Ο Ήλιος στο Ζώδιο του Αιγόκερω

To σύμβολο του Αιγόκερω είναι το κατσικόψαρο. Το μακρύ πρόσωπο εκφράζει την σοβαρή και εγκρατή φύση του Αιγόκερω ή το Κατσίκι που ανεβαίνει ψηλά στην κορυφή του βουνού.

Ο Ήλιος στο Ζώδιο του Αιγόκερω

To σύμβολο του Αιγόκερω είναι το κατσικόψαρο. Το μακρύ πρόσωπο εκφράζει την σοβαρή και εγκρατή φύση του Αιγόκερω ή το Κατσίκι που ανεβαίνει ψηλά στην κορυφή του βουνού.

Η συνεχής ανάδειξη είναι χαρακτηριστική και παραλληλίζεται με την σταθερή ανάβαση ενός κατσικιού στο βουνό.

Μέρος του σώματος: Γόνατα, κόκκαλα και δέρμα

Ποιότητα – στοιχείο: Γήινο, Παρορμητικό, Αρνητικό.

Φυσικός Οίκος: 10ος

Πλανήτης: Κρόνος

Ημέρα: Σάββατο

Μέταλλο: Μόλυβδος

Αριθμός: 8

Ημερομηνίες: 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Χρώμα: Γκρι, Μαύρο και όλες οι σκοτεινές αποχρώσεις.

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Αιγόκερω

Αυξάνει την επιθυμία για καλυτέρευση της θέσης του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες στις οποίες έχει γεννηθεί. Είναι ευσυνείδητοι εργάτες, αφοσιωμένοι στους ανώτερους σκοπούς τους. Αρκετοί έχουν μια εσωτερική ανάγκη να πετύχουν πράγματα όχι και τόσο σπουδαία, που όμως τους δίνουν αναγνώριση και ασφαλή θέση στην κοινωνία. Καταναλώνουν λίγο χρόνο για ελαφρότητες. Αναδεικνύονται στην ζωή με βήματα κατάλληλα και την κατάλληλη στιγμή.

Αν και συναντούν εμπόδια, υπομένουν ακόμα και ανατροπές, επειδή θέλουν να θεμελιώσουν κάτι στερεό στην πορεία τους. Δεν νοιώθουν ηρεμία και ειρήνη, αν δεν έχουν οικονομική ασφάλεια και κύρος. Δραστηριοποιούνται πολύ για την επιτυχία, πράγμα που τους φέρνει φήμη την οποία να μεν δεν απεχθάνονται, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να εξασφαλίσουν το ότι έχουν σήμερα θα το έχουν και αύριο.

Γεννιούνται με ώριμες απόψεις και συνήθως ξέρουν τι ζητούν από την ζωή από νεαρή ηλικία. Επειδή κατέχουν την κοινή λογική τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν, λόγω του ότι διατυπώνουν επεξεργασμένα σχέδια και έχουν την πρακτική ικανότητα να εκφράσουν όλες τις ικανότητες τους.

Από υπερβολική συντηρητικότητα, πολλοί δεν δείχνουν διάφορες αξιοθέατες πλευρές τους ή αρνούνται να διακόψουν την σχέση τους με την παράδοση, προτιμώντας να παραμένουν σε σταθερό έδαφος παρά σε κατάσταση ρίσκου. Είναι οικονόμοι, προϋπολογίζουν τα χρήματα, όπως επίσης τον χρόνο και την ενέργεια τους. Μια μεγάλη κατάθεση στην Τράπεζα αντικαθιστά την αυτοπεποίθηση, που δεν έχουν εκ γενετής.

Το ρήμα του Αιγόκερω είναι "χρησιμοποιώ".

Τους χαρακτηρίζει μια ατμόσφαιρα αξιοπρέπειας και είναι συνεσταλμένοι στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Προσέχουν την επιλογή των φίλων τους και διαλέγουν συνήθως ανθρώπους συντηρητικούς και αισθηματικούς. Είναι μάλλον πουριτανοί και δεν νοιώθουν καλά σε ένα τρόπο ζωής μη δημιουργικό. Είναι συγκρατημένοι σε συναισθηματικά συστήματα και αποφεύγουν τις αρρωστημένες σχέσεις.

Μερικές φορές γίνονται συμφεροντολόγοι. Η αίσθηση της οικονομίας μπορεί να καταλήξει σε τσιγκουνιά και μιζέρια. Η προσεκτική εξέταση του μέλλοντος μπορεί να εξελιχτεί σε εγωιστικό υπολογισμό του κόστους προτού κάνει οτιδήποτε. Υπομένει τους περιορισμούς και τις απογοητεύσεις, αφού η αληθινή του φύση εξαρτιέται από αυτά. Παρόλα αυτά τα εμπόδια, κερδίζει εξαιτίας της συνειδητοποίησης ότι η επιτυχία κατορθώνεται μέσω ακούσιας αποδοχής της αναγκαιότητας. Αναχαίτιση των φυσικών χαρακτηριστικών σας θα συμβεί αν υποβληθεί σε μια ανέμελη άτακτη ζωή, δίχως προοπτική και εξέλιξη.

Οι γυναίκες Αιγόκεροι είναι πάρα πολύ κομψές και όμορφες. Οι περισσότερες έχουν πολύ όμορφο δέρμα. Είναι πολύ προστατευτικές και γίνονται πολύ καλές μητέρες. Αγωνίζονται πολύ για την οικογένεια τους και αποζητούν την εκτίμηση και την αποδοχή μέσα από αυτήν. Στον γάμο είναι πολύ οικονόμες, «διοικούν το σπίτι» και βοηθούν τον σύζυγο στην κοινωνική αναρρίχηση.

Στον έρωτα οι Αιγόκεροι φέρονται πολύ προσεκτικά. Προτού αναλάβουν την ευθύνη ενός γάμου, θα θελήσουν να σιγουρευτούν απόλυτα από την εκλογή τους. Αν είναι ευτυχισμένοι μέσα στον γάμο τους, θα τα δώσουν όλα και θα μπορέσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους τα οποία μερικές φορές είναι κρυμμένα και δεν φαίνονται. Γενικά, κρύβουν τις ευαισθησίες τους για να μην φανούν αδύναμοι και προτιμούν να εξυπηρετούν παρά να απολαμβάνουν, οπότε δεν αφήνονται εύκολα σε οτιδήποτε τους παθιάζει.

Το παιδί Αιγόκερως είναι μερικές φορές αργό στην ανάπτυξη του. Συνήθως φέρεται σαν ενήλικο και τις περισσότερες φορές αναλαμβάνει φροντίδες της οικογενείας του. Έχει ιδιαίτερη σχέση με την μητέρα του και στο σχολείο προσπαθεί να είναι ιδιαίτερα επιμελής και καλός μαθητής. Όταν αναγνωρίζεται η αξία του, νοιώθει πολύ καλά. Θα πρέπει να μάθει να μοιράζεται τα παιχνίδια του και να μην τα κρατάει μόνο για τον εαυτόν του.

Βασική αρχή
Οργανωμένη προσπάθεια, υπολογισμός, υλισμός, ένστικτο απόκτησης, αυτοπειθαρχία, πρόνοια και συντηρητική συμπεριφορά.

Αρρώστιες
Ρευματισμοί, οι ορθοπεδικές παθήσεις, μελαγχολία, δερματικά προβλήματα. Γενικά παθήσεις που περιορίζουν.

Εργασία
Οι περισσότερες απασχολήσεις περιλαμβάνουν θεωρητική η φυσική οικοδόμηση.

Επάγγελμα
Αρχιτέκτονας, μαθηματικός, σχεδιαστής, εργολάβος οικοδομών, κτίστης, πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας, κρυσταλλογράφος, μεταλλωρύχος, ναρκοθέτης, πολιτικός, χρονομέτρης, οστεοπαθολόγος, στρατιωτικός, δημόσιος υπάλληλος, διοίκηση επιχειρήσεων.

Χόμπι
Τέχνη, κλασσική μουσική, μαθηματικά, πολιτικές οργανώσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Θέματα που υπάγονται στον Αιγόκερω με δείκτη τον Κρόνο
Κρύο, συγκέντρωση, κρυσταλλογραφία, έλλειψη ικανοποίησης, γηρατειά, ευθύνη, τάξη, δημόσιος υπάλληλος, μαθηματικά, πολιτική, φιλοδοξίες κοινωνικές.

Θετικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω
Υπεύθυνος, επιφυλακτικός, συμβατικός, επαγγελματική συμπεριφορά, τελειομανής, παραδοσιακός, πρακτικός, σκληρός δουλευτής, οικονόμος, σοβαρός, αξιόπιστος.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Αιγόκερω
Δεσποτικός, δεν συγχωρεί, μοιρολάτρης, το μυαλό κυβερνάει την καρδιά, πεισματάρης, σκυθρωπός, ψυχρός, αναζητά το στάτους, υπερβολικά φιλόδοξος, επικριτικός.

Φυσική εμφάνιση
Αδύνατες φιγούρες, λείο δέρμα, μάτια μελαγχολικά, πρόσωπο μακρόστενο, σοβαρό παρουσιαστικό.

Διάσημοι Έλληνες Αιγόκεροι
Κωστής Παλαμάς, Γιάννης Τσαρούχης, Γιώργος Ράλλης, Αριστοτέλης Ωνάσης, Σάκης Ρουβάς, Πέτρος Φιλιππίδης, Φοίβος, Τζένη Καρέζη, Έλενα Ναθαναήλ, Χάρις Αλεξίου, Σταμάτης Κραουνάκης, Τάμτα, Θέμος Αναστασιάδης.

Διάσημοι ξένοι Αιγόκεροι
Ζαν Νταρκ, Χάμφρει Μπόκαρτ, Νίκολας Κείτζ, Νικόλ Κίντμαν, Φέι Νταναγουέι, Κάρλος Καστανέντα, Έλβις Πρίσλευ, Γκάρυ Γκράντ, Εντγκαρτ Αλαν Πόε, Φρεντερίκο Φελλίνι, Αλ Καπόνε, Άντονυ Χόπκινς.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved