Σκορπιός - Τα... άσπρα πρόβατα

Τρεις λόγοι ώστε να μην είστε περήφανοι για το ζώδιο σας
Παπασταύρου Λίντα
Σκορπιός - Τα... άσπρα πρόβατα

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ύστερα από τα επτά «Μαύρα πρόβατα» από Κριό έως και Ζυγό, που φιλοξενήθηκαν στο astrology, έφθασε και η ώρα του Σκορπιού. Όμως, η φύση του ζωδίου επιβάλλει μια ιδιαίτερη προσέγγιση, στο πνεύμα της σάτιρας και του αυτοσαρκασμού που το διέπει. Γι’ αυτό εξ άλλου και το συγκεκριμένο άρθρο συμπεριελήφθη στην ενότητα Astro-Dada.

elytis2

Οδυσσέας Ελύτης

Δεν γνωρίζω τι ωροσκόπο είχε ο νομπελίστας ποιητής αλλά αυτή δεν ήταν ζωή Σκορπιού! Γράψιμο, ταξίδια, διακρίσεις, χώρια που έκανε παρέα με όλη την αφρόκρεμα των Γραμμάτων και των Τεχνών. Που κρύφτηκαν η αυτοκαταστροφή, η κλεισούρα και το απόλυτο πνεύμα; Έστω η απαισιοδοξία, η τραγικότητα, βρε αδελφέ... Ο Καρυωτάκης, δηλαδή τι λιγότερο είχε;

Εμένα πάντως από το στίχο «Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ» μάλλον για Ζυγο-Λεοντο-Τοξότης μου κάνει. Κι ας έχει σύνοδο Ήλιου-Δία στο Σκορπιό. Μήπως η ζημιά έγινε από τη Δήμητρα στο Λέοντα; Ή την Αφροδίτη στο Ζυγό ή τον Ερμή στον Τοξότη; Ωπ... Σαν να το βρήκα! Αντίθεση του Ουρανού με τον Ποσειδώνα και τον Ήλιο του να διευκολύνει. Τον τσακώσαμε τον σουρεαλισμό και τους νοητούς Ήλιους... Αυτοί οι δύο φταίνε για όλα. Αίσχος!

william_herschel

Γουίλιαμ Χέρσελ

Το ότι παντρεύτηκε μια χήρα δεν ξεπλένει, ούτε στο ελάχιστο, τις πομπές του. Εκεί που ήταν όλα μια χαρά στους ουρανούς, παράτησε τη μουσική για να ασχοληθεί με την αστρονομία και βρήκε λέει έναν καινούργιο πλανήτη. Και ποιόν παρακαλώ; Τον Ουρανό, το φορέα κάθε φιλελεύθερης αηδίας. Και καλά, θα μου πείτε ότι ο πλανήτης υπήρχε. Ναι αλλά δεν τον ήξεραν! Από τότε όλοι οι αναρχικοί βρήκαν πάτημα και διαταράσσουν την απόλυτη τάξη: «Δεν φταίμε εμείς, ο Ουρανός...» Άσπρη η ώρα και η στιγμή, που μπλέχτηκε στα πόδια μας, ο τρισευλογημένος. Μα να τον ανακαλύψει κοτζάμ Σκορπιός, με τον Ερμή και τον Πλούτωνα στο Σκορπιό... Δεν μπορώ να το χωνέψω. Θα έχει κι αυτός καμιά αντίθεση Ουρανού-Ποσειδώνα, όπως ο ποιητής. Αμάν, είναι τρομερό... Και στα ίδια ζώδια!

835880

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Αυτό πια, ξεπερνάει κάθε όριο! Η μέγιστη ντροπή του ζωδίου βρίσκεται σχεδόν καθημερινά μπρος στα μούτρα μας. Τουλάχιστον εδώ έχουμε όλα τα στοιχεία.

Σημειώστε και διαγράψτε: Ωροσκόπος σε σύνοδο με τον Άρη στον Τοξότη και Ουρανός στο Ζυγό σε σύνοδο με το μεσουράνημα. Δεν ξεχνώ! Wanted, only dead, just for pleasure!

Και η Δήμητρα σε όψη με τον Κρόνο, αυτό που έχουν όλοι οι ειρηνιστές Μπλιαχ, θα λιποθυμήσω!

Χρειάζομαι επειγόντως μια ισχυρή δόση μαυρίλας, αυτοκτονίες, καταστροφές, στυγερά και αποτρόπαια εγκλήματα, σκοτεινούς τρομοκράτες και καταχθόνιες ραδιουργίες. Έστω, μια Κοντολίζα η μια Αντουανέτα, να ξεχαρμανιάσω...

Ωπ, επιτέλους! Γιόζεφ Γκαίμπελς, Τσαρλς Μάνσον, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι... Ήδη νιώθω πολύ καλύτερα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved