Η λειτουργία των πλανητών στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου

Θα εξετάσουμε τώρα πως λειτουργούν οι 8 πλανήτες
Παπασταύρου Λίντα
Η λειτουργία των πλανητών στην απόλυτη έξαρση του Ήλιου

Από τον Δρ Χρήστο Παΐζη

20100627_Christos_Paizis_6JPEG

Σε προηγούμενο άρθρο μας για την απόλυτη έξαρση του Ήλιου (19ο Κριού) εξετάσαμε τη λειτουργία των 2 φώτων, του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος σ’ αυτό. Θα εξετάσουμε τώρα πως λειτουργούν οι 8 πλανήτες και ο Β. Δεσμός σ’ αυτό το ισχυρό σημείο του ζωδιακού, την 19η μοίρα Κριού.

Ερμής: Μεγάλη ικανότητα στο λόγο, επιτυχία σε χώρους έκφρασης, επικοινωνίας, διακρίσεις σε θέματα Ερμή (π.χ. ραλίστας, δημοσιογράφος κ.ά.), αδέλφια επιτυχημένα, μεγάλη φιλοδοξία σε σπουδές. Άριστη θέση για επικοινωνιολόγο, δημοσιογράφο, επιτυχία στο εμπόριο.

Αφροδίτη: Περιορισμένη η δυναμική της, γιατί στον Κριό η Αφροδίτη έχει αδυναμία· μπορεί όμως να δώσει επιτυχημένο καλλιτέχνη, αισθητικό, να δώσει ακόμα και γάμο (η Αφροδίτη φυσικός δείκτης του γάμου) με άνδρα (Ήλιος) επιτυχημένο, φιλόδοξο ή με άνδρα που βοηθά να υλοποιήσει τις δικές της φιλοδοξίες.

Άρης: Εξαιρετικά ισχυρή θέση που μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη επιτυχία κυρίως σε τομείς που απαιτούν «ρίσκο». Επιτυχία σε χώρους αθλητισμού, στο στρατιωτικό τομέα και στα ελεύθερα επαγγέλματα. Σκληρός ανταγωνιστής, μεγάλη φιλοδοξία, άρνηση ρουτίνας.

Δίας: Τύχη σε σπουδές, εύνοια από πατέρα, σύζυγο (Ήλιος), κάποια εύνοια από κάποιο δάσκαλο, συγγενή, ή από κάποιο πρόσωπο του εξωτερικού, τύχη σε νομικά θέματα, αισιόδοξη ιδιοσυγκρασία.

Κρόνος: Περιορισμένη δυναμική, μιας και ο Κρόνος έχει πτώση στο ζώδιο του Κριού. Μπορεί πάντως να δώσει εύνοια από γραφειοκρατία, θεσμούς, δημόσιο, από πρόσωπα ηλικιωμένα, συντηρητικά, ακόμα και από τον πατέρα ή και το σύζυγο.

Ουρανός: Επηρεάζει γενιά και μπορεί να δώσει μεγάλες ανατροπές σε θέματα εξουσίας (Ήλιος), να δώσει νέες μορφές εξουσίας· όταν πέρασε από το σημείο αυτό τελευταία φορά ήταν στη δεκαετία του ’30 και συνδέθηκε με μορφές ολοκληρωτισμού (ο Ουρανός και ο Υδροχόος είναι άλλωστε οι κατεξοχήν δείκτες του ολοκληρωτισμού). Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει τώρα που θα περάσει πάλι απ’ αυτό το σημείο σε μερικά χρόνια.

Ποσειδώνας: Ευνοεί μεγάλες αλλαγές σε εκκλησία, θρησκεία, τέχνη, μπορεί να αναδείξει σημαντικά πρόσωπα στου τομείς αυτούς. Είχε περάσει από το σημείο αυτό πριν από ενάμιση περίπου αιώνα (140 χρόνια πριν) και συνδέθηκε με τη γέννηση της Μεγάλης Ιδέας, μιας και τότε στην Ελλάδα είχαμε και το «κρητικό ζήτημα» και ήταν ιδιαίτερα επίκαιρες όλες οι απόψεις που διεκδικούσαν απελευθέρωση του αλύτρωτου ελληνισμού. Τότε έχουμε γέννηση ή δράση μεγάλων ποιητών.

Πλούτωνας: Κι αυτός χαρακτηρίζει γενιά και δείχνει γέννηση νέων αντιλήψεων για την άσκηση της εξουσίας. Ευνοεί ανάπτυξη θεωριών που σκοπό έχουν να διαβρώσουν τις υπάρχουσες μορφές εξουσίας. Πέρασε απ’ αυτό το σημείο πριν 160 χρόνια περίπου.

Β. Δεσμός: Σχέσεις με άτομα που έχουν κύρος, εξουσία, ή είναι απλώς επιτυχημένα στον τομέα τους· δείχνει επίσης τάση για κυριαρχία στις σχέσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved