Η ημέρα του πατέρα

Μπαμπά, χρόνια σου πολλά, σε ευχαριστώ για όσα μου έδωσες, για όσα μου προσφέρεις.

Η ημέρα του πατέρα

Αν η μητέρα μου ήταν σούπερ ήρωας, θα ήταν σίγουρα η Wonder Woman. Γυναίκα – θαύμα, που απορείς πότε τα καταφέρνει όλα, κι έχει και χρόνο για να σε ψάλλει όποτε κάνεις καμιά ατασθαλία.

Ο πατέρας πάλι, αν ήταν σούπερ ήρωας, κάθε πατέρας θα ήταν κι ένας διαφορετικός. Ο δικός μου για παράδειγμα, θα ήταν ο Σούπερ Μάριο. Τρέχει όλη την ώρα πανικόβλητος, χωρίς στο τέλος να ξέρει ούτε εκείνος τι κατάφερε, ούτε κι εμείς. Να δεις που πατεράδες σαν κι αυτόν, είναι είτε Δίδυμοι, είτε Ιχθύς, είτε Κριάρια!

Η Μαρία πάλι, τον βλέπει σαν τον Σπαϊντερμαν. Κινείται ήρεμα, μεθοδικά, και στο σπίτι και στη δουλειά, δεν είναι κραυγαλέος κι όμως, κάνει αισθητή την παρουσία του. Πιστεύεις ότι δε θα έχει καταφέρει να κρατήσει το λόγο του π.χ. και να σε πάει εκεί που του έχεις ζητήσει, αλλά να, που πάντα τα καταφέρνει! Μου θυμίζει πατέρα Παρθένο, ή Σκορπιό, ή ακόμα και Ταύρο!

Ο μπαμπάς Σούπερμαν από την άλλη, γεμίζει το σπίτι και μοιάζει σαν να είναι εκείνος η κινητήριος δύναμη! Ανοιχτός, φουριόζος, σαρωτικός! Λέοντας μπορεί να είναι, Τοξότης, ή και γιατί όχι και Ζυγός, όταν όλη αυτή η ενέργεια, μετατρέπει το σπίτι σε παιδική χαρά!

Ο πατέρας Μπάτμαν, είναι χαμηλών τόνων, μα μεγάλης εφευρετικότητας , κι αφήνει γερό αποτύπωμα στην οικογενειακή ζωή! Δε θα τον πάρει το μάτι σου ότι πολλά γνωρίζει και πολλά κάνει, αλλά έτσι λειτουργεί. Θυμίζει πολύ Υδροχόο, που αγαπά να δοκιμάζει εναλλακτικές μεθόδους ανατροφής, ή τον Αιγόκερω που κάνει αισθητή την παρουσία του με την επιβλητική του φύση!

Τέλος, υπάρχει και ο μπαμπάς – Καρκίνος, ο μπαμπάς που από μόνος του είναι μια κατηγορία! Καρδιά από χρυσάφι κι όλα τα καλά του κόσμου για τα παιδιά τους, χωρίς ίχνος παραπόνου (έ, ίσως λιγάκι!).

Όλοι οι πατεράδες, είναι στο τέλος της ημέρας, σούπερ ήρωες, που για τα παιδιά τους, προσπαθούν, ο καθένας με τη δική του λογική κι ιδιοσυγκρασία, να τους προσφέρουν το καλύτερο.

Μπαμπά, χρόνια σου πολλά, σε ευχαριστώ για όσα μου έδωσες, για όσα μου προσφέρεις.

Χρόνια πολλά!

...............................

Διαβαστε επισης

5 πράγματα που δεν κάνουμε ΠΟΤΕ σε έναν Δίδυμο

Ζώδια και κρυολόγημα! Πως αντιδρούν!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved