O Ήλιος στο ζώδιο του Σκορπιού

Είναι ζώδιο σταθερό, υδάτινο, αρνητικό. Η εσωτερική δύναμη του Σκορπιού μπορεί να παρομοιαστεί με το βράσιμο του ηφαιστείου.

O Ήλιος στο ζώδιο του Σκορπιού

Ο συμβολισμός του Σκορπιού συμβολίζεται ιστορικά με το σκορπιό με το χαρακτηριστικό δηλητηριώδες κεντρί του.

Μερικές φορές του αποδίδεται ο αετός, η ο φοίνικας. Αυτά τα σύμβολα δείχνουν την δύναμη αυτού του ζωδίου αλλά και τις αναγεννητικές δυνάμεις που υπάρχουν εντός του.

Μέρος του σώματος: Σεξουαλικά όργανα, παχύ έντερο, μέρος από το αναπαραγωγικό σύστημα.
Ποιότητα- στοιχείο: Σταθερό, υδάτινο, αρνητικό
Φυσικός οίκος: 8ος
Πλανήτης: Παραδοσιακά ο Άρης, πρόσφατα ο Πλούτωνας
Ημέρα: Τρίτη
Μέταλλο: Πλουτώνιο
Αριθμός: 0
Ημερομηνίες: 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου
Ημέρα: Τρίτη
Χρώμα: Βαθύ κόκκινο, βυσσινί.

Η εσωτερική δύναμη του Σκορπιού μπορεί να παρομοιαστεί με το βράσιμο του ηφαιστείου. Ένας τυπικός Σκορπιός έχει πολύ ισχυρή θέληση, του αρέσει να κυριαρχεί, είναι επίμονος με την έννοια του αμετάβλητου και γενναιόδωρος (όσο αφορά στα συναισθήματα). Ο Σκορπιός δεν φοβάται τίποτε. Ανακατεύεται με το οτιδήποτε που συμφωνεί με τους σκοπούς του και διώχνει το εμπόδιο, όπως μια μπουλντόζα καθαρίζει ένα δρόμο.

Η ικανότητα που έχουν να ξεπερνούν τα ανυπέρβλητα, κατά την γνώμη των άλλων, εμπόδια τους βοηθά να πετυχαίνουν. Οι αδυναμίες τους, αν υπάρχουν, οφείλονται στην τάση να ωθούν πολύ σκληρά τους εαυτούς τους.

Τα ίδια χαρακτηριστικά που ωθούν τους Σκορπιούς να κάνουν μεγάλα έργα, μπορούν να τους οδηγήσουν στην σκληρότητα, στην βία και την ασπλαχνία, αν δώσουν κακή κατεύθυνση στην ενέργειά τους.

Επειδή είναι σαν στοιχείο σταθερό και αρνητικό, μπορεί κανείς να δει την επιθυμία τους, τις πεποιθήσεις τους και τους τρόπους τους σε ένα θέμα να είναι σταθερές και ακλόνητες. Η σταθερότητα συνδυάζεται με την συναισθηματικότητα. Μερικές φορές ο Σκορπιός είναι σε πόλεμο με τον ίδιο του τον εαυτό γιατί το νερό σαν στοιχείο είναι ασταθές και τελικά αναμειγνύουν και τις δυο αντίθετες τάσεις στην πολύ βαθειά του φύση. Η αρνητικότητα φαίνεται σαν βάθος χαρακτήρα και συγκράτηση δύναμης.



Τα αισθήματα του Σκορπιού γίνονται ποιο έντονα, όταν κατευθύνονται προς τους ανθρώπους μάλλον παρά σε αντικείμενα. Κυρίως τα αισθήματα που γεννιούνται από άλλους και μοιράζονται με άλλους. Πάντως παραμένει αμετάβλητος στην αποστροφή για ό, τι δεν του αρέσει.

Το βασικό ρήμα του Σκορπιού είναι το ρήμα επιθυμώ. Ο Σκορπιός δεν παραδέχεται κόπωση και αρρώστια, μέχρι να φτάσει στο σημείο εξάντλησης όπου δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο μόνος του. Είναι συντηρητικοί και ολιγόλογοι, έχουν πάντοτε επιχειρήματα και είναι ικανοί στο να παραφέρονται εκρηκτικά. Έχουν την ικανότητα να εκφράζονται με λίγες λέξεις ενώ άλλοι θα χρειάζονταν μια ή δυο παραγράφους.

Έχουν συναισθηματικό βάθος αλλά σπάνια αποκαλύπτουν τα εσωτερικά τους συναισθήματα με έκφραση προσώπου, εκτός αν θυμώνουν. Είναι υπερβολικά πιστοί στους ανθρώπους που έχουν επιλέξει και μπορεί να είναι εκδικητικοί σε οποιονδήποτε άλλον πληγώνει τους φίλους ή τους αγαπημένους τους. Ποτέ δεν είναι αδιάφοροι, επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν, συμφωνούν ή διαφωνούν, τους αρέσει κάτι ή δεν τους αρέσει, αγαπούν ή μισούν.

Έχουν μια φυσική περιέργεια που δεν ικανοποιείται με πρόσκαιρες απαντήσεις και επιπολαιότητες. Διερευνούν μέχρι να ανιχνεύσουν κάθε κρυφό γεγονός. Είναι εκ φύσεως πανέξυπνοι και σπάνια εμπαίζονται ή εξαπατούνται. Αναχαίτιση των χαρακτηριστικών αυτών μπορεί να προκληθεί από μια υπερβολικά «πεζή» ζωή.

Οι Γυναίκες Σκορπιοί έχουν μεγάλο πάθος και μερικές φορές γίνονται υπερβολικά ζηλιάρες και κτητικές. Αγαπούν το ακριβό ντύσιμο. Έχουν μαγνητική αύρα και διαπεραστική ματιά. Παρόλο που σαν άτομα είναι ντροπαλές, δεν περνούν σχεδόν ποτέ απαρατήρητες. Είναι πολύ θηλυκές και δυναμικές. Σαν μητέρες είναι από τις πιο προστατευτικές. Δένονται υπερβολικά με τα παιδιά τους και τους προσφέρουν πάρα πολλά.

Στον έρωτα οι Σκορπιοί τα δίνουν όλα. Αγαπούν με πάθος και ένταση. Είναι υπερβολικά πιστοί και σταθεροί. Απαιτούν το ίδιο από τα άτομα που είναι δίπλα τους. Έχουν έντονο σεξουαλισμό με βαθιά συναισθηματικότητα. Μερικές φορές καταλήγουν σε ακραίες συμπεριφορές, αν -κατά την γνώμη τους- δεν έχουν την ίδια ανταπόκριση από τον άλλον. Μπορεί να παρακολουθήσουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει για να μάθουν τα κρυμμένα του μυστικά. Είναι κυριαρχικοί και μερικές φορές δεσποτικοί και απόλυτοι και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν.

Σαν παιδιά οι Σκορπιοί είναι τρυφεροί αλλά έχουν την τάση λόγω του θυμού που κρατάνε να ξεσπούν ξαφνικά. Είναι απαραίτητο να έχουν ένα ενδιαφέρον όπου θα ξεσπάνε την ενεργητικότητά τους. Επειδή πρόκειται για συναισθηματική ενέργεια κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να βρεθούν συναισθηματικά κανάλια μέσω ανθρώπων που μπορεί να αγαπήσουν ή εικόνες που θα ζωγραφίσουν ή ποιήματα που μπορεί να γράψουν ή μουσική που θα μπορεί να παίξουν ή να γράψουν. Κάνοντάς το με αυτό τον τρόπο εξωτερικεύουν την ενέργεια τους και να τη διοχετεύουν σε ένα ιδανικό.

Βασική αρχή

Σχετίζεται με την αναγέννηση, την σεξουαλική έκφραση, τον θάνατο, την μεταμόρφωση, μυστηριώδης συμπεριφορά, ισχυρή δράση, υπομονή, θάρρος.

Αρρώστιες

Έχουν μια τάση για τους ρευματισμούς. Για κατακράτηση υγρών. Προβλήματα στα γεννητικά όργανα, και αποστήματα.

Εργασία

Τους αρέσει να ασχολούνται με τα οικονομικά, με την έρευνα, με την μεταφυσική και το απόκρυφο.

Επάγγελμα

Ανακριτής, στρατιωτικός, ντέντεκτιβ, κατάσκοπος, ασφαλιστικός σύμβουλος, φαρμακοποιός, ερευνητής, γενετιστής, χειρούργος, οικονομολόγος, χρηματιστής, χασάπης, εφοριακός, ψυχολόγος, ψυχίατρος, ιατροδικαστής.

Χόμπι

Ποδόσφαιρο, κυνήγι, γενικά όλα τα σπορ που σχετίζονται με το νερό και η γυμναστική, ερπετολογία, αποκρυφισμός, τελετές.

Θέματα που υπάγονται στον Σκορπιό με δείκτη τον Άρη

Διόραση, Στρατός και Ναυτικό, πάθη, έρευνα, Σεξουαλικότητα, σεξουαλική πράξη, στατιστική, ψυχολογία, στατιστική, έρευνα, μυστικότητα, απόκρυφο, μεταφυσική, κατασκοπία, θάλασσα, διαίσθηση, διεισδυτικότητα.

Θέματα που υπάγονται στον Σκορπιό με δείκτη τον Πλούτωνα

Γέννηση, μελέτη της ζωής μετά τον θάνατο, θάνατος, μέντιουμ, μυστικά θέματα, υπονομευτική διάθεση, εργολάβος κηδειών, επιθεωρητής υγειονομίας, χειρούργος όγκων.

Θετικά χαρακτηριστικά των Σκορπιών

Δραστήριος, διεισδυτικός, διοικητική ικανότητα, πολυμήχανος, αποφασισμένος, επιστημονική φλέβα, καλός ερευνητής, ψάχνει σε βάθος, επιδεικνύει πάθος.

Αρνητικά χαρακτηριστικά των Σκορπιών

Μνησίκακος, ιδιότροπος, μυστικοπαθής, δεσποτικός, βίαιος, σαρκαστικός, καχύποπτος, ζηλιάρης, αδιάλλακτος.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Τα μάτια συνήθως είναι βαθουλωτά και έχουν σταθερή έντονη και διαπεραστική ματιά. Μερικές φορές εξέχει το κόκκαλο πάνω από τα μάτια και συχνά εκτείνεται από τα μεγάλα φρύδια του Άρη. Αυτό πολλές φορές υποδηλώνει την δύναμη του χαρακτήρα τους. Οι γυναίκες έχουν πολύ θηλυκό βλέμμα και σώμα.

Διάσημοι Έλληνες Σκορπιοί

Μάνος Χατζιδάκις, Οδυσσέας Ελύτης, Κων/νος Μητσοτάκης, Μανώλης Ανδρόνικος, Δημήτρης Ψαθάς, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Ελένη Μενεγάκη, Γιώργος Τσαλίκης, Μέμος Μπεγνής.

Διάσημοι Ξένοι Σκορπιοί

Βίβιαν Λη, Μπιλ Γκέϊτς, Πάμπλο Πικάσο, Τεντ Τέρνερ, Πρίγκιπας Κάρολος, Μαρία Κιουρί, Γκρέϊς Κέλι, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Ουίστον Τσώρτσιλ, Μαρία Αντουανέτα, Ίντιρα Γκάντι, Τζούλια Ρόμπερτς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved