Μαθήματα αστρολογίας - Το κλειστό κύκλωμα

Ανάλυση Χάρτη με βάση την Θεωρία του Κλειστού Κυκλώματος

Μαθήματα αστρολογίας - Το κλειστό κύκλωμα

Γράφει η Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto

Εισαγωγή στον τρόπο σκέψης της εν λόγω Θεωρίας: Ο Τρόπος σκέψης και η λειτουργία του είναι αρκετά απλός. Ουσιαστικά κάθε μοίρα έχει μια δική της δυναμική με βάση την Αριθμητική τιμή της. Η Τιμή αυτή σχετίζεται με ένα ζώδιο .Δηλαδή η πρώτη μοίρα αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού , η δεύτερη στο ζώδιο του Ταύρου , η Τρίτη στους Δίδυμους κ.ο.κ

Η 13η μοίρα είναι ουσιαστικά μια μοίρα με ιδιότητες Κριού αφού μετά τα 12 ζώδια που έχουμε ξεκινάμε από την αρχή. Υπάρχουν όμως κάποιες μοίρες με «ιδιαίτερη» δυναμική όπως η μηδενική, η δεύτερη, η Πέμπτη, η δεκάτη όγδοη, η εικοστή δεύτερη και η εικοστή ενάτη.

Η μηδενική βγάζει τα απόλυτα χαρακτηριστικά του ζωδίου και πολλές φορές αυτό δεν είναι καλό για την εικόνα του ατόμου. Η δεύτερη μοίρα είναι η μοίρα η οποία καλείται η μοίρα της Υπέρτατης Ισχύος και δείχνει μια μεγάλη υπεροχή και διαφορά από τους άλλους. Με πιο απλά λόγια είναι μια μοίρα που κάνει τον κάτοχο της να ξεχωρίζει από τους άλλους.

Σαν ανάλυση θα βάλουμε τον χάρτη του Bill Gates της Microsoft

Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε μια επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Είτε ιδιώτες , είτε εταιρίες, είτε ακόμα κρατικές υπηρεσίες και οργανισμοί είμαστε «δέσμιοι» της τεχνολογίας της Microsoft. Συνιδρυτής μα πάνω απ’ όλα ιθύνων νους ο Bill Gates.

O Bill Gates έχει μια εκπληκτική σύνοδο Δια-Πλούτωνα στον 2ο οίκο. Δηλαδή φήμη αλλά και οικονομική άνεση. Τι ήταν όμως αυτό που τον έκανε τόσο ισχυρό και εμάς «δέσμιους» σε αυτόν;

Ο Bill Gates έχει τον Ουρανό στον 1ο οίκο στην μοίρα της Υπέρτατης ισχύος. Είναι ο Ουρανός (τεχνολογία) στον Λέοντα (ηγεσία) στην 2η μοίρα δηλαδή το ζώδιο του Ταύρου που αντιστοιχεί στον 11ο οίκο. Επίσης στον 7ο (οι άλλοι) έχει τον Χείρωνα στον Υδροχόο στην μηδενική μοίρα. Ποιο πάνω, στην εισαγωγή μας είπαμε πως, όταν έχουμε μηδενική μοίρα βγάζει τα απόλυτα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ο Υδροχόος είναι το σύμβολο της ελευθερίας συνάμα δε και του ολοκληρωτισμού. Άρα ο Χείρωνας εκεί δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και της πρωτοπορίας των Windows πλην όμως έχει αναγκάσει όλους να τα χρησιμοποιούν! Άρα μάλλον σε σκλαβώνει.

Ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα προχωρώντας λίγο πιο κάτω: Περνάμε στον χάρτη του Christopher Reeves του ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Superman

reeves_copy

O Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Ερμή στην 2η μοίρα του Ζυγού. Ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου σε σύνοδο με τον Ερμή του 11ου που σημαίνει πως εγώ (Ωροσκόπος) μέσα από το θέαμα (11ος οίκος) θα είμαι κάτι δυνατό και ξεχωριστό. Κάτι δίκαιο (Ζυγός). Άρα Εγώ (ASC) δια μέσω της Τεχνολογίας (11ος) θα είμαι ένας (2η μοίρα= υπέρτατη Ισχύς) υπέρ-άνθρωπος. Είχε επίσης μια σύνοδο Κρόνου-Ποσειδώνα. Ο Κρόνος είναι σε μοίρα με Αριθμητική τιμή 16 άρα Καρκίνος(16-12=4) και τον Ποσειδώνα στις 20 μοίρες. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι 4 άρα η Διαφορά Αριθμητικής Τιμής είναι 4, άρα Καρκίνος. Επίσης, και οι δυο είναι σε τετράγωνο με διαφορά 2 (Ταύρος) με τον Ουρανό στην 18η μοίρα του Καρκίνου στον 12ο οίκο. Στον χάρτη έχει λοιπόν ως εξήγηση:

Άρα ένα πρόβλημα υγείας που είναι προϊόν της καθημερινότητας μου (6ος οίκος) θα με επηρεάσει στην μετακίνηση ή στην ομιλία και θα σχετίζεται κατά πάσα πιθανότητα με τα κόκκαλα (Ο Κρόνος του 6ου οίκου στον 3ο οίκο) και θα αποτελέσει γι α εμένα μια δοκιμασία ή ακόμα και ανίατη κατάσταση. (Ο Κρόνος σε μοίρα Καρκίνου και το ζώδιο του Καρκίνου είναι η ακμή του 12ου οίκου).

Ο Κρόνος είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και ο Ποσειδώνας είναι του 8ου οίκου (Ψυχικός πόνος). Βγάζει πως είναι στην 20η μοίρα άρα μοίρα με ιδιότητες Σκόρπιου (** 20-12=8) και η ακμή του Σκορπιού είναι στον 4ο οίκο. Το τέλος!!! Ο Ποσειδώνας του 8ου είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και δείχνει είτε την παραλυσία είτε την εγκατάλειψη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved