δηλώνει η Ήρα σ’ έναν αστρολογικό χάρτη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved