Οι γυναίκες του ζωδιακού, μέρος Β΄

Γνωρίστε το ζωδιακό τύπο της γυναίκας που σας ενδιαφέρει.

Οι γυναίκες του ζωδιακού, μέρος Β΄

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina_Foto_copy_copy

ΖΥΓΟΣ

Είναι μια από τις δύο κυρίες comme il faut του ζωδιακού, αφού πάντα νοιάζεται για την γνώμη των άλλων. Αυτό βέβαια δεν της απαγορεύει να φλερτάρει διαρκώς με έναν τρόπο όμως που λες «είναι... δεν είναι...»

Η εμφάνιση λοιπόν αλλά και οι κανόνες συμπεριφοράς είναι τα δυνατά της σημεία που μαζί με την μέχρις ...εσχάτων διπλωματία της συγκροτούν ένα ανίκητο όσο και δελεαστικό «πακέτο». Αδύνατο σημείο της είναι ο φόβος της μοναξιάς, που όταν την κυριεύσει μετατοπίζει κατά πολύ την «κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει απέναντι στις ακρότητες και τις κραυγαλέες «γουρουνιές». Πρακτικά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να παίζει την προξενήτρα ή το ρόλο του διαιτητή κι αυτό όχι μόνον στις σχέσεις αλλά και όπου διαπιστώνει πως υπάρχουν αντιθέσεις. Γι αυτό τις έλκει σαν μαγνήτης! Σαν σύζυγος είναι πραγματική κυρία αλλά ποτέ δεν παύει να κρατά διακριτικά stand by τους πολυπληθείς θαυμαστές της. Ρόδα είναι και γυρίζει...

Τώρα, σαν μάνα είναι συμβιβαστική ενώ φροντίζει τα παιδιά να ντύνονται με αρμονία και να σέβονται το σώμα και την ψυχή τους. Με την εικόνα των παιδιών στο σχολείο έχει ένα ζήτημα μιας και θεωρεί τα παιδιά μια φυσική επέκταση της οικογένειας και πρέπει να είναι σωστά. Όσον αφορά τους υποψήφιους γαμπρούς ή νύφες των παιδιών της, θα είναι απόλυτα ευχαριστημένη αν έχουν έναν διαπρεπή και πολυπληθή κοινωνικό κύκλο και φυσικά αν έχουν εκλεπτυσμένο γούστο. Διαφορετικά μπορεί και να την δείτε σαν μια από τις 7 θανάσιμες πεθερές... Ως εργαζομένη αποδίδει άριστα σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον κι αν δεν είναι το φτιάχνει. Χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά όλα τα μυστικά της διπλωματίας και αν μην τι άλλο καταφέρνει να κερδίσει την εκτίμηση όλων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η γυναίκα –Σκορπιός είναι αυτό που λέει ο ποιητής «ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Ερωτική αλλά και απίστευτα σκληρή όταν έρθει η ώρα χειρίζεται το ίδιο καλά την ελευθερία της και την δέσμευση της σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο σχέσης, ορίζοντας πάντα με σαφήνεια τα όρια της. Ο σύντροφος της σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πάρει αυτήν την «προειδοποίηση» ως ...αστείο. Αν πρόκειται για γάμο ο άνδρας της δίπλα έχει την ελευθερία του Ρασκόλνικωφ στο Έγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκι κι ας πιστεύει ότι είναι ο ...Τσε Γκεβάρα!.

Ξέχωρα από όλα αυτά χρειάζεται ειλικρίνεια και όλα θα πάνε μια χαρά. Στα ερωτικά είναι 2 Terra χωρητικότητα και έχει μέσα mp-3. Ανεξάντλητο ρεπερτόριο...

Αν το πράγμα στραβώσει δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί μηδενιστικά-αυτοκαταστροφικά σε σχέση με το συναίσθημα και τις επιθυμίες της, ρίχνοντας το βάρος στα παιδιά της. Και τι βάρος! Μιλάμε για super wow ...Κέρβερο μιας και δεν της ξεφεύγει τίποτα.

Φυσικά σε περίπτωση απιστίας υπάρχει και η κλασσική εκδοχή της εκδικητικής -μια κι έξω- Σκορπίνας, μια φιγούρα που έχει γίνει ...θρύλος στην αστρολογική φιλολογία.

Αυτή η γυναίκα έχει «σπουδάσει» την μαγειρική στους ...Μάο Μάο και στο μενού συμπεριλαμβάνονται άνδρες, αντίζηλες, σπίτια, φίλοι, πιστωτικές και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου

Το δυνατό της σημείο είναι τα οικονομικά, ενώ αντίθετα το ...ταλέντο της στον έλεγχο και των χειρισμό καταστάσεων και προσώπων, συχνά την παγιδεύει σε έναν φαύλο κύκλο ίντριγκας και παιχνιδιών εξουσίας.

Βέβαια το να ελέγξεις την γυναίκα Σκορπιό χωρίς την συγκατάθεση της, μοιάζει με την ελπιδοφόρα βεβαιότητα ενός τύπου που στο black jack τραβά από το 11 και του κάθεται ..άσος!

Στα εργασιακά είναι σπαθί αλλά πάσχει από το Σύνδρομο του Λουδοβίκου που έλεγε «το κράτος είμαι εγώ». Εάν κατά «λάθος» την προσπεράσουν ιεραρχικά η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι ερωτική κομεντί μπροστά σε αυτά που θα συμβούν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η γυναίκα –πολυσκεύος! Σοβαρή επιχειρηματίας αλλά και χύμα στο κύμα, allegro τυπάκι δεν μασάει πουθενά, τα θέλει όλα τώρα και παρά την συχνά τυχοδιωκτική συμπεριφορά της, βρίσκει τον τρόπο να είναι κοντά στο χρήμα, τα ταξίδια και τις απολαύσεις. Έχει το χιούμορ στην φαρέτρα της αλλά και τις γκάφες παραμάσχαλα, κερδίζοντας διαρκώς πόντους και άφεση αμαρτιών με την παιδικότητα της. Ερωτικά κινείται από το «Πέρα από την Αφρική», μέχρι το «Casino Royall», χωρίς τίποτε από όλα αυτά να είναι δεσμευτικό και διαρκές. Οι στυλιστικές της επιλογές είναι αν μη τι άλλο ...αξιοσημείωτες, αφού δεν διστάζει να υπερβάλλει όχι μόνον στους συνδυασμούς αλλά και τα χρώματα.

Στον γάμο της θέλει να υπάρχει ελευθερία και άνεση. Και αν κάτι δεν πάει καλά συναισθηματικά, θεωρεί πως αυτά τα αγαθά αρκούν για να μην χωρίσει. Αυτό δεν σημαίνει πως εξαγοράζεται, αφού είναι η μόνη που μπορεί να διαψεύσει την παροιμία για την «ολάκερη πίττα και τον χορτάτο σκύλο». Με το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύεται πως η απόσταση από τους συνομήλικους της διαρκώς μεγαλώνει και προτιμά την παρέα των παιδιών της και της νεολαίας. Γι αυτό και παρ’ ότι ως μητέρα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιπόλαιη, κερδίζει πολλά από το ανοικτό της πνεύμα. Η εκμάθηση ξένης γλώσσας και η γενική παιδεία στα παιδιά της είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ως εργαζόμενη είναι ικανότατη στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά δεν είναι για να στριμώχνεται πολύ... Εξ άλλου ο «μπάρμπας στην Κορώνη» πάντα την θυμάται στα γενέθλια της!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι η απόλυτη comme il faut γυναίκα που μισεί θανάσιμα δύο πράγματα: Το λάθος και το ρεζίλεμα! Γι’ αυτό και πολλές φορές παίρνει ντοκτορά στην ...υποκρισία.

Σεξουαλικά είναι μάλλον γνωστό ότι δείχνει ψυχρή και επικριτική, αυτό όμως δεν είναι παρά μια βιτρίνα, που κρύβει έντονα και ανεξέλεγκτα πάθη. Αν ο σύζυγος της δείξει εμπιστοσύνη και δεν αρχίσει κι αυτός τις επικρίσεις, τότε ο ..παράδεισος δεν είναι μακριά! Συναισθηματικά θέλει χρόνο για να ανοίξει και αυτό σε συνδυασμό με την εικόνα της «κυρίας Διευθυντή» συχνά της στοιχίζει, ως προς την πραγματική της ευτυχία. Πρακτικά οι άνδρες θεωρούν πως δεν έχει ανάγκη τίποτα, χώρια που περισσότερο την σέβονται και την φοβούνται, παρά την ερωτεύονται.

Η ίδια δεν χωρίζει εύκολα, προτιμώντας μια ενεργή όσο και κρυφή προσωπική ζωή (συνήθως με μικρότερους) από το να «χαλάσει το σπίτι της».

Η φιλοδοξία της την φέρνει κοντά στα μεγάλα σαλόνια και τα μεγάλα τζάκια, εκπληρώνοντας έτσι την ανάγκη της για κοινωνική άνοδο. Το μειονέκτημα είναι πως ως γυναίκα καριέρας τα προβλήματα από την δουλειά τελικά έρχονται σπίτι.

Πολύ καλή νοικοκυρά και απόλυτα εντάξει με τις υποχρεώσεις της φροντίζει στο σπίτι να είναι στην «τρίχα» γιατί εάν αυτό δεν επιτευχτεί, τι θα πει ο ...κόσμος;

Είναι γεννημένη για να διοικεί παντού και ως μάνα είναι ακριβοδίκαιη και δεν ξεχωρίζει τα παιδιά της. Σε κάθε λάθος τους όμως τα κρίνει με την επιείκεια που είχαν τα Στρατοδικεία επί Επταετίας. Με τους βαθμούς έχει ...θέμα μιας και πρέπει να ξεχωρίζουν τα παιδιά της: Εγώ είμαι σκληρή; Που να δεις τα αφεντικά σου στο μέλλον, λέει και ξαναλέει!

Όσο για την απόδοση της στην δουλειά, όποιος έχει υπάλληλο Αιγόκερω, έχει δέσει τον γάιδαρο του. Γερμανική πειθαρχία, ιαπωνική αντοχή και αποτελεσματικότητα made in USA. Σχολαστική και υπεύθυνη συχνά ξελασπώνει το αφεντικό της, μέχρι φυσικά να γίνει η ίδια. Διότι με τέτοιες ικανότητες είναι κρίμα κι άδικο να μην βρεθεί στην φυσική της θέση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Διαφορετική και εντυπωσιακά ...αντιφατική ξέρει να μαγνητίζει, αν και αυτό στην προσωπική της ζωή μπορεί να χαρακτηρισθεί ως δώρον-άδωρον, αφού κάθε θέση που παίρνει προετοιμάζει αυτομάτως την ...αντίθετη της! Παντρεύεται για να χωρίσει και χωρίζει για να παντρευτεί... Δίνει έμφαση στην ελευθερία και χαράζει διαρκώς «κόκκινες γραμμές» που η ίδια καταστρατηγεί μέσα σε μια στιγμή. Από άκρατη φεμινίστρια μετατρέπεται σε φανατική ...μουσουλμάνα με μπούρκα και από σνομπ εστέτ σε θαμώνα των σκυλάδικων. Το δυνατό της σημείο βέβαια είναι το ανοικτό της πνεύμα, ιδιαίτερα στα προσωπικά θέματα. Γι’ αυτό τελικά κατορθώνει να έχει πολλούς φίλους και sex-buddies ανάμεσα στους οποίους μπορεί να συμπεριλαμβάνονται και οι πρώην. Με άριστη γνώση της τεχνολογίας και με Ph.D ως Facebook & Twitter X-pert παίζει τους άνδρες στα δάκτυλα και μπορεί εύκολα να αποδειχθεί μια εξαιρετική ...κίλερ.

Πειραματίστρια και εγκεφαλική στα ερωτικά της, εξιτάρεται από το παράδοξο και δεν κολλάει πουθενά.

Ως νοικοκυρά μάλλον χρειάζεται υποστήριξη, αφού ενδιαφέρεται περισσότερο για την διαφορετικότητα παρά για την ευταξία. Μπορεί να μην διαθέτει τηλεόραση αλλά ένα τζακούζι κρίνεται ως απαραίτητο. Ως μητέρα φιλελεύθερη ξέρει να δίνει χώρο δράσης στα παιδιά και τα αντιμετωπίζει ως ενήλικα ακριβώς για να μην δεσμεύεται με την ευθύνη τους. Εγκρίνει πρωτοβουλίες αλλά εάν φάει την ...σφυριά τα προνόμια κόβονται μονομιάς. Τώρα εάν το παιδί σκάσει με τίποτα τατουάζ σαν τον Djibril Cisse μπορεί να έχει κάποια ζητήματα, εάν δεν το επεξηγήσει θεωρητικά...

Ως εργαζόμενη, είναι ικανότατη -ιδιαίτερα στις δύσκολες αποστολές- και είναι σε θέση να πετύχει το αδιανόητο. Βγάζει γλώσσα, κατορθώνοντας κατά παράδοξο τρόπο να είναι ταυτόχρονα το παράδειγμα προς μίμηση αλλά και το μαύρο πρόβατο! Ότι και να γίνει πάντως τα λεφτά της θα τα πάρει...

ΙΧΘΥΕΣ

Η αρχόντισσα της απόκρυψης και της παραλλαγής! Η τυπική γυναίκα Ιχθύς είναι σε θέση να μαγέψει τον οποιονδήποτε, αφού μπορεί να καλύπτει με εξαιρετική ευκολία τις αδυναμίες της και να δείχνει αυτό που θέλει να δει ο κάθε άνδρας που την ενδιαφέρει. Μακριά από ανοικτές συγκρούσεις και διεκδικήσεις, γνωρίζει -ή μαθαίνει- πολύ καλά τα κατατόπια της ...ίντριγκας, από την καλή κι από την ανάποδη.

Ο ρομαντισμός της είναι παροιμιώδης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ξέρει τι της γίνεται. Απλά προτιμά να ζει στα σύννεφα παρά σε μια φθοροποιό πραγματικότητα, μια τάση που μερικές φορές την οδηγεί σε ένα ατέρμονο ταξίδι φυγής -με ουσίες ή χωρίς. Γι’ αυτό και της πάνε περισσότερο οι σχέσεις σε απόσταση, οι οποίες δεν δοκιμάζονται από την διόλου ποιητική καθημερινότητα.

Ως ερωμένη -και μάλιστα κρυφή- είναι ...άπαιχτη, αφού δεν δίνει στόχο και δεν εγείρει απαιτήσεις. Αλλά και ως σύζυγος είναι βαθιά ανθρώπινη και ανεξάρτητα από την ποιότητα της σχέσης της, υποστηρίζει τον άνδρα της όταν αυτός έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Αυτό το φαινόμενο καταλήγει να είναι τόσο συχνό που δημιουργείται η εντύπωση πως τελικά μια γυναίκα Ιχθύς είναι προορισμένη ως νέος ...Άγιος Παντελεήμων να συνδράμει κάθε «κουτσό και στραβό»!

Ξέρει να ανεβάζει και να ενθαρρύνει τον σύντροφο ή τον σύζυγο της. Άλλωστε και η ντόπα είναι Ποσειδωνιας προέλευσης.

Ως μητέρα πάλι, θα γίνει θυσία ενώ παρά την υποτιθέμενη έλλειψη πρακτικού πνεύματος φροντίζει ώστε να μην λείψει τίποτα στα παιδιά της. Δεν θα αγχωθεί αν το παιδί δεν πάρει 20 στο σχολείο, αφού δίνει προτεραιότητα στα συναισθήματα, τα ιδανικά και την ψυχική ισορροπία.

Στην δουλειά της λειτουργεί με δικό της ωράριο και συχνότητες, κάνοντας μεγάλα -άσκοπα για τους άλλους- διαλείμματα, που την βοηθούν να αποδώσει καλύτερα. Και συχνά αυτή η «προβληματική» ένταξη έχει ως αντίβαρο μικρά ή μεγαλύτερα θαύματα. Έχει υπομονή που σπάει κόκκαλα και τελικά με αυτή την παθητική άμυνα κερδίζει έναντι των άλλων. Εξ άλλου για κάθε «στραβή» υπάρχει και ο από μηχανής θεός, με τον οποίο ανέκαθεν διατηρεί άριστες σχέσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved