Ο πλανήτης Δίας και τι ρόλο παίζει στη ζωή μας

Ο «μεγάλος δάσκαλος» του ζωδιακού κυβερνά την αρχή της επέκτασης κι εκφράζει στο ωροσκόπιο αυτό που μας δίνεται σαν δώρο και σαν ευκολία από την φύση

Ο πλανήτης Δίας και τι ρόλο παίζει στη ζωή μας

Η περίοδος της τροχιάς που κάνει και η περίοδος του ζωδιακού από τους εξωτερικούς πλανήτες συμπίπτουν. Ο Δίας χρειάζεται περίπου δώδεκα χρόνια για να διανύσει τον ζωδιακό. Παραμένει κατά μέσο όρο ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο περιλαμβανομένης της ανάδρομης περιόδου, η οποία διαρκεί κατά προσέγγιση τέσσερις μήνες κάθε χρόνο.

Ο Δίας είναι αρσενικός, θερμός, υγρός, ηλεκτρικός και γόνιμος, είναι ο μεγάλος δάσκαλος του ζωδιακού. Γενικά στο ωροσκόπιο εκφράζει αυτό που μας δίνεται σαν δώρο και σαν ευκολία από την φύση. Αντιπροσωπεύει την θρησκεία, τις ηθικές και πνευματικές αξίες και σχετίζεται με την υψηλότερη εκπαίδευση, φιλοσοφία, θεολογία και νομολογία.

Ο Δίας κυβερνά το αφηρημένο μυαλό (επεξεργασία εννοιών), ενώ ο Ερμής κυβερνά το συγκεκριμένο μυαλό. Περιγράφει τα διανοητικά και πνευματικά ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου στο υψηλότερο και βαθύτερο επίπεδο, την έρευνα και την αλήθεια. Κυβερνά την αρχή της επέκτασης, της διατήρησης των πνευματικών και φυσικών επιπέδων.

Αυτός ο πλανήτης δηλώνει ευημερία και φιλανθρωπία.

Δείχνει ένα στοιχείο καλής τύχης που διαφυλάττει τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου και προστατεύει την καλοπέρασή του. Ο Ανάδρομος Δίας υποδηλώνει το πρόσωπο που σκέφτεται βαθειά ή τον φιλόσοφο.

Άτομα που έχουν ανάδρομο τον Δία στο ωροσκόπιο τους είναι άτομα με μεγάλο υποκειμενισμό που διατηρούν τις πεποιθήσεις τους για τον εαυτόν τους.

Ο Δίας κυβερνά τις ηλικίες 45 έως και 57, είναι η περίοδος που έχει μεγαλύτερη τάση για ευημερία. Συνήθως, στην περίοδο του Δία οι προσπάθειες του ατόμου ανταμείβονται πλήρως. Ο Δίας έχει σαν γενική κυριαρχία το αίμα, τις αρτηρίες και την αρτηριακή κυκλοφορία. Κυβερνά τους γοφούς , του μηρούς, το συκώτι, το ηπατικό σύστημα. Συνδέεται με την δημοσίευση- έκδοση, μεγάλη σειρά διαφημίσεων, τα ξένα ενδιαφέροντα, νομικές υποθέσεις, εκκλησίες, πανεπιστήμια. Ο Δίας σχετίζεται με την τιμιότητα, γενναιοδωρία, ευθυμία και επιτυχία.

Σχετίζεται επίσης με οτιδήποτε είναι υπερβολικό και άφθονο, με την παχυσαρκία, την λαιμαργία και την υπερβολή. Πάντως μας δείχνει τον δρόμο για να εξελιχθούμε. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ταλέντα και ικανότητες.

Δείχνει τις ικανότητες να αυξάνει φυσικά, νοητικά και ηθικά. Η τάση του να πλαταίνει τις γνώσεις του, για αποκτά σοφία για τον κόσμο, καθώς και την τάση του για επιτυχία και τις ευκαιρίες για αυτόν τον σκοπό. Ο Πλανήτης βρίσκεται σε κυριαρχία στον Τοξότη και στους Ιχθείς, σε έξαρση στον Καρκίνο, σε εξορία στους Διδύμους και Παρθένο και σε πτώση στον Αιγόκερω.

Οι φυσικοί οίκοι του Δία είναι ο 9ος και ο 12ος.

Σαν μέταλλο, είναι ο κασσίτερος, η ημέρα η Πέμπτη και ο αριθμός 3. Η μοίρα έξαρσης είναι η 15η μοίρα του Καρκίνου, και η μοίρα πτώσης είναι η 15η μοίρα του Αιγόκερω.

Ο Δίας και τι εκφράζει στο ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου

Αληθινό νόημα

Επεκτατικός, αγαπά τα σπορ, τυχερός, γενναιόδωρος, καλός συζητητής, εύθυμος, έχει ευρείς ορίζοντες, αισιόδοξος.

Υπερβολή ή κακή χρήση

Ακραίος, ασύνετος, αστειολόγος, δεν έχει αίσθηση της λεπτομέρειας, επαναπαύεται στην τύχη, προκλητικός, σπάταλος, υπερβολικός, άπιστος, τυχοδιώκτης, φανατικός ή θρησκόληπτος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved