Ουρανός: Ο πλανήτης της επανάστασης και των ξαφνικών γεγονότων

Η φύση του Ουρανού δεν είναι μόνο επαναστατική αλλά και αποκαλυπτική

Ουρανός: Ο πλανήτης της επανάστασης και των ξαφνικών γεγονότων

Ο Ουρανός είναι ο επαναστάτης της Τεχνολογίας και της Ατομικής Φυσικής. Καθιερώθηκε σαν τον πλανήτη που φέρνει το απρόβλεπτο και το απροσδόκητο στη ζωή του ανθρώπου για αυτό πολλοί αρκέστηκαν στην αναμονή ξαφνικών γεγονότων, δηλαδή στην επιφανειακή ερμηνεία του Ουρανού. Είναι φανερό ότι υπάρχει μια βαθύτερη λειτουργία που συνδέει τα γεγονότα που προκαλούνται με το κοντινό ή το μακρινό παρελθόν του ανθρώπου. Ο τρόπος που επαναστατεί ο πλανήτης δεν είναι παρά ένα φυσιολογικό ξέσπασμα που επιδιώκει μια συνειδητοποίηση και σε ωθεί να προετοιμάσεις ή να αποτρέψεις ένα πιο μεγάλο και δύσκολο γεγονός.

Η φύση του Ουρανού δεν είναι μόνο επαναστατική αλλά και αποκαλυπτική. Δεν είναι απροσδόκητη γιατί εξωτερικεύει αυτό που ήδη υπάρχει σαν γνώση ή σαν αίτημα και αν εξετάσουμε το θέμα ιστορικά, ο Ουρανός ποτέ δεν έφερε στο φως κάτι καινούργιο αλλά πίεζε τους ανθρώπους να δουν και να παραδεχτούν καταστάσεις και γνώσεις που την εμπειρία τους την είχαν από πολύ παλιά.

Υπάρχει η θεωρία από πολλούς ότι ο Ουρανός εκπροσωπεί το πρωτοποριακά μοντέρνο και το παραδοσιακά παλιό.
Αν κάποιος έχει τονισμένο Ουρανό μέσα στο ωροσκόπιο του μπορεί να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αστρολογία, για το διάστημα αλλά συγχρόνως να του αρέσουν οι αντίκες ή η αρχαιολογία. Σίγουρα εδώ υπάρχει αντίφαση όμως αν μπεις βαθιά στην παρατήρηση θα αποκαλυφτεί η αληθινή φύση του πλανήτη.
Πάντως το χάρισμα του πλανήτη Ουρανού είναι αυτό που σε σπρώχνει να βρεις την πληροφορία μέσα σου την οποία κουβαλάς σαν αποτέλεσμα του παρελθόντος, όχι μόνο του δικού σου αλλά και όλου του κόσμου. Αλλά είναι και η προϋπόθεση για το μέλλον σου. Ο Ουρανός παίζει τον ρόλο του πληροφοριοδότη, επίσης δημιουργεί πάντα ένα προειδοποιητικό σοκ. Είναι μια αναγκαία αποκάλυψη τόσο ευχάριστη όσο και οδυνηρή. Αυτή η έκρηξη συνήθως προκαλεί μια αλλαγή στην κατάσταση πάντα εποικοδομητική γιατί είναι σύμφωνη με τις βαθύτερες ή απωθημένες προσδοκίες που έχεις μέσα σου. Αυτή την «έκρηξη» του Ουρανού μερικές φορές δεν είναι παρά ο εαυτός σου που την προκαλεί. Η αλλαγή που επιφέρει ένα γεγονός, όποια και αν είναι η εξέλιξη μετά, στην ουσία είναι κάτι που περίμενες ασυνείδητα να γίνει. Εσύ έφερες τα πάνω κάτω γιατί κάτι μέσα σου έλεγε ότι τίποτε δεν πήγαινε καλά και με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο έπρεπε να αλλάξουν όλα. Είσαι εσύ που ξύπνησες από τον βαθύ σου ύπνο και αναζήτησες εξαγριωμένος/η να ορίσεις την στιγμή της αλλαγής με γεγονότα που είναι αδύνατον να αγνοήσεις πλέον. Έτσι γίνεται στη ζωή. Εσύ δημιουργείς τις αλλαγές με γεγονότα που φέρνουν τα πάνω κάτω γιατί ένα μέρος του εαυτού σου επαγρυπνά αλλά το κομμάτι του εαυτού σου που κοιμάται δεν το καταλαβαίνει ίσως γιατί δεν θέλει να ξυπνήσει. Μόλις όμως γίνει η ανατροπή, πονάς για το χαλασμό και την ανακατωσούρα που σου συμβαίνει.

Αυτό το «εξαίφνης» από την αρχαιότητα το επεδίωκαν μέσα από την διδασκαλία τους όλοι οι διδάσκαλοι, οι σοφοί αλλά δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούν.

Ο Ουρανός εκπροσωπεί τις πραγματικές προσδοκίες του ανθρώπου από τον εαυτό του και την ζωή. Είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου και κατά συνέπεια του 11ου οίκου του ζωδιακού που φανερώνει τις αληθινές και βαθιές επιδιώξεις κάθε ατόμου, δηλαδή αυτό που περιμένεις από τον εαυτό σου και τους άλλους. Επίσης τις απόψεις για τον τρόπο ζωής που σου ταιριάζει.

Η ώρα του Ουρανού στην ζωή κάθε ατόμου έρχεται με πολλούς τρόπους. Ο τρόπος εξαρτάται από την τελική μορφή που πήραν όλα αυτά που έχεις απωθήσει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved