Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια: Λέσβος, το νησί του πάθους

Κάθε τόπος έχει το δικό του ωροσκόπιο και μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα δεδομένα του δικού μας.

Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια: Λέσβος, το νησί του πάθους

Κάθε τόπος έχει το δικό του ωροσκόπιο και σίγουρα αν θέλουμε να διαπιστώσουμε τον βαθμό της συμβατότητας του με την δική μας ψυχοσύνθεση, μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα δεδομένα του δικού μας. Ο σκοπός βέβαια είναι να πάρουμε μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στον συγκεκριμένο τόπο, ξεκινώντας από το πιο ...απλό, τις διακοπές μας!

Αλλά τι θα μπορούσαμε να πάρουμε ως κριτήριο για το ωροσκόπιο μιας πόλης ή μιας περιοχής; Σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία υπάρχουν. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι καταχωρημένα από καιρό τα αστρολογικά data όλως σχεδόν των πόλεων της χώρας, αφού ιδρύθηκαν τους τελευταίους αιώνες.

Η Ελλάδα όμως έχει μια Ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα στοιχεία (ημερομηνία ή και ώρα, αν υπάρχει), που συνδέονται με χρονικά σημεία-καμπές στην Ιστορία των πόλεων ή των περιοχών που μας ενδιαφέρουν.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η ένταξη μιας περιοχής στο Ελληνικό κράτος μπορεί να είναι ένα καλό κριτήριο, αφού από την αστρολογική εμπειρία, κάθε ανάλογη πράξη συνδέεται ευθέως με ένα τυχόν προϋπάρχον γενέθλιο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης περιοχής. Το ωροσκόπιο που προκύπτει δηλαδή παρουσιάζει ουσιώδεις αναλογίες με το άγνωστο «μητρικό», είτε σε θέσεις, είτε σε όψεις πλανητών. Κατ’ επέκταση μπορεί να είναι ένας καλός οδηγός και δείκτης για τις εμπειρίες που θα αποκομίσουμε ζώντας σε αυτόν τον τόπο.

Σημερινός σταθμός της διερεύνησης μας είναι η Λέσβος. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όλο το νησί πέρασε σε Ελληνικά χέρια στις 21/12/1912 (με το νέο ημερολόγιο), ύστερα από την συνθηκολόγηση και του τελευταίου τμήματος της Τουρκικής φρουράς.

Ωστόσο η αρχή έγινε στις 8/11/1912 (21/11 σύμφωνα με το Νέο Ημερολόγιο), όταν στις 13:30 αποβιβάστηκε στην Μυτιλήνη το Ελληνικό στρατιωτικό άγημα που λίγο αργότερα ύψωσε την Ελληνική σημαία στο φρουραρχείο της πόλης. Το ωροσκόπιο για αυτήν την ημερομηνία έχει υπολογιστεί με ώρα 14:00 και φυσικά επιδέχεται μιας μικρής διόρθωσης.

lesvos

Σκορπιός, με τον Ωροσκόπο και την Σελήνη στον Κριό, πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ ερωτικό νησί με το πάθος να ξεχειλίζει σε κάθε του γωνιά. Μάλιστα, η παρουσία του Ποσειδώνα στον 5ο οίκο, σε τρίγωνο με τον Ήλιο και τον Άρη και σε τετράγωνα με την Σελήνη και την Δήμητρα, δίνει στο όλο θέμα μια ονειρική και ποιητική διάσταση, βοηθώντας πολλούς από τους επισκέπτες του νησιού να χαλαρώσουν βιώνοντας στο έπακρο και τις ...φαντασιώσεις τους!

Κρίνοντας από την θέση και των δύο συναισθηματικών δεικτών σε παρορμητικά ζώδια (η Αφροδίτη είναι στον Αιγόκερω), βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως η Λέσβος μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για τους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους.

Οι κραδασμοί του τόπου θα «μιλήσουν» στην ψυχή τους και η παραμονή τους στο νησί μπορεί να είναι η απαρχή σημαντικών εξελίξεων στην ζωή τους.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο που ανήκετε είναι βέβαιο πως αν έχετε την Σελήνη σας στον Κριό, θα νιώσετε μια αβίαστη οικειότητα με τους ρυθμούς και τα ήθη των κατοίκων.

Γενικότερα, αυτή η Σελήνη παραπέμπει στην πρωτοτυπία, τον δυναμισμό και τα ανταγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων, στοιχεία που αποτελούν το «αντίπαλο δέος» του μάλλον συντηρητικού δίπολου Ήλιου-Κρόνου.

Σημαντικός δείκτης μιας ξεχωριστής και σημαδιακής εμπειρίας είναι και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην 11η μοίρα του Κριού, εφόσον συνδέεται με τους προσωπικούς δείκτες του ωροσκοπίου σας.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Συγκρίνοντας τον χάρτη σας με αυτόν της Λέσβου, μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε για παράδειγμα τον Άρη σας στις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων, σε δυναμική όψη δηλαδή με την Αφροδίτη της Λέσβου στον Αιγόκερω. Αυτό πριμοδοτεί το να βυθιστείτε στον ερωτισμό του νησιού και να ζήσετε παθιασμένες στιγμές. Ανάλογες εμπειρίες μπορεί να έχουν και όσες ή όσοι έχουν την γενέθλια Αφροδίτη τους σε σχέση με τον Άρη της Λέσβου, δηλαδή γύρω στην 25η μοίρα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος).

Το αν αυτές οι εμπειρίες θα είναι τελικά ευχάριστες, εξαρτάται μάλλον από την αρμονική ή όχι συναστρία με τα Φώτα, τον Ήλιο και την Σελήνη, δηλαδή.

Κάπως γλυκόπικρη μπορεί να αποδειχθεί η ...έξαψη για όσες και όσους έχουν την γενέθλια Σελήνη τους στις τελευταίες μοίρες των σταθερών, αφού είναι πολύ πιθανόν κάποιες έντονες εμπειρίες να πληγώσουν ή να βιωθούν συνδυασμένες με μια αίσθηση ψυχικής παραβίασης.

Για τα τέσσερα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) θα υπάρξουν σημαντικά πλεονεκτήματα εφόσον ο Ήλιος τους «πέφτει» πάνω στην σύνοδο Ερμή-Δία του νησιού, στον Τοξότη. Αυτό ισχύει κυρίως για όσες και όσους έχουν γεννηθεί από τις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου, μέχρι και τα μισά του τελευταίου.

Η παρουσία των δύο πλανητών στον 9ο οίκο συνδέεται γενικότερα με το πλήθος των τουριστών που συρρέει στο νησί και βέβαια είναι μια εξαιρετικά θετική ένδειξη στην περίπτωση που σχετίζεται με βασικούς δείκτες του ωροσκοπίου (κυρίως τα Φώτα ή τον Ωροσκόπο).

Αν λοιπόν εκπληρώνετε τις παραπάνω προϋποθέσεις, η καλοπέραση αλλά και αρκετά «τυχερά» θα είναι πιθανά το αποτέλεσμα ενός «παντρέματος» σας με την Λέσβο, με ...κουμπάρο τον Δία.

Φυσικά υπάρχουν και οι αντενδείξεις, οι οποίες σε γενικές γραμμές συνδέονται με τον Κρόνο, του νησιού ή τον δικό σας. Μια περίπτωση είναι να έχετε τα Φώτα ή τον Ωροσκόπο σας στις πρώτες μοίρες των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες), οπότε αν δεν έχετε κάποια συγκεκριμένη δουλειά, είναι σκόπιμο να μην επιλέξετε το μέρος για τις διακοπές σας, αφού ενδέχεται να συνδυαστούν με κούραση, πιέσεις και ποικίλες ατυχίες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved