Ήρα στον Καρκίνο: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Στο αξιακό σύστημα τους/ης συντρόφου καθοριστικό ρόλο πρέπει να έχει η οικογένεια

Ήρα στον Καρκίνο: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Η Ήρα (Juno), όπως αναφέραμε, συνδέεται με τη ζήλια, τον φθόνο, την οργή και, γενικά, συνδέεται με τη στάση μας στην ερωτική σχέση, τη στάση στο γάμο, που συνήθως είναι λογική κατάληξη αυτής της σχέσης, τη στάση απέναντι στο σύντροφο και δείχνει πώς είναι για μας ο «ιδεατός» σύντροφος, πώς θέλουμε τη σχέση και επίσης το πώς διαχειριζόμαστε την απόρριψη ή ακόμα και την εξαπάτηση.

Η Ήρα στον ευαίσθητο και συναισθηματικό Καρκίνο μπορεί να εκφραστεί ως εξής:

Με έντονη ζήλια, γιατί υπάρχει συναισθηματική προσκόλληση προς το σύντροφο. Αν νιώσει πως ο σύντροφος «κοιτάει αλλού» είναι φυσικό να πληγωθεί, λόγω της προσκόλλησης που αναφέραμε. Η ζήλια αυτή βέβαια δε θα φτάσει εύκολα σε αυτοκαταστροφικά (ή, απλά, καταστροφικά) crecendo -κάτι που μπορεί να γίνει στο Σκορπιό, το άλλο ζώδιο του νερού- αλλά σίγουρα θα εκφραστεί με κάποιο παράπονο, στην ιδανική περίπτωση ή γκρίνια στη χειρότερη. Φυσικά, αν η Ήρα είναι στο δεύτερο δεκανό του Καρκίνου- δεκανός που έχει φύση Σκορπίσια, τότε η ζήλεια μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και με τρόπο υστερικό ή, έστω, ενοχλητικό.

Ο ιδανικός σύντροφος πρέπει να είναι συναισθηματικός, να εκδηλώνει στοργή και αγάπη και να δείχνει συνεχώς -αν είναι δυνατόν- το ενδιαφέρον του. Αν έχουμε αντρικό ωροσκόπιο, τότε η σύντροφος πρέπει να θυμίζει τη μητέρα -γνωστή η «οιδιπόδεια» σχέση των Καρκίνων με τη μητέρα- και, βέβαια, στο αξιακό του σύστημα καθοριστικό ρόλο να έχει η οικογένεια. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις η αποδοχή του από την οικογένεια είναι προϋπόθεση για συνέχιση της σχέσης.

Η Ήρα στο ζώδιο αυτό δε δέχεται την εξαπάτηση (εδώ καλά-καλά δεν δέχεται την αδιαφορία). Μην ξεχνάμε ποτέ πως ο Καρκίνος είναι «μικρός Σκορπιός», όπως έλεγαν και τα παλιά εγχειρίδια κλασικής Αστρολογίας γι’ αυτό και στην απόρριψη ή εξαπάτηση μπορεί να αντιδράσει ακόμα και με έντονη διάθεση για «ρεβάνς» και ποτέ να μην ξεπεράσει ολοκληρωτικά την απόρριψη και να λειτουργεί τουλάχιστον με μνησικακία.

Φυσικά η Ήρα στον Καρκίνο είναι δείκτης «δεσίματος» με την οικογένεια και τοποθέτησής της σε υψηλό επίπεδο στο αξιακό σύστημα του ατόμου.

Τέλος, η κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών είναι προϋπόθεση για διατήρηση της σχέσης και η ύπαρξη της συναισθηματικής παραμέτρου σε κάθε τομέα της ερωτικής δραστηριότητας (σαρκικό πάθος και διανοητικές ανησυχίες έρχονται σε δεύτερη μοίρα).

Διάβασε επίσης: Τι δηλώνει η Ήρα σ’ έναν αστρολογικό χάρτη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved