«Άκου να σου πω Ψάρι!» είπε ο Παρθένος... «κάτσε κάτω να λογαριαστούμε!»

Ε, λοιπόν, είσαι βαθιά νυχτωμένος! Άκου να σου πω ελεύθερο πνεύμα! Άκου να σου πω αλαφροΐσκιωτο βλαστάρι...

«Άκου να σου πω Ψάρι!» είπε ο Παρθένος... «κάτσε κάτω να λογαριαστούμε!»

Αγαπημένε μου Ιχθύ,

Ξέρω ότι δεν είμαι η πρώτη σου συμπάθεια, ούτε καν η δεύτερη. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας του Ανάδρομου Ερμή, και σου εξομολογούμαι όσα σκέφτομαι για εσένα, μα έκανα πίσω και δε τα αράδιαζα.

Ξεκινώντας, θα ήθελα να σου πω ότι δεν είμαστε τόσο ανόμοιοι όσο φαινόμαστε. Μάλλον, μοιάζουμε διαφορετικοί, αλλά δεν πιστεύω ότι μας χωρίζουν βουνά. Στα μάτια σου, είμαι μάλλον υπολογιστικός και συγκρατημένος, ανίκανος να αφεθώ στη ροή των πραγμάτων και να απολαύσω ελεύθερα, δίχως ενοχές και περιορισμούς όσα προσφέρουν οι μικρές στιγμές.

Ε, λοιπόν, είσαι βαθιά νυχτωμένος!

Άκου να σου πω ελεύθερο πνεύμα! Άκου να σου πω αλαφροΐσκιωτο βλαστάρι, δεν είμαι δα τόσο αυτοκαστροφικός (μη με μπερδεύεις με τίποτα Σκορπιούς εμένα), να μη θέλω να τα βροντήξω όλα και να στείλω με εισιτήριο δίχως επιστροφή, πολλά και πολλούς στην άλλη άκρη της κολάσεως! Το ότι σκύβω το κεφάλι και τρέχω να προλάβω όλα όσα εσύ αφήνεις στην τύχη, δεν σε κάνει πιο ελεύθερο από όσο είναι το καναρίνι στο κλουβί του!

Πως νομίζεις ότι κινούνται οι τροχοί αυτής της ζωής και πως λαδώνονται? Με οράματα? Με ανυπόστατη εργασία? Βεβαίως και θέλω να την αράξω σε μια τροπική παραλία, εκεί μακριά, κάτω από τον κοκοφοίνικα και να πίνω μπλε κοκτέιλ όλη την ημέρα, αντί να υπολογίζω πόσο κοστίζει η διαμονή στο εδώ και τώρα.

Αλίμονο όμως! Κάποιος πρέπει να σκέφτεται, να εργάζεται με μέθοδο και να κρατάει το λογαριασμό, γιατί τίποτα στη ζωή ετούτη δεν είναι δωρεάν. Έτσι λοιπόν και εμένα, η ουράνια μου προίκα και μοίρα, με έχει βάλει λογιστή των ονείρων. Μάλιστα καλέ μου Ιχθύ! Όσο στεγνός, ρηχός, άνευρος, ή νευρωτικός (!) κι αν μοιάζω στα ονειρεμένα Ποσειδώνια μάτια σου, τόσο αιθεροβάμονα, επιπόλαιο, τσαπατσούλη και αγείωτο σε θωρούν τα δικά μου.

Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να αντιπαραβάλλω εσένα με εμένα και τούμπλαλιν.

Είμαστε οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: βλέπω τη Γη, βλέπεις Ουρανό, φτιάχνω παλάτια καλά υπολογισμένα, κατοικείς ήδη στα παλάτια των ονείρων σου, σε κόσμους πέρα από εδώ.

Αχ και να είχα την πολυτέλεια να ονειρεύομαι, δίχως να με τραβούν τα βαρίδια της απτής πραγματικότητας πεισματικά από τα πόδια! Τι δε θα έδινα, να έσπαγα τους φραγμούς των φυσικών περιορισμών και να αφηνόμουν κι εγώ στο κύμα της φαντασίας...

Αλλά, είμαι Παρθένος...

.........................

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τα 12 ζώδια καλωσορίζουν το Φθινόπωρο

Πως ξεχωρίζεις τον Λέοντα… μέσα από το πλήθος!

......................................

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved