Τα ζώδια στα πρόθυρα της κατάθλιψης

Πως την εκδηλώνουν;

Τα ζώδια στα πρόθυρα της κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι φαινόμενο της σύγχρονης εποχής που στην απλή μορφή της εκδηλώνεται με μελαγχολία, θλίψη, αδράνεια κι έλλειψη διάθεσης επικοινωνίας ή προσωπικής επαφής. Στις μέρες μας, η απόλυση και η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία-κρίση που τη συνοδεύει θεωρούνται Νο1 αιτίες, αφού συνδυάζονται με την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Το άτομο νιώθει άχρηστο, αδικημένο, αδύναμο και ανήμπορο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Άλλες αιτίες εξίσου σημαντικές είναι ένας χωρισμός/διαζύγιο κι η καταστροφή μιας χρόνιας φιλίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν μιλάμε για σοβαρή κλινική κατάθλιψη που απαιτεί χορήγηση φαρμάκων, σύμφωνα με τους όρους της Ψυχιατρικής. Αυτή όπως και άλλες ψυχικές νόσοι και διαταραχές δεν είναι θέμα ζωδίου αλλά συνδυασμός ολόκληρου του ωροσκοπίου.

Ας δούμε πως εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης τα ζώδια.

Κριός: Ο Κριός θα γίνει επιθετικός και θα έχει απότομα ξεσπάσματα για ασήμαντη αφορμή. Θέλει να βρίσκεται με ανθρώπους, αλλά συνήθως τον αποφεύγουν γιατί δεν μπορούν να χειριστούν την αναστάτωση που τους προκαλεί. Εντούτοις, επειδή είναι ζώδιο δράσης, σύντομα θα την ξεπεράσει επιτυχώς.

Ταύρος: Ο Ταύρος «προβάλλει» στους άλλους την κατάθλιψή του. Πέφτει πάνω στους δικούς του ανθρώπους, προσπαθεί να αναλάβει τη φροντίδα τους και γίνεται ενίοτε καταπιεστικός, αποβάλλοντας έτσι το δικό του αρνητικό κομμάτι.

Δίδυμοι: Το μυαλό του γυρίζει σαν τη σβούρα στα ίδια και στα ίδια και αδυνατεί να το ξεχάσει. Επειδή αυτό τον ρίχνει ψυχολογικά, θα προσπαθήσει να απασχολείται συνεχώς με κάτι άσχετο μέχρι να του περάσει.

Καρκίνος: Ο Καρκίνος «πνίγεται» στη μελαγχολία αλλά δεν υποτιμά την ψυχοθεραπευτική δύναμη μιας κούπας ζεστής σοκολάτας, ενός μαγειρεμένου φαγητού, ενός γερού κλάματος και βέβαια την ηθική υποστήριξη του κολλητού και της οικογένειας.

Λέων: Ο Λέων το ρίχνει στην μιζέρια και την αυτολύπηση. Αν και προσπαθεί να διατηρήσει το στυλ του, χάνει τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό του. Συνήθως κάνει μια μάζωξη (τύπου πάρτι) καλώντας όλους τους φίλους του και τους γνωστούς για να φτιάξει το κέφι του. Όμως εύκολα το ξεχωρίζεις ότι δεν είναι καλά γιατί καταφεύγει σε υπερβολές.

Παρθένος: Αν και προσωρινά θα στενοχωρηθεί αρκετά, θα πείσει τον εαυτό του ότι τα συναισθήματά του είναι παράλογα, ότι όλα είναι μέσα στη ζωή και μαθήματα που πρέπει να πάρει. Αφού καταλήξει σε αυτό το πόρισμα, προσπαθεί να μην σκέφτεται τι τον έφερε σε αυτή τη θέση και συχνά το απωθεί μετά από λίγο από τη μνήμη του.

Ζυγός: Το καλό με τον Ζυγό είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν απομονώνεται και προσπαθεί να έρχεται αρκετά συχνά σε επαφή με τους δικούς του ανθρώπους. Βόλτες, ψώνια, μια αλλαγή τοπίου ή μια όμορφη εμπειρία είναι συνήθως οι λύσεις στις οποίες καταφεύγει και του λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

Σκορπιός: Αν υπήρχε επίπεδο για να μετρηθεί η κατάθλιψη και ο Σκορπιός βρισκόταν στο 3, σκοπίμως θα βυθιστεί στο -2. Δε θέλει καμία επαφή, αφήνεται στον αρνητισμό μέχρι να τον παρασύρει στον πάτο, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναδυθεί, να μάθει από την εμπειρία και να επιστρέψει πιο δυνατός.

Τοξότης: Συνήθως η κατάθλιψη δεν τον αγγίζει. Ο Τοξότης ποτέ δεν θα φτάσει στα πρόθυρά της γιατί τα αντανακλαστικά του είναι τέτοια που αν στενοχωρηθεί πολύ, αυτόματα θα αρχίσει να ψάχνει τρόπους για να φτιάξει το κέφι του. Για αυτό δεν πρόκειται να τον καταπιεί η θλίψη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αιγόκερως: Ο Αιγόκερως είναι το πιο επιρρεπές ζώδιο στην κατάθλιψη. Τον πιάνει απαισιοδοξία, απελπισία, τα βλέπει όλα μαύρα, πιστεύει ότι τίποτα καλό δεν πρόκειται να γίνει. Συνήθως απομονώνεται, δεν μιλά σε κανένα γι' αυτό που τον βασανίζει και γίνεται πολύ αμυντικός. Μπορεί να λειτουργεί σαν ρομπότ, κάνοντας αυτά που πρέπει στην εργασία ή την καθημερινότητά του γι' αυτό και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους γύρω του πόσο υποφέρει σιωπηλά.

Υδροχόος: Οι αντιδράσεις του Υδροχόου είναι περίεργες και μπορεί στα καλά καθούμενα να τον "τσιμπήσει μύγα" και να τσακωθεί με κάποιο δικό του άτομο, χωρίς προφανή λόγο. Συνήθως δεν του διαρκεί πολύ γιατί στρέφει την σκέψη του αλλού, ψάχνει κι ερευνά τρόπους να αυτοθεραπευτεί αλλά όσο του κρατήσει είναι αρκετά ευερέθιστος.

Ιχθύς: Ο Ιχθύς όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις λειτουργεί με τη «φυγή». Είτε το ρίχνει στον ύπνο για απίστευτες ώρες, είτε στο ποτό (σε πιο χοντρές περιπτώσεις, στα φάρμακα) ενώ η συμπεριφορά του είναι μάλλον «παραληρηματική». Όποιος διαφωνεί μαζί του, απλά «δεν τον καταλαβαίνει» ή είναι... εναντίον του.

Σχετικά άρθρα

Ποιες είναι οι πιο καταθλιπτικές ημέρες του χρόνου;

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved