Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου

Στοιχεία και χαρακτηριστικά των Ταύρων

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου

Είναι σταθερό, στοιχείο γήινο και αρνητικό

To σύμβολό του, είναι ο ταύρος, εξαιτίας του πείσματός του που είναι και το χαρακτηριστικό αυτού του ζωδίου.

Μέρος του σώματος: Ο Ταύρος κυβερνάει τον λαιμό, αυχένα και τα γεννητικά όργανα.

Πλανήτης: Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη.

Φυσικός Οίκος: 2ος

Ποιότητα – Στοιχείο: Είναι σταθερό, στοιχείο γήινο και αρνητικό.

Αριθμός: 6

Ημερομηνίες: Ο Ήλιος είναι στον Ταύρο από 20 Απριλίου – 20 Μαΐου

Μέταλλο: Χαλκός

Ημέρα: Παρασκευή

Χρώμα: Ροζ, σμαραγδί, κοραλλί

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου

Οι Ταύροι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, δουλεύουν σκληρά. Τους χαρακτηρίζει μια επιμέλεια. Δεν χάνουν εύκολα το θάρρος τους και τον ενθουσιασμό τους. Εχουν μεγάλη υπομονή στις ταλαιπωρίες όσες είναι απαραίτητες για την επιδίωξη του στόχου. Δεν μεταπηδούν εύκολα από την μια δουλειά στην άλλη παρά μόνο κατόπιν προμελέτης.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα είναι τέτοιος, ώστε τα εμπόδια που τυχόν υπάρχουν μακροχρόνια να χάνουν την ισχύ τους, επειδή αρνούνται να παραδοθούν ή να τα παρατήσουν και προχωρούν με αποφασιστικότητα, χωρίς να το κουβεντιάζουν, στον δρόμο που έχουν διαλέξει.

Συνήθως απεχθάνονται οποιονδήποτε άνθρωπο τους εμποδίζει στις συνήθειές τους.

Γενικά, τους λείπει η ευελιξία και δεν προσαρμόζονται εύκολα. Αυτό τους κάνει βαρετούς και μονότονους. Κατά κανόνα είναι ήρεμοι και ευδιάθετοι. Μόνο αν κάποιος ξεπεράσει τα όριά τους μπορεί να θυμώσουν, αλλά ο θυμός τους θα είναι αδυσώπητος. Έκφραση που ταιριάζει απόλυτα είναι "ταύρος σε υαλοπωλείο". Έχουν έμφυτη αίσθηση των αξιών και κατά κανόνα ακολουθούν μια πρακτική διαχείριση των χρημάτων. Το ρήμα "έχω" τους αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Οι γυναίκες αντανακλούν τις ιδιότητες της Αφροδίτης και συνήθως είναι αισθησιακές και όμορφες. Επίσης έχουν αισθητική αντίληψη στα θέματα τέχνης και διακόσμησης σπιτιού.

Όταν κάνουν κακή χρήση της ενέργειάς του μπορεί να γίνουν καχύποπτοι για τα άλλα άτομα, καθώς επίσης να μετατρέψουν την αγάπη για τα όμορφα πράγματα και τα αποκτήματα σε απληστία και αρπακτικότητα.

Στον έρωτα είναι ρομαντικοί και χαριτωμένα τρυφεροί, αλλά μερικές φορές γίνονται υπερβολικά κτητικοί και ζηλιάρηδες.

Το παιδί Ταύρος είναι γλυκό και υπάκουο, του αρέσουν οι κανόνες καθαριότητας και η σχολική ρουτίνα. Θα έχει μεγάλη επιτυχία σαν μαθητής εξαιτίας των καλών του τρόπων. Θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στις επείγουσες ανάγκες των μεγάλων. Μερικές φορές δεν παίρνουν την μάθηση αστραπιαία και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Είναι πεισματάρικα και μερικές φορές έχουν τάση για το πάχος λόγω των πολλών γλυκών που τρώνε.

Βασική αρχή

Υπάρχει πάντοτε σταθερή κατεύθυνση, η ενέργεια πάντα έχει έναν στόχο, συντηρητισμός, έντονη τάση να μην αλλάζει συμπεριφορά, κτητικότητα, αξιοπιστία, πρακτικότητα.

Αρρώστιες

Έχει ευαισθησία στον λαιμό, στους αδένες, στα γεννητικά όργανα, τάση για το πάχος.

Εργασία

Επειδή κατά μεγάλο ποσοστό δεν είναι ιδρυτές νέων ιδεών – μεθόδων, συνήθως ακολουθούν και εκπληρώνουν ιδέες άλλων. Για αυτό τους είναι πιο εύκολο να είναι υπάλληλοι, παρά να έχουν δική τους δουλειά. Αποφεύγουν την ανασφάλεια και το ρίσκο και προτιμούν σταθερές δουλειές με σίγουρη πορεία.

Επάγγελμα

Από άποψη επαγγελματικών απασχολήσεων κάνουν οτιδήποτε αρκεί να περιέχει τέχνη, ομορφιά, άνεση, χρήση φωνής, χρήματα. Συνήθη επαγγέλματα είναι έμπορος έργων τέχνης, μεσίτης ακινήτων, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, καλλιτέχνης, ταμίας, χρηματοδότης, τραπεζίτης, ζαχαροπλάστης, αισθητικός, γεωργός. Σε ειδική περίπτωση ταλέντου, τραγουδιστής όπερας.

Χόμπι

Επειδή πολλοί αγαπούν την μουσική και έχουν καλή φωνή συνήθως ανήκουν σε χορωδίες ψαλτών, ή μουσικές ομάδες. Διακόσμηση σπιτιού, ζαχαροπλαστική, ζωγραφική.

Θέματα που υπάγονται στον Ταύρο με δείκτη την Αφροδίτη

Ομορφιά, τέχνη, σχέδιο, χρήματα, υπομονή, κάθε είδους αποκτήματα, ιδιοκτησία, γλυπτική, τραγούδι.

Φυσική εμφάνιση

Τετράγωνο πρόσωπο, μάγουλα στρογγυλά, έντονα ρουθούνια, παχιά χείλη, πλατύς λαιμό.

Θετικά χαρακτηριστικά του Ταύρου

Υπομονετικός, συντηρητικός, αισθησιακός, στωικός, ισορροπημένος, αξιόπιστος, πρακτικός, πιστός, καλλιτεχνική φλέβα.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Ταύρου

Καλοπερασάκιας, αδρανής, αργός, πεισματάρης, δογματικός, δεν αλλάζει συνήθειες, κτητικός, ζηλιάρης, άπληστος, υλιστής.

Διάσημοι Έλληνες Ταύροι

Ντόρα Μπακογιάννη, Ανίτα Πάνια, Τάνια Τρύπη, Ρέα Τουτουνζή, Μιμή Ντενίση, Χάρρυ Κλυνν, Ελένη Φιλίνη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Κων/νος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Αδαμάντιος Κοραής, Ευάγγελος Αβέρωφ, Θόδωρος Αγγελόπουλος, Λάκης Λαζόπουλος, Δήμητρα Λιάννη, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αλιάγας, Κώστας Σόμμερ, Κάτια Δανδουλάκη, Μαρινέλλα, Μαρίκα Κοτοπούλη, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Γιώργος Νινιός.

Διάσημοι ξένοι Ταύροι

Αδόλφος Χίτλερ, Καρλ Μαρξ, Λένιν, Σίρλευ Μακ Λέιν, Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, Ρικάρντο Κακά, Πελέ, Ρόμπερτ Πάττινσον, Τζέσικα Άλμπα, Λετίσια Κάστα, Εβίτα Περόν, Μάρθα Γκράχαμ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Μπάρμπρα Στρέϊζαντ, Όρσον Ουέλς, Γκάρυ Κούπερ, Μπίλυ Τζόελ, Σπένσερ Τρέισυ, Τζίμυ Στιούαρτ, Τόνι Μπλερ, Σαντάμ Χουσεϊν, Τζακ Νίκολσον, Αλ Πατσίνο, Πιρς Μπρόσναν, Τζορτζ Κλούνι, Ντάνιελ-Ντέϊ Λούις, Μπόνο, Ίγκι Ποπ, Ντέϊβιντ Μπερν, Ντένις Ρόντμαν, Ντέϊβιντ Μπέκαμ, Ενρίκε Ινγλέσιας, Σερ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved