Ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου

Ο Ηλιος δίνει σαν χαρακτηριστικό την αναπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος.

Ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου

Το ζώδιο της Παρθένου συμβολίζεται από την Παρθένο (αγνότητα του σώματος), κρατάει έναν υάκινθο στο ένα χέρι (αγνότητα του μυαλού) και στο άλλο το κοτσάνι με τους σπόρους.

Μέρος του σώματος: Η Παρθένος κυβερνά το υπογάστριο και τα εσωτερικά αυτού και συγκυβερνά μέρος του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος.

Πλανήτης: Ερμής

Φυσικός οίκος: 6ος

Ημέρα: Τετάρτη

Αριθμός: 5

Ημερομηνίες: Ο Ήλιος είναι στην Παρθένο από 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου.

Χρώμα: Καφέ, Λαδί

Ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου

Ο Ήλιος δίνει σαν χαρακτηριστικό την αναπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος.

Όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν εκπληρώνουν τις υπηρεσίες τους λυπούνται. Αποστρέφονται την τεμπελιά, την αναβολή και την βραδύτητα τόσο στους εαυτούς τους όσο και στους άλλους.

Αν και έχουν επαγγελματικό προσανατολισμό, ενδιαφέρονται περισσότερο για κάποια άξια δουλειά, από το να έχουν την ευθύνη της διεύθυνσης.

Οι Παρθένοι δεν αγανακτούν με την λεπτομερειακή εργασία, που οι άλλοι την θεωρούν ανιαρή.

Έχουν αντίληψη και λογική. Για αυτό σε έναν Παρθένο τα γεγονότα πρέπει να ταξινομούνται, εάν όμως δεν το πετύχουν, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά και δημιουργούν ενοχές. Δυστυχώς οι Παρθένοι μπορεί να απορροφηθούν πολύ από τα ασήμαντα ώστε «να μην μπορούν να δουν το δάσους εξ αιτίας των δένδρων». Το ισχυρότερο σημείο της Παρθένου είναι η ικανότητα να αναλύουν τα δεδομένα και να φτάνουν σε συμπεράσματα, αν και πρέπει να μάθουν να διακρίνουν μεταξύ του σχετικού και του ασχέτου.

Επειδή είναι κατά βάση ανασφαλείς γίνονται συχνά αναποφάσιστοι.

Η κατεύθυνση τους προς την τελειότητα, πράγμα που πολλοί από αυτούς επιδεικνύουν, είναι ένα μέσον για υποστήριξη της αυτοπεποίθησή τους.

Είναι λεπτολόγοι σε οτιδήποτε κάνουν και μπορεί να είναι πραγματικά «ψείρες», ενώ προσδοκούν και από τους άλλους να είναι το ίδιο ικανοί με αυτούς.

Οι περισσότεροι Παρθένοι είναι ανήσυχοι που ανυπομονούν/δυσφορούν για το καθετί.

Η δίαιτα και η υγιεινή είναι σημαντική για αυτούς.

Πολλοί είναι χορτοφάγοι ενώ άλλοι έχουν κάποιο ζητούμενο με την καθαριότητα και πλένονται πολλές φορές την ημέρα.

Είναι σεμνοί, ευγενικοί, κάπως ολιγόλογοι, εχέμυθοι.

To κατάλληλο ρήμα για τους Παρθένους είναι το αναλύω.

Δεν τους αρέσει να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο σε ανούσιες κοινωνικότητες και έχουν λίγο σεβασμό για πράγματα και δραστηριότητες μικρής ηδονής.

Οι περισσότεροι Παρθένοι έλκονται από άτομα που τους διεγείρουν διανοητικά η από αυτά που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα εργασίας.

Στον έρωτα οι γυναίκες Παρθένοι βάζουν υψηλά ιδανικά για τον σύντροφο. Παρόλο που δείχνουν να είναι ρεαλίστριες μέσα στην σχέση οι περισσότερες διαλέγουν σύντροφο που θα έχει μια μικρή αδυναμία και θα τον εξυπηρετούν η θα κάνουν την νοσοκόμα. Σαν γυναίκες οι περισσότερες έχουν σεμνή εμφάνιση και συντηρητική. Ντύνονται πρακτικά αλλά και μερικές φορές υπάρχει και μια δόση ρομαντισμού στο ντύσιμό τους. Αρκετοί Παρθένοι διαλέγουν να μείνουν άγαμοι, από το να βρεθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτό που προσπαθούν. Γενικά είναι ψυχρά άτομα γιατί αποτραβιούνται και δείχνουν παρθενικότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια χαριτωμένη ντροπαλότητα στην συμπεριφορά, η μια υπερευαίσθητη τάση να μην την αγγίξουν.

Η αναχαίτιση των φυσικών τους χαρακτηριστικών μπορεί να προκληθεί από έλλειψη προσοχής στις επιθυμίες του ατόμου ή από την αδυναμία της συναισθηματικής ανταπόκρισης, καταλήγοντας σε νευρικότητα, οξυθυμία και μνησικακία.

Το παιδί Παρθένος είναι ευγενικό, ζωηρό, απασχολημένο με διάφορα μικροπράγματα, πρόθυμο να αναλαμβάνει μικροκαθήκοντα. Λίγο ντροπαλό και όχι πιεστικό. Στο σχολείο θα δουλεύει καλά και με τακτικούς καθαρούς τρόπους. Στο σπίτι θα πρέπει να του δίνονται ευκαιρίες να χρησιμοποιεί τα χέρια του, όπως στην ξυλογλυπτική, στην κηπουρική και γενικά στις κατασκευές πραγμάτων. Θα είναι ποιο δημοφιλής, όταν ενηλικιωθεί και μπορέσει και βγάλει το άγχος της τελειομανίας από πάνω του και οι γονείς του τον βοηθήσουν να μην είναι υπερβολικό με την τάξη και την λεπτομέρεια.

Βασική αρχή

Μεθοδική δράση, αφοσιωμένη προσπάθεια, ακριβής κατεύθυνση, κάποια συνεπής συμπεριφορά, επιτήδευση για την λεπτομέρεια και ένα διακριτικό μυαλό.

Αρρώστιες

Συνήθως υποφέρουν από εντερικές παθήσεις που συχνά προέρχονται από άγχος, το οποίο οφείλεται στην υπερβολική έγνοια τους για λεπτομέρειες. Κακή εντερική λειτουργία, μπορεί να προκαλέσει ρευματισμούς και ουρική αρθρίτιδα.

Εργασία

Γενικά, τους αρέσει η υπηρεσία και η προσφορά σε πρακτικό επίπεδο. Αντιπροσωπεύουν την ηθική εργασία. Ασχολούνται επίσης με τις διανοητικές λεπτομέρειες.

Επαγγέλματα

Υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, λογιστές, χημικοί, διαιτολόγοι, αξιωματικοί στο υγειονομικό, βιβλιοθηκάριοι, μασέρ/μασέζ, φυσιοθεραπευτές, νοσοκόμοι, μόδιστροι/μοδίστρες, κτηνίατροι, κηπουροί, βοτανολόγοι, καλλιτέχνες.

Χόμπι

Βότανα, κήποι, ύφανση, μικρά ζώα, εθελοντικές υπηρεσίες, βάδισμα, συγγραφή βιβλίων, περπάτημα στην φύση.

Θέματα που υπάγονται στην Παρθένο με δείκτη τον Ερμή

Φιλανθρωπικές οργανώσεις, δίαιτα, κριτική λαθών, υγιεινή, μικρά ζώα, υπηρεσίες, λογιστής, τεχνίτης, κριτικός, φυσιοθεραπευτής, γιατρός, κριτική λαθών, βιομηχανία.

Θετικά χαρακτηριστικά της Παρθένου

Εργατικοί, Μελετηροί, μεθοδικοί, εκλεκτικοί, ακριβολόγος, καθαρός, ανθρωπιστής, ζητάει τελειότητα

Αρνητικά χαρακτηριστικά της Παρθένου

Επικριτικοί, μικροπρεπείς, μελαγχολικοί, φοβάται τις αρρώστιες και την φτώχια, σχολαστικός, ακατάστατος, δύσπιστος.

Διάσημοι Έλληνες Παρθένοι

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Δημ. Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης, Καζαντζίδης Στέλιος, Νίκος Βέρτης, Ελεονώρα Μελέτη, Πασχάλης, Σίσυ Χρηστίδου

Διάσημοι Ξένοι Παρθένοι

Λέο Τολστόι, Άγκαθα Κρίστι Ϊγκριντ Μπέργκμαν, Στήβεν Κινγκ, Τζίμι Κοννορς, Κιανού Ρηβς, Ίνγκριτ Μπέρκμαν, Λωρήν Μπακώλ, Γκρέτα Γκάρμπο, Σοφία Λόρεν, Ελία Καζάν, Πήτερ Σέλερς, Ραίη Τσάρλς

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved