Η άλλη όψη των ...όψεων

Tips για ανάλυση ενός χάρτη

Η άλλη όψη των ...όψεων

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto

Στην Αστρολογία πολλές φορές διαβάζουμε για καλές και κακές όψεις. Δυστυχώς όμως κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν τα μηνύματα των όψεων. Για αυτό πρέπει να κάνουμε δύο επισημάνσεις:

Α) Η συμβατότητα των πλανητών: Μην ξεγελιέστε από τον τυπικό χαρακτήρα των όψεων (αρμονικές-δυσαρμονικές). Κοιτάτε την συμβατότητα των πλανητών αλλά και το συνολικό πλαίσιο του χάρτη μέσα στον οποίο λειτουργούν. Για παράδειγμα ένα τρίγωνο Άρη-Κρόνου πόσο καλό μπορεί να είναι, εκτός από την αντοχή στις κακουχίες; Μπορεί λοιπόν να αποδειχθεί μια εξαιρετική όψη για αθλητές αλλά στην καθημερινότητα ενός μέσου ανθρώπου δεν θα πάψει να δημιουργεί συγκρούσεις.

Β) Στην περίπτωση που εξετάζετε διελεύσεις ή προόδους δείτε και τον γενέθλιο χάρτη σας. Υπάρχουν στο γενέθλιο χάρτη όψεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλανητών; Αν όχι μπορεί να περιγράφουν μια τάση η οποία θα εκδηλωθεί με τον τρόπο που «επιτρέπει» ο χάρτης. Για παράδειγμα ένα τετράγωνο του Κρόνου προς τον Ήλιο, με δεδομένο ένα γενέθλιο τρίγωνο Ήλιου-Δία θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση του δευτέρου.

Γ) Αποδώστε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δηλαδή ο Κρόνος δεν είναι σε όλες τις εκφάνσεις του ο αρνητικός. Ο Δίας δεν είναι η Εθνική Φιλανθρωπική Τράπεζα του τύπου «δώσε και σε μένα μπάρμπα...». Πολλές φορές εάν αγωνιστείς σκληρά ή απλά παρέλθει ο χρόνος, ο Κρόνος λειτουργεί ευεργετικά, ενώ αντίθετα ο Δίας μπορεί άνετα να μας παρασύρει σε δήθεν ελπιδοφόρες προοπτικές και τελικά να μας εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Δ) Υπερβείτε κάποιες απόλυτες εκφράσεις –κλειδιά που είναι μεν χρήσιμες ως προς την μερική κατανόηση της φύσης των πλανητών αλλά σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το όλον τους. Για παράδειγμα, Κρόνος = καταστροφή, Άρης σε δύσκολη θέση τετράγωνο με Κρόνο, άρα είσαι ...καθίκι με επιπλέον επιχείρημα ότι το είχε και ο... Χίτλερ!

Άραγε δεν θα μπορούσε να το έχει ένας ψυκτικός, ένας ψήστης ή ένας τορναδόρος;

Ή πάλι, στο τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα κάποιος είναι κλέφτης –απατεώνας λαμόγιο κλπ ενώ τελικά αυτός είναι επιχειρηματίας με φωτοτυπικό κέντρο (Ερμής –Ποσειδώνας η ανατύπωση).

Ε) Δείτε επίσης το ζώδιο και τον οίκο του πλανήτη και λειτουργήστε λιγάκι τις εξάρσεις και πτώσεις των πλανητών.

Πρώτο μας παράδειγμα: Vaslav Nijinski

WRIFC1

Μιλάμε για τον κατά πολλούς κορυφαίο χορευτή του 20ου αιώνα. Κυβερνήτης του 3ου οίκου (κίνηση-χορός) είναι ο Κρόνος όπου βρίσκεται στην 29η μοίρα του Καρκίνου στον 9ο οίκο και ανάδρομος σε τετράγωνο με τον Άρη στον 12ο οίκο στον Ζυγό και επίσης ανάδρομο. Όμως ο Νιζίνσκι δεν έχασε τίποτα από την πλαστικότητα των κινήσεων. Ίσως γιατί ο «ντελικάτος» Άρης του Ζυγού «έσπασε» τα αρχέγονα πρότυπα, βοηθούντος και του γωνιακού Ποσειδώνα σε τετράγωνο με την Αφροδίτη στον 3ο οίκο. Ο Άρης είναι κυβερνήτης του 6ου και συγκυβερνήτης του 5ου μέσα στον 12ο οίκο. Δοκιμασίες και μη αποδεκτό επάγγελμα, δηλαδή... Ακόμα είχε Δια στον Τοξότη σε αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα (φήμη).

Προσέξτε ένα «κολπάκι» για να βλέπετε που και κατά πόσο επιδρά μια όψη. Ο Πλούτωνας είναι στην 3η μοίρα ενώ ο Δίας είναι στην 6η μοίρα. Η διαφορά που προκύπτει είναι 3 μοίρες. Αυτό εάν το «μετατρέψουμε» σε ζώδιο, το 3ο ζώδιο του ζωδιακού είναι οι Δίδυμοι. Οι Δίδυμοι καταλαμβάνουν θέση στον υπό εξέταση χάρτη στον 8ο οίκο. Ο Δίας είναι κυβερνήτης του 2ου οίκου ενώ ο Πλούτωνας του 1ου οίκου. Έτσι έχουμε πως απέκτησε φήμη (Δίας –Πλούτωνας) μέσα από μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το τετράγωνο Άρη –Κρόνου δείχνει τα προβλήματα όπου τελικά τον οδήγησαν σε εγκλεισμό λόγω σχιζοφρένειας.

Περνάμε σ’ ένα πιο πολυσύνθετο χάρτη: Ο πάλαι ποτέ AirMichael Jordan

WRIFC4

Ένας αθλητής με «ιδιαίτερο» στυλ , εκρηκτικός και γεννημένος ηγέτης. Βλέπουμε Κρόνο και Ερμή στον 10ο οίκο (φήμη-καριέρα). Ο Κρόνος μάλιστα κάνει αντίθεση με τον Άρη θα μπορούσε να δείχνει προβλήματα με την κίνηση ή ατυχήματα αλλά ο MichaelJordan έμεινε στην ιστορία για τους ελάχιστους τραυματισμούς του και την μεγάλη αναρρωτική ικανότητα. Όπως και για το προσωνύμιο Air!

Να θυμάστε, η δεύτερη μοίρα κάθε ζωδίου είναι η ισχυρότερη μοίρα (υπάρχει αντίστοιχη αναφορά και στο φόρουμ). Άρα Ερμής (η κίνηση ) στον 10ο οίκο (φήμη) στην 2η μοίρα (ισχύς) στον Υδροχόο (Αέρας)= oAir!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved