Οι πλανήτες στην αστρολογία, από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Οι πλανήτες είναι αυτοί που διανέμουν την ενέργεια μέσα στο ωροσκόπιο

Οι πλανήτες στην αστρολογία, από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που λαμβάνονται υπόψη στην αστρολογία είναι συνολικά δέκα (10). Κάθε πλανήτης έχει διαφορετική περίοδο για να διασχίσει τον ζωδιακό κύκλο και αυτή ονομάζεται ζωδιακή περίοδος. Οι πλανήτες είναι αυτοί που διανέμουν την ενέργεια μέσα στο ωροσκόπιο. Γι' αυτό και ο κάθε ο πλανήτης εκφράζει κάτι διαφορετικό μέσα στο ωροσκόπιο. Ας δούμε τι εκφράζει κάθε πλανήτης:

Ο Ήλιος εκφράζει ισχύ, ζωτικότητα, ζωή. Η Σελήνη εκφράζει συναίσθημα, κρίση, διακύμανση. Ο Ερμής εκφράζει αιτία, κρίση, επαφή, λογική. Η Αφροδίτη εκφράζει αγάπη, αρμονία, έλξη. Ο Άρης εκφράζει ενέργεια, δραστηριοποίηση, έξαψη. Ο Δίας εκφράζει επέκταση, αφθονία. Ο Κρόνος εκφράζει περιορισμό, πειθαρχία, οργάνωση. Ο Ουρανός εκφράζει ξαφνική αλλαγή, ανεξαρτησία. Ο Ποσειδώνας εκφράζει ψευδαίσθηση, το απαραβίαστον. Ο Πλούτωνας εκφράζει μετασχηματισμό, αναγέννηση.

solarsystem

Οι πλανήτες, όταν κινούνται, διαγράφουν τροχιές που το σχήμα τους ονομάζεται έλλειψη. Η έλλειψη έχει δύο κέντρα ή εστίες, σε αντίθεση με τον κύκλο που έχει ένα κέντρο. Σε όλες τις πλανητικές τροχιές που είναι ελλειπτικές τη μια από τις δυο εστίες καταλαμβάνει πάντα ο Ήλιος. Η Σελήνη, σαν δορυφόρος της Γης, διαγράφει τροχιές ελλειπτικές με τη μία εστία της τους να καταλαμβάνει πάντα η Γη.

Κάθε πλανήτης ταξιδεύει στην τροχιά του έχοντας διαφορετικές ταχύτητες ο καθένας. Οι απομακρυσμένοι πλανήτες δαπανούν περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν μια περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο δηλαδή να διασχίσουν τον ζωδιακό. Αν κατατάξουμε κατά σειρά τους πλανήτες μαζί με την Σελήνη και τον Ήλιο με κριτήριο την ταχύτητα, τότε ξεκινώντας από τον ταχύτερο και πηγαίνοντας προς τον αργότερο η σειρά τους είναι η εξής:

Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Ήλιος, Άρης, Ζώνη Αστεροειδών, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.

Περίοδο των πλανητών ονομάζουμε τον χρόνο που κάνουν για μια πλήρη περιφορά τους γύρω από τον Ήλιο. Κάθε πλανήτης έχει διαφορετική περίοδο.

Οι πλανήτες που σχετίζονται με τον χαρακτήρα του ατόμου ονομάζονται εσωτερικοί και ορίζουν την περιοχή μεταξύ Ηλίου, Ερμή, Αφροδίτης, Γης και Σελήνης, Άρη και της ζώνης των αστεροειδών.

Ο Δίας, ο Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας ονομάζονται εξωτερικοί πλανήτες και βρίσκονται μετά την ζώνη των αστεροειδών. Ονομάζονται επίσης διαπροσωπικοί πλανήτες και σχετίζονται κυρίως με τα γεγονότα.

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Οι πλανήτες ταξινομούνται στην παραδοσιακή αστρολογία σαν ευεργέτες ή κακοποιοί, σύμφωνα με την ευκολία με την οποία η πλανητική ενέργεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά κάτω από δύσκολες αστρολογικές συνθήκες. Αυτοί οι όροι είναι κακώς δοσμένοι.

Η Πλανητική ενέργεια δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Οι πλανητικές ποιότητες μπορούν να εκδηλωθούν κατά ένα θετικό η αρνητική τρόπο. Εν τούτοις, η κακή χρήση των καλών ενεργειών είναι δυνατόν να είναι λιγότερο επικίνδυνη από την κακή χρήση των κακών ενεργειών.

Ο Δίας είναι ο μεγάλος ευεργέτης και η Αφροδίτη είναι ο μικρός ευεργέτης.

Ο Ήλιος, η Σελήνη και ο Ερμής θεωρούνται μέτριοι ευεργέτες.

Ο Κρόνος είναι ο μεγάλος "κακοποιός", ο Άρης είναι ο μικρός "κακοποιός".

Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας, και ο Πλούτωνας συμπληρώνουν την λίστα των "κακοποιών".

Η λέξη κακοποιός δεν έχει την έννοια που εννοούμε ευρέως, απλά σημαίνει ότι, αν δεν διαχειριστούμε με πνευματικό τρόπο τις ενέργειες των πλανητών, η ενέργειά τους δεν θα μπορέσει να μας ωφελήσει.

Οι πλανήτες επίσης κατατάσσονται σε αρσενικούς και θηλυκούς.

Ο Ερμής θεωρείται ανδρόγυνος και αντλεί το γένος του από το ζώδιο στο οποίον βρίσκεται.

Οι πλανήτες περιγράφονται επίσης ως θερμοί, ζεστοί, κρύοι, ξηροί, υγροί, ηλεκτρικοί, μαγνητικοί, παραγωγικοί η στείροι.

Τα σύμβολα με τα οποία αναπαριστούμε τους πλανήτες, τον Ήλιο και τη Σελήνη αποτελούνται από κύκλους, κύκλους με τελεία στην μέση, ημικύκλιο και σταυρούς.

teleia

Ο κύκλος συμβολίζει την αιωνιότητα, το πνεύμα, την αρχική δύναμη.

kyklos1

Ο κύκλος με τελεία στην μέση εκφράζει την εμφάνιση αυτής τις ισχύος.

hmi

Τα ημικύκλια συμβολίζουν την ψυχή.

cross

Ο σταυρός συμβολίζει τον υλικό η φυσικό κόσμο, περιλαμβανομένων των σκέψεων και ιδεών.

Ο Ήλιος και η Σελήνη ονομάζονται πλανήτες στην αστρολογία κατά σύμβαση. Στην πραγματικότητα, ο Ήλιος είναι ένας αστέρας που παράγει φως, ενώ η Σελήνη είναι ένας δορυφόρος της Γης που αντανακλά φως.

Αυτά τα δύο ουράνια σώματα ονομάζονται συχνά Φώτα. Ο Ήλιος σαν μεγάλο φως και η Σελήνη σαν μικρότερο φως.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved