Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια: Κρήτη, η ατίθαση!

Διαλέξτε το μέρος που σας ταιριάζει... πραγματικά!

Διακοπές με αστρολογικά κριτήρια: Κρήτη, η ατίθαση!

Κάθε τόπος έχει το δικό του ωροσκόπιο και σίγουρα αν θέλουμε να διαπιστώσουμε τον βαθμό της συμβατότητας του με την δική μας ψυχοσύνθεση, μπορούμε να το συγκρίνουμε με τα δεδομένα του δικού μας. Ο σκοπός βέβαια είναι να πάρουμε μια ιδέα για το αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε στον συγκεκριμένο τόπο, ξεκινώντας από το πιο ...απλό, τις διακοπές μας!

Αλλά τι θα μπορούσαμε να πάρουμε ως κριτήριο για το ωροσκόπιο μιας πόλης ή μιας περιοχής; Σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία υπάρχουν. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι καταχωρημένα από καιρό τα αστρολογικά data όλως σχεδόν των πόλεων της χώρας, αφού ιδρύθηκαν τους τελευταίους αιώνες.

Η Ελλάδα όμως έχει μια Ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων και αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα στοιχεία (ημερομηνία ή και ώρα, αν υπάρχει), που συνδέονται με χρονικά σημεία-καμπές στην Ιστορία των πόλεων ή των περιοχών που μας ενδιαφέρουν.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η ένταξη μιας περιοχής στο Ελληνικό κράτος μπορεί να είναι ένα καλό κριτήριο, αφού από την αστρολογική εμπειρία, κάθε ανάλογη πράξη συνδέεται ευθέως με ένα τυχόν προϋπάρχον γενέθλιο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης περιοχής. Το ωροσκόπιο που προκύπτει δηλαδή παρουσιάζει ουσιώδεις αναλογίες με το άγνωστο «μητρικό», είτε σε θέσεις, είτε σε όψεις πλανητών. Κατ’ επέκταση μπορεί να είναι ένας καλός οδηγός και δείκτης για τις εμπειρίες που θα αποκομίσουμε ζώντας σε αυτόν τον τόπο.

Σημερινός σταθμός της διερεύνησης μας είναι η Κρήτη. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, στις 14 Δεκεμβρίου 1913 και ώρα 11:00 (περίπου) υψώθηκε η Ελληνική σημαία στο φρούριο του Φιρκά στα Χανιά.


crete

Τοξότης, με τον Ωροσκόπο στον Υδροχόο και την Σελήνη να κάνει μια καταλυτική σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, η Κρήτη είναι ένα ιδιότυπο κράμα ελευθερίας και ισχυρής παράδοσης, ανοικτού πνεύματος και έντονου τοπικισμού.

Ο γωνιακός Κρόνος (στον 4ο οίκο) επισφραγίζει το πνεύμα φιλοξενίας αλλά και τα αυστηρά ήθη των Κρητικών, οι οποίοι αρκετά συχνά λειτουργούν ως βέροι ...Καρκίνο-Σκορπιοί! Σε εντάσσουν δηλαδή σχεδόν με το ζόρι στην «οικογένεια» τους -τσακώνονται για το ποιός θα αναλάβει την «προστασία» σου- αλλά αν κάνεις το λάθος να αρνηθείς ή ακόμα χειρότερα να αγνοήσεις τους τοπικούς κώδικες συμπεριφοράς, ουαί και αλίμονο!

Ο Άρης στον Καρκίνο, σε αντίθεση μάλιστα με τον Δία, περιγράφει το αγωνιστικό και νικηφόρο πνεύμα των Κρητών, όταν υπερασπίζονται τα εδάφη ή την οικογένεια τους. Αν μη τι άλλο, οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές το έμαθαν πολύ καλά, στην άλλη όψη του νομίσματος όμως υπάρχουν οι γνωστές «βεντέτες»...

Και είναι αρκετά χαρακτηριστικό το ότι ο «νόμος της Κρήτης» επιβάλλεται απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, όχι όμως και «εκτός έδρας», όταν δηλαδή οι Κρητικοί ζουν σε άλλους τόπους.

Ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο των Κρητικών είναι βέβαια και οι μαντινάδες τους. Η Αφροδίτη με τον Ερμή στον Τοξότη και τον 9ο οίκο δίνουν μια καλή εικόνα για το παιχνίδι με τους στίχους και τις ρίμες που οι «σύντεκνοι» επινόησαν αιώνες πριν από τους ράπερς.

Όσο για «τσι ρακιές» η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα αλλά και τα άφθονα Καρκινικά στοιχεία, φθάνουν και περισσεύουν...

Με βάση το συγκεκριμένο χάρτη η Κρήτη μπορεί να επιφυλάσσει ευχάριστες ή ...δυσάρεστες εκπλήξεις για όλα σχεδόν τα ζώδια.

Για παράδειγμα, οι Δίδυμοι και Τοξότες θα εμπνευστούν από τον άνεμο ελευθερίας που διαποτίζει το νησί -και την Αφροδίτη στον Τοξότη- αλλά αν ο Ήλιος τους είναι προς την πλευρά του γενέθλιου Κρόνου της Κρήτης, ενδέχεται να «στριμωχτούν» από τις τοπικές επιταγές.

Σε ανάλογη θέση μπορεί να βρεθούν και οι εκπρόσωποι των δύο έτερων μεταβλητών ζωδίων (Παρθένοι και Ιχθύες), παρ’ ότι ξεκινούν με το συναστριακό πλεονέκτημα της παρουσίας του Ήλιου τους στον 1ο ή τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου του νησιού.

Οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι σίγουρα μπορούν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, αναπτύσσοντας μια πολύ δυνατή σχέση με το νησί και τους κατοίκους του. Ωστόσο, το «δυνατή» παραπέμπει και σε ενοχλητικές τριβές που ενδέχεται να προκύψουν από την στενή σχέση (όψη) του Ήλιου τους με τον Άρη ή τον Πλούτωνα της Κρήτης.

Ουσιαστικά πλεονεκτήματα συγκεντρώνουν οι Υδροχόοι και οι Λέοντες της τελευταίας εβδομάδας, αφού ο Ήλιος τους «πέφτει» πάνω στον άξονα Ωροσκόπου-Δύσης της Κρήτης, χωρίς μάλιστα να εμπλέκεται σε άλλες αστρολογικές ...περιπέτειες.

Προσωπικά, έχοντας τον Ήλιο μου στην 25η μοίρα του Υδροχόου, μπορώ να διαβεβαιώσω αυτήν την ιδιαίτερη σχέση, αφού οι εμπειρίες μου από το νησί είναι απλά ...ανεπανάληπτες!

Υπάρχει βέβαια και η Σελήνη. Ανεξάρτητα από το Ηλιακό ζώδιο που ανήκετε είναι βέβαιο πως αν έχετε την Σελήνη σας στον Καρκίνο, θα νιώσετε μια αβίαστη οικειότητα με τους ρυθμούς και τα ήθη των κατοίκων. Ανάλογη συμβατότητα μπορεί να προκύψει και για μια Σελήνη στον Αιγόκερω, αντίθετα όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τις άλλες δύο παρορμητικές Σελήνες, αυτές του Κριού και του Ζυγού, που σίγουρα χρειάζονται συναστριακή υποστήριξη από την επιζητούμενη σε αυτήν την περίπτωση αρμονική σχέση ανάμεσα στους Ήλιους ή τους Ωροσκόπους.

Σημαντικός δείκτης μιας ξεχωριστής και σημαδιακής εμπειρίας είναι και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης στην 19η μοίρα των Ιχθύων, εφ‘ όσον βέβαια έχετε εκεί κάποιον σημαντικό πλανήτη ή μια από τις γωνιακές ακμές του γενέθλιου χάρτη σας.

Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Συγκρίνοντας τον χάρτη σας με αυτόν της Κρήτης, μπορεί να ανακαλύψετε πως έχετε για παράδειγμα τον Άρη σας στις πρώτες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων ή των ζωδίων της Φωτιάς, σε δυναμική όψη δηλαδή με την Αφροδίτη της Κρήτης στον Τοξότη. Αυτό μπορεί να συμβάλλει ώστε να έχετε μια πολύ ...ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή στην περίπτωση που επισκεφθείτε το νησί. Ανάλογες εμπειρίες μπορεί να έχουν και όσες ή όσοι έχουν την γενέθλια Αφροδίτη τους σε σχέση με τον Άρη της Κρήτης, δηλαδή γύρω στην 20η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως). Με δεδομένη μάλιστα την παρουσία του Δία απέναντι και του Ποσειδώνα λίγο πιο ψηλά στον Καρκίνο, αυτές οι εμπειρίες μπορεί να είναι ...too much οδηγώντας τα πράγματα μέχρι «της εκκλησιάς την πόρτα», που τραγουδά και ο Πυροβολάκης!

Αρκεί βέβαια να υπάρχει και μια αρμονική συναστρία με τα Φώτα, τον Ήλιο και την Σελήνη δηλαδή, της Κρήτης.

Η σχέση του Ωροσκόπου της Κρήτης στον Υδροχόο (η μοίρα του μπορεί να είναι και λίγο πιο χαμηλά) με το προσωπικό σας ωροσκόπιο, σε ποιόν οίκο του χάρτη σας δηλαδή πέφτει είναι μια μάλλον καθοριστική λεπτομέρεια. Αν είναι γωνιακός, ο 1ος, ο 4ος, ο 7ος ή ο 10ος- οι πιθανότητες σας για μια ουσιώδη σχέση με το νησί αυξάνονται κατακόρυφα. Μπορείτε επίσης να τσεκάρετε την σχέση του Ωροσκόπου σας με τον χάρτη της Κρήτης (σε ποιόν οίκο πέφτει, με ποιούς πλανήτες συνδυάζεται κλπ).

Όλα αυτά βέβαια, είναι θεωρητικά και μέλλεται να αποδειχθούν και στην πράξη. Είμαι σίγουρος πως οι Κρητικές και οι Κρητικοί χρήστες του astrology.gr, που ζουν στο νησί για χρόνια και το γνωρίζουν από την καλή κι από την ανάποδη, μπορούν να συμβάλλουν στην αξιολόγηση των στοιχείων, ξεκινώντας από τους εαυτούς τους!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved