Έχεις Σελήνη στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω; Αυτό είναι το «μυστικό» της ψυχής σου!

Η Σελήνη στα ζώδια της Γης και τα μυστικά της!

Έχεις Σελήνη στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω; Αυτό είναι το «μυστικό» της ψυχής σου!

Το να ρωτάμε «τι ζώδιο είσαι;» είναι πια συνηθισμένο. Είτε κάποιος ασχολείται με την αστρολογία είτε όχι, ξέρει σε ποιο ζώδιο ανήκει. Παρ’ ότι όμως ο Ήλιος στο κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένα «γνωρίσματα», δεν σκιαγραφεί απόλυτα την προσωπικότητα ενός ατόμου, καθώς είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες του γενεθλίου ωροσκοπίου που διαμορφώνουν «τον χαρακτήρα» του καθενός μας. Συχνά, μάλιστα, δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη θέση της Σελήνης, κατά τη στιγμή της γέννησής μας, η οποία μας δείχνει μια εικόνα για το πώς είμαστε κάτω από την επιφάνεια.

Αυτή είναι η πλευρά της προσωπικής μας ταυτότητας, που υπαγορεύει το πώς αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα,. Δείχνει τα συναισθήματά μας, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας, το τι κρύβεται μέσα στην ψυχή μας.

Παρακάτω θα μάθεις ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται στην ψυχή σου, αν έχεις τη γενέθλια Σελήνη σου στον Ταύρο, την Παρθένο ή τον Αιγόκερω!

Σελήνη στον Ταύρο

Εργάζεσαι σκληρά για να κερδίσεις ό, τι θέλεις σε αυτή τη ζωή. Δεν περιμένεις από κανένα να στο χαρίσει, αντίθετα είσαι πανέτοιμος και θα επιμείνεις, αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια για να τα καταφέρεις. Έχεις μια απίστευτη σιγουριά ότι θα κερδίσεις ό,τι έχεις στο νου σου κι η αλήθεια είναι ότι έχεις αρκετές ικανότητες, ωστόσο, η εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου δεν είναι η ανάλογη. Ίσως εκεί είναι που σε πιάνει ανασφάλεια και φοβάσαι ότι θα χάσεις κι αυτά που έχεις, γι' αυτό βγάζεις κτητικότητα.

Σελήνη στην Παρθένο

Τόσο ο Ήλιος, όσο και η Σελήνη στην Παρθένο, σε προικίζουν με έντονη παρατηρητικότητα. Το μάτι σου πιάνει και την παραμικρή λεπτομέρεια, τίποτα δε σου ξεφεύγει κι αυτό σε κάνει απίστευτα προσεκτικό/η. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι όμως ευλογία και κατάρα μαζί, που άλλες φορές σε βοηθά να αναπτυχθείς και να εξελιχθείς, ενώ άλλες σε κάνει υποχόνδριο/α και επικριτικό/η τόσο απέναντι στον εαυτό σου όσο και στους άλλους, αφού σε όλους και όλα βρίσκεις ατέλειες. Το να πέσεις στην παγίδα της υπερβολικής αυτοκριτικής μπορεί να σε οδηγήσει σε αμφισβήτηση της αξίας σου, οπότε μην το παρακάνεις! Επικεντρώσου στα θετικά σου! Στο ότι είσαι ένα άτομο δημιουργικό, σκεπτόμενο με αναλυτική και διευρευνητική σκέψη, οργανωμένο και αρκετά αποτελεσματικό.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο των υψηλών προσδοκιών, στόχων και απαιτήσεων από σένα ή τους γύρω σου, οπότε δε μπορείς να ξεφύγεις από αυτό όσο και να ήθελες. Αυτό σε ωθεί στο κυνήγι της επιτυχίας, ωστόσο συχνά σε πιάνει αρνητισμός και πέφτεις συναισθηματικά, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο πήχης που έχεις βάλει είναι τόσο ψηλά, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Εκεί είναι που ίσως χάσεις την αυτοεκτίμησή σου, αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου, γεμίσεις ανασφάλειες για τις ικανότητές σου ή -ακόμα χειρότερα- κόμπλεξ. Τα συγκεκριμένα στάνταρ σου, επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις σου με τους άλλους, καθώς περιμένεις πολλά και όταν δεν είναι εφικτά, απογοητεύεσαι.

Αν δεν ξέρεις που είναι η δική σου Σελήνη, πάτησε εδώ

Διάβασε επίσης: Η «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης στο κάθε ζώδιο

Μάθε τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί σε Πανσέληνο ή Νέα Σελήνη

Η σημασία της Σελήνης από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved