Ο ρεαλισμός στις σχέσεις- Η Εστία στον Ταύρο

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ταύρου,
Παπασταύρου Λίντα
Ο ρεαλισμός στις σχέσεις- Η Εστία στον Ταύρο

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG







































Η Εστία έχει αρκετές συγγένειες με τον Ταύρο γι’ αυτό – σε αντίθεση με τον Κριό – η θέση της στο ζώδιο αυτό θεωρείται καλή. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό που δίνει στην Εστία συμβατότητα στον Ταύρο.

Η Εστία, ως κόρη του Κρόνου, συνδέεται με το γήινο ζώδιο του Αιγόκερω (εκεί, πιστεύουμε, είναι και η θέση της). Ο Ταύρος, γήινο ζώδιο και αυτό είναι λοιπόν φυσικό να υποδέχεται καλά την Εστία στο ζώδιό του.

Μην ξεχνάμε πως όλοι οι «θηλυκοί» πλανήτες (Σελήνη, Αφροδίτη) έχουν «τίτλους» στον Ταύρο και γενικά η προστατευτική φύση του Ταύρου φαίνεται πως βοηθά το θηλυκό στοιχείο να αισθάνεται άνετα σ’ αυτό το χώρο, χώρο προστασίας και ασφάλειας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε, και ο Ταύρος είναι θηλυκό ζώδιο.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ταύρου, είναι ιεραρχικός κυβερνήτης του Αιγόκερω, κυβερνά το δεύτερο δεκανό αυτού του ζωδίου και καταλαμβάνει τα πρώτα όριά του. Αφού λοιπόν η Εστία είναι «Αιγοκερίσιας – Κρόνιας» φύσης, είναι φυσικό να έχει συμβατότητα με το ζώδιο της Αφροδίτης.

H επιφυλακτικότητα, η συστολή, το πείσμα, η σταθερότητα και η στοχοπροσήλωση της Εστίας συνάδουν με τη σταθερή, ρεαλιστική φύση του Ταύρου.

Ας δούμε όμως τώρα πιο συγκεκριμένα, πώς λειτουργεί η Εστία στον Ταύρο.

1. Θα δώσει άτομο που θα επιδιώκει σταθερές σχέσεις, που θα αναζητά σχέσεις που του δίνουν ασφάλεια, δε θα αντέχει εύκολα τους χωρισμούς και θα προτιμά να κάνει αγώνα να διατηρήσει μια σχέση παρά να την «τινάζει στον αέρα».

2. Στις σχέσεις του θα έχει κτητικότητα και, πολλές φορές, θα αντιμετωπίζει τον «άλλον» ως κτήμα φτάνοντας ακόμα και σε υπερβολές (παρακολούθηση, σκηνές ζήλειας, κ.ά.).

3. Θα έχει μεγάλη ανάγκη την οικογένεια θα είναι παραδοσιακός οικογενειάρχης και θα είναι ιδιαίτερα προστατευτικός προς αυτή και τα μέλη της. Παραδοσιακές έως συντηρητικές απόψεις για την οικογένεια που μπορεί να οδηγήσουν και σε επιθετική στάση όταν πρόκειται να την υπερασπιστεί.

4. Πάλη ανάμεσα στον αισθησιασμό (Ταύρος) και την αυτοσυγκράτηση (Εστία) που θα έχει ως αποτέλεσμα ενοχική συμπεριφορά, είτε γιατί υπέκυψε στον αισθησιασμό είτε γιατί «άφησε να περάσει από τα δάκτυλά του ένα ποτάμι/χωρίς να πιει ούτε μια στάλα», για να θυμηθούμε και το Σεφέρη.

5. Εστιασμός σε συγκεκριμένους στόχους, ρεαλιστικούς και εφικτούς και πείσμα για την πραγμάτωσή τους.

6. Η οικογένεια και η παράδοση μπορεί να είναι το «κέντρο» του συστήματος αξιών του.

7. Γενικά η Εστία σ’ αυτή τη ζωδιακή θέση περιορίζει τον αισθησιασμό του Ταύρου και τονίζει την ανάγκη του να φτιάξει ένα σύστημα αξιών που θα του δίνει ασφάλεια και γενικά, να οικοδομήσει ένα πλαίσιο σταθερής αναφοράς, όπου όλα θα είναι, όσο γίνεται, προβλέψιμα και θα αποφεύγονται οι εκπλήξεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved