Παρθένος: Τα 7 must για να κυριαρχήσεις στη ζωή σου

Οι 7 αρχές που πρέπει να εφαρμόσει ένας Παρθένος για να γίνει ευτυχισμένος στη ζωή του

Παρθένος: Τα 7 must για να κυριαρχήσεις στη ζωή σου

Αναλυτικέ, πρακτικέ και ρεαλιστικέ Παρθένε η ζωή δεν είναι μια γενική πρόβα ενός έργου που θα παιχτεί αργότερα. Το έργο παίζεται τώρα! Τίμησε την ενσάρκωσή σου και ζήσε τη στο έπακρο! Προσωπικά για σένα, παρατίθενται παρακάτω τα 7 κλειδιά που θα σου επιτρέψουν να έχεις τα ηνία μιας ζωής υγείας, ευτυχίας και ευημερίας.

Κλειδί 1: Ο νους σου είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Αξιοποίησε το!
Ο Λέων επικρατεί με την αυτοπεποίθησή του, ο Ζυγός με τη φινέτσα του και εσύ με το μυαλό σου! Με κυβερνήτη σου τον Ερμή, τον κατεξοχήν πλανήτη της γνώσης, ο νους είναι το πολύτιμο εργαλείο που σου έδωσε το σύμπαν για να γνωρίσεις την επιτυχία. Μάθαινε, γνώριζε και αξιοποίησε τις γνώσεις σου. Η ευτυχία σου θα βρίσκεται στην απόκτηση της γνώσης (Ερμής) και η ευημερία σου στην εφαρμογή της (γη).

Κλειδί 2: Βρες ένα σκοπό να υπηρετήσεις όχι έναν τρόπο ζωής να ζήσεις
Πώς μπορείς να προσφέρεις; Ποια προσόντα σου μπορούν να είναι χρήσιμα για τους άλλους; Η χρησιμότητα και η προσφορά είναι έννοιες άμεσα συνυφασμένες με την ικανοποίηση και την ευτυχία του ζώδιου της Παρθένου. Εντόπισε τι ξέρεις που μπορεί να είναι χρήσιμο ή τι έχεις που ο κόσμος χρειάζεται να προσφέρεις. Επαγγέλματα που συνδέονται με την υγεία, τα γράμματα ή πρακτικά θέματα είναι μόνο μερικά από τα πεδία που θα μπορούσες να υπηρετήσεις την ανθρωπότητα και να είσαι ένας πολύ ευτυχής άνθρωπος.

Κλειδί 3: Να είσαι ρεαλιστής δηλαδή αντιμετώπιζε τις καταστάσεις ανάλογα με τις συνθήκες
Ρεαλισμός = Προσαρμογή στις συνθήκες = Επιβίωση σε περιβάλλον ύφεσης! Ως ζώδιο της γης δεν περιμένεις ότι τίποτα στη ζωή σου θα λυθεί θαυματουργά και για αυτό είσαι πολύ εργατικό άτομο και ψάχνεις λύσεις πατώντας στην γη. Κάποιες φορές όμως ίσως στην προσπάθεια να είσαι ρεαλιστής γίνεσαι απαισιόδοξος. Μην εντοπίζεις απλά «τι δεν πάει καλά». Διάλεξε συγχρόνως τον τρόπο που θα ανταποκριθείς στα γεγονότα ανάλογα με τον «καιρό». Αν βρέχει, τότε πάρε ομπρέλα. Αν το γυμναστήριο πλημμύρισε τότε γυμνάσου στο σπίτι. Αν δεν μπορείς μόνος τότε κάνε το με τη βοήθεια ενός dvd. Να θυμάσαι: «Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος περιμένει ότι θ' αλλάξει. Ο ρεαλιστής προσαρμόζει τα πανιά».

Κλειδί 4: Να εκφράζεις την κριτική ως προβληματισμό ή ως θέμα προς συζήτηση
«Η κριτική, όπως η βροχή, πρέπει να είναι αρκετά ευγενική για να βοηθήσει την ανάπτυξη ενός ανθρώπου, και όχι να καταστρέψει τις ρίζες του»! Η τάση να αξιολογείς πράγματα και καταστάσεις είναι στοιχείο της ταυτότητάς σου και σκοπό έχει να σε βοηθά να κάνεις κάτι πιο καλό. Όμως, κάποιες φορές πέφτεις στην παγίδα της τελειοθηρίας και η εστίαση στα λάθη, τις ατέλειες και τις αδυναμίες είτε τα δικά σου είτε των άλλων παίρνει τη μορφή «αυτό - μαστιγώματος» ή αυστηρής ετυμηγορίας για τον άλλον. Ως εκ τούτου, η ευκαιρία για βελτίωση σωριάζεται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Η λύση δεν είναι να μην κρίνεις τίποτα αλλά να εκφράζεις την κριτική ως θέμα προς συζήτηση με τον εαυτό σου ή τους άλλους έτσι θα ανταποκρίνεται στον αληθινό σκοπό της. Και να θυμάσαι ότι η κριτική βρίσκει πάντα καλό έδαφος όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους αγαπούν.

Κλειδί 5: Βάλε ασπίδα στο στρες
Στον τρόπο σκέψης σου βρίσκεται το κλειδί για τη βελτίωσή σου! Η τάση να καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα στην καθημερινότητα και στην εργασία, η επιθυμία να είναι όλα στην εντέλεια στο σπίτι και την οικογένεια, η ανάγκη να ανταποκρίνεσαι πάντα στις ανάγκες των ανθρώπων που αγαπάς και νοιάζεσαι σε συνδυασμό με την υπερανάλυση των πραγμάτων και την επιμονή πολλές φορές σε ασήμαντες λεπτομέρειες είναι συχνά αιτία για να ξεπερνάς τα όριά σου και να ζεις με καθημερινή πίεση. Ο τρόπος που σκέφτεσαι σε ωθεί να χάνεις το μέτρο και έτσι καταλήγεις με μια ταλαιπωρημένη ψυχή σε ένα ταλαιπωρημένο σώμα. Δούλεψε τον τρόπο σκέψης σου ώστε να υγιής όχι αγχωτικός και θα νιώθεις πιο ευτυχισμένος.

Κλειδί 6: Επίλεξε με αξιοκρατικά κριτήρια ποιον βάζεις στη ζωή σου
Ένας ευτυχισμένος γάμος αποτελεί το πιο ισχυρό αντικαταθλιπτικό! Όσο ιδανική και αν είναι μια σχέση δεν θα εκλείψουν οι δυσκολίες. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Η διανοητική φύση που σου χαρίζει ο Ερμής σε συνδυασμό με την εργατικότητα και την πρακτικότητα του στοιχείου της γης μπορούν να σε βοηθήσουν να φροντίζεις τις σχέσεις σου. Απόφυγε, ωστόσο, τις αρρωστημένες και στρεσογόνες σχέσεις στη ζωή σου και ιδιαίτερα όσον αφορά την επιλογή συντρόφου αξιοποίησε το κριτικό σου πνεύμα. Φρόντισε να αναζητήσεις ένα πρόσωπο με το ίδιο πνευματικό επίπεδο και το οποίο θα έχει τρόπο ζωής που θα συμβαδίζει με το δικό σου Έτσι, τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας δεν θα γίνονται εχθροί της σχέσης και ο σύντροφός σου θα σου φέρνει υγεία, ευτυχία και μακροζωία.

Κλειδί 7: Όσο πιο πολύ ανεβάζεις το πνευματικό σου επίπεδο τόσο πιο όμορφη θα γίνεται η ζωή σου
Ως ζώδιο της γης (ύλη) συχνά οι υλικές υποχρεώσεις και τα πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ενέργειας και του χρόνου σου. Όμως για μια ζωή πληρότητας είναι σημαντικό να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες και τα αιτήματα του πολικού αντίθετου ζώδιου σου, του Ιχθύ. Αξιοποίησε τις αρετές της συμπόνιας και της συγχώρεσης. Διέθετε χρόνο στην εσωτερική ζωή και τη ψυχαγωγία (αγωγή της ψυχής). Να είσαι σίγουρος ότι η ψυχή και το πνεύμα σου θα γίνονται πιο φωτεινά και η πληρότητα και η ευτυχία στη ζωή σου όλο και θα μεγαλώνουν.

Διάβασε επίσης:

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ζώδια: Παρθένος από το Α έως το Ω

Η Παρθένος, από τον Κώστα Λεφάκη

Πώς θα ρίξεις την Παρθένο;

Με ποιά ζώδια ταιριάζουν οι Παρθένοι;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved