Η άλλη όψη: Η ΕΡΤ μας άναψε φωτιές

Πώς το success story μας μαύρισε την καρδιά

Η άλλη όψη: Η ΕΡΤ μας άναψε φωτιές

Δεν ξέρω αν σας το έχω πει αλλά εγώ είμαι παντρεμένη με τον Παντελή. Καλός άνθρωπος και πολύ εργατικός αλλά έχει ένα κακό: είναι φανατικός Νεοδημοκράτης. Προχθές καυγαδίσαμε τόσο πολύ που ακόμα δε μιλιόμαστε.

Ανάθεμα τον Ουρανό και τον Πλούτωνα και τη Νέα Σελήνη και το Δία του Αντωνάκη του Σαμαρά που έχει ρουφήξει τους δικούς μας και προκοπή δε βλέπουμε.
Κι όχι πέστε μου έχω άδικο; Ό, τι κι αν κάνει ο Αντωνάκης «δίκιο έχει» αναφωνεί ο δικός μου! Τι κι αν βρεθήκαμε να πληρώνουμε κάθε χρόνο χαράτσι τα μαλλιοκέφαλά μας για ένα τριάρι που ανήκει στον πατέρα μου; Τι κι αν θα πληρώσουμε το τριάρι για μεζονέτα με τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας; Τι κι αν το μισό το ξανάφτιαξε ο Παντελής με τα χεράκια του και με δάνειο που τώρα το χρωστάμε; Τι κι αν δεν υπάρχουν οικοδομές ούτε για ζήτω και έχει κοντά κανά χρόνο που κάθεται και κάνει μαξιλαράκι για τη μέση όλους τους λογαριασμούς; Τίποτα! Εκεί αυτός! «Ο Αντώνης είναι πολύ μεγάλος», «ο Αντώνης είναι γάτα», «ο Αντώνης είναι πολύ μπροστά».

Άκουσε τις προάλλες ότι γράφουμε και το νέο success story και εκεί να δείτε πανηγύρια. «Βλέπεις;» γυρίζει και μου λέει «εσύ και οι όμοιοί σου (του έχει κάτσει ότι εγώ είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αρνούμαι να του πω τι ψήφισα) σε λίγο καιρό δε θα ξέρετε σε ποια τρύπα να κρυφτείτε»...

Τις προάλλες που γύρισα από το νοσοκομείο βλέπω τον Παντελή μες την καλή χαρά!

-Τι έγινε καλέ; Βρήκες δουλειά;
-Ο Αντώνης έκλεισε την ΕΡΤ!
Κόκκαλο η δικιά σου!
-Πάνε τα λαμόγια μου λέει με τους παχουλούς μισθούς. 2600 υπάλληλους έδιωξε το θηρίο!

Αρπάζω το τηλεκοντρόλ και τι να δω; Μαύρο, παντού μαύρο! Πιάστηκε η ψυχή μου.

-Έτσι ξεκινάει το success story του Αντώνη, Παντελή; Με τόσους ανθρώπους ξαφνικά στο δρόμο; Με την ΕΡΤ που δεν την είχε κλείσει κανείς μέχρι τώρα;
-Άσε μας ρε γυναίκα τι ξέρεις εσύ; Τα δικά μας τα λεφτά που πληρώναμε την ΕΡΤ στη ΔΕΗ τρώγανε τόσα χρόνια. Και στην τελική δύο εκατομμύρια άνεργοι στη χώρα δε σε μάραναν; Και μήπως έβλεπες ΕΡΤ; Την τελευταία φορά που είδες ήταν πριν ένα μήνα τη Eurovision.
-Αμάν ρε Παντελή τίποτα δεν καταλαβαίνεις; Όλα με μάραναν. Και συ που τόσο καιρό είσαι άνεργος κι εγώ κάνω 3 μεροκάματα τη βδομάδα. Και ο πατέρας που έπαθε εγκεφαλικό γιατί πήγε να πάρει τη σύνταξη και του είπαν «σύνταξη γιοκ» και αμέσως τον πήραν τέσσερεις. Και που σε λίγο θα μας κόψουν το ρεύμα γιατί πόσους διακανονισμούς να κάνουμε; Και που όλα γίνονται ξαφνικά με φιρμάνια λες και είμαστε στην κατοχή.

Από τότε δε λέμε ούτε καλημέρα! Κι εγώ κάθομαι κι αναρωτιέμαι.
Δηλαδή αν δεν του βγαίνει η σούμα του Στουρνάρα θα κλείσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία; Και στο φινάλε ποιός διέλυσε τα πάντα; Αυτοί δεν κυβερνούν τόσα χρόνια; Αυτοί δεν διόριζαν όποιον χειροκροτούσε πιο πολύ; Ή μήπως μόνο στην ΕΡΤ ήταν λαμόγια και κακοί υπάλληλοι; Στις Εφορίες ή στις Πολεοδομίες δε συμβαίνει το ίδιο; Μήπως θα τις καταργήσει κι αυτές; Ή μήπως θα καταργήσει και τη Βουλή που τόσα χρόνια πληρώνονται όλοι από τις τσέπες τις δικές μας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε;

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved