Το παιδί Σκορπιός είναι βαθιά συναισθηματικό κι ευαίσθητο

Το παιδί Σκορπιός και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Σκορπιός είναι βαθιά συναισθηματικό κι ευαίσθητο

1. Το παιδί Σκορπιός

Το παιδί Σκορπιός, είναι διαισθητικό, διερευνητικό και συμπονετικό. Διαθέτει βαθιά συναισθήματα, ευαισθησία και το αινιγματικό του βλέμμα δημιουργεί ένα μυστήριο επάξιο με εκείνο των Μάτα Χάρι και Δον Ζουαν.

Κρατάει τα σκήπτρα της θέλησης και της δύναμης και δείχνει αποφασιστικότητα από πολύ μικρό να βρει την αλήθεια για τον εαυτό του και τη ζωή. Το διερευνητικό του έργο ξεκινά πρώτα από την οικογένεια και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τα μυστικά των άλλων και να οσφραίνεται τάσεις και στοιχεία που δεν έχουν καν εκδηλωθεί.

Διαθέτει διεισδυτική σκέψη και άπειρες δυνατότητες εισχώρησης και εμβάθυνσης. Ως εκ τούτου, το γοητεύει ότι είναι κρυμμένο και δυσεπίλυτο ενώ σε ό,τι αφοσιωθεί επενδύει όλα του ταλέντα. Μελετά προσεκτικά και ερευνά σε βάθος τα μαθήματα που το ενδιαφέρουν ή του κεντρίζουν την προσοχή. Η ικανότητα αυτοελέγχου, που το διακρίνει, του επιτρέπει να διαβάζει χωρίς επίβλεψη και να διαπρέπει σε μαθήματα που αρέσουν στο ίδιο.

Επιπλέον, έχει πολύ καλές επιδόσεις σε δραστηριότητες ή αθλήματα που απαιτούν δυνατή θέληση και αγωνιστική διάθεση. Από την άλλη η μυστηριώδης φύση του, έλκεται από ιστορίες που απαιτούν εξιχνίαση, πολύπλοκα και ερευνητικά παιχνίδια (όπως παζλ, μικροσκόπια, συναρμολογούμενα) αλλά και οικο- παιχνίδια που προσφέρουν τη δυνατότητα να μελετήσει τα ανεξήγητα της φύσης.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι το παιδί Σκορπιός, διαθέτει απέραντη ευαισθησία και επηρεάζεται εύκολα από τα ρεύματα του συναισθήματος, που το διαπερνούν. Συνήθως, είναι επιφυλακτικό και δεν εμπιστεύεται εύκολα τους γύρω για να μην πληγωθεί. Προτιμά ένα μικρό κύκλο φίλων και δεν ενθουσιάζεται με μεγάλες συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις. Οι γονείς χρειάζεται να είναι αξιόπιστοι και ανεκτικοί για να μάθει να εμπιστεύεται και να συγχωρεί. «Φτάνει κάποτε μια αρετή για να συγχωρέσουμε πολλές κακίες» είναι ένα δίδαγμα από τον Γ. Σεφέρη που είναι απαραίτητο να πάρει από πολύ νωρίς.
Τέλος, το ταξίδι του Πινόκιο στο εσωτερικό της φάλαινας αποτελεί μια παρομοίωση για το πώς το παιδί Σκορπιός επιδιώκει μια κατάδυση στην άβυσσο του υποσυνειδήτου, ώστε να πετύχει τη μετουσίωση και να ζήσει τη ζωή του με τον καλύτερο τρόπο.

2. Οι 12 μαμάδες

Μαμά Κριός

Εξωστρεφής και με δυναμικό χαρακτήρα επιθυμείτε το παιδί σας να είναι περήφανο και έως εκ τούτου φροντίζετε να το μάθετε να βασίζετε στις δυνατότητες του. Φροντίστε να αποφύγετε την απότομη συμπεριφορά διαφορετικά η πολεμική του φύση θα αμυνθεί με επίθεση.

Μαμά Ταύρος

Ευγενική, υπομονετική και συναισθηματική δείχνετε θερμή αγάπη και αφοσίωση στο μικρό σας προκειμένου να του καλύψετε κάθε ανάγκη. Από τη φύση σας κτητική και αποφασιστική κάποιες φορές αντιδράτε περισσότερα περιοριστικά από ότι χρειάζεται και εκείνο ενοχλείται.

Μαμά Δίδυμος

Εύστροφη και ομιλητική θέλετε να έχετε επικοινωνία με το παιδί σας και να συζητάτε από πολύ νωρίς για όλα τα θέματα. Μοναχικό και διεισδυτικό εκείνο χρειάζεται να έχει το δικό του χώρο και να παίζει με παιχνίδια που του αρέσουν. Είναι σημαντικό να του εκφράζετε τα συναισθήματα σας.

Μαμά Καρκίνος

Τρυφερή και προστατευτική δείχνετε στοργή και αφοσίωση στο Σκορπάκι και μεταξύ σας αναπτύσσεται μια δυνατή ψυχική σχέση. Φροντίστε, να του παρέχεται εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα ικανοποιούν την ανάγκη του για έρευνα και να το ενθαρρύνεται για ασχολίες εκτός σπιτιού.

Μαμά Λέων

Γενναιόδωρη, ανοιχτόκαρδη και χαρούμενη θέλετε το μικρό σας να χαίρεται τη ζωή και συνάμα να είναι περήφανο και ξεχωριστό. Αποφύγετε να είστε αυταρχική και να προσπαθείτε να του περάσετε το δικό σας με πίεση, διαφορετικά τα πείσματα και εντάσεις θα είναι συχνές.

Μαμά Παρθένος

Η προνοητικότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι δύο έννοιες που θα μάθει γρήγορα από εσάς, και θα ενισχύσουν την ικανότητα του να ανιχνεύει με δεξιότητα τι συμβαίνει γύρω του. Από την άλλη χρειάζεται να θυμάστε ότι το παιδί σας έχει έντονη ανάγκη από συναισθηματισμό.

Μαμά Ζυγός

Η αίσθηση του δικαίου είναι μία από τις βασικές σας ιδιότητες που θα φροντίσετε να μεταλαμπαδεύσετε στο μικρό σας και εκείνο θα ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες σας. Αποφύγετε όμως να δίνετε μεγάλη προσοχή στη γνώμη των άλλων διαφορετικά θα μάθει σε όλες τις φάσεις τις ζωής να είναι υπερβολικά συγκρατημένο και αυστηρά πειθαρχημένο.

Μαμά Σκορπιός

Θεωρείτε σημαντικό να διδάξετε στο μικρό σας να συμπεριφέρεται με αποφασιστικότητα και υπομονή για να μπορεί να πετύχει ότι προσπαθήσει στη ζωή του. Κάποιες φορές όμως η αυστηρή διαπαιδαγώγηση που ακολουθείτε αποτελεί αιτία για να δημιουργείται ένα τεταμένο κλίμα ανάμεσα σας.

Μαμά Τοξότης

Η αισιοδοξία και η μεταδοτική σας πίστη για τη ζωή είναι δύο στοιχεία της προσωπικότητας σας που μπορούν να βοηθήσουν το μικρό σας να γνωρίσει την ευχάριστη πλευρά της ζωής. Φροντίστε παράλληλα να είστε συνεπείς διαφορετικά θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο σας.

Μαμά Αιγόκερως

Η υπευθυνότητα και η εργατικότητα είναι δύο ιδιότητες που πολύ νωρίς, θα διδάξετε στο Σκορπάκι, το οποίο θα υιοθετήσει με ευκολία. Αν και αφοσιωμένη μητέρα κάποιες φορές διστάζετε να δείξετε τα συναισθήματα σας και ως εκ τούτου αντιδρά και εκείνο επιφυλακτικά.

Μαμά Υδροχόος

Αγαπάτε την ανεξαρτησία και την πρόοδο και προσπαθείτε να κατευθύνετε το παιδάκι σας σε ομαδικές δραστηριότητες και πρωτότυπες ενασχολήσεις. Το ίδιο όμως προτιμά τη μοναχικότητα και την εμβάθυνση. Φροντίστε να κατανοήσετε ότι για αυτό είναι σημαντικό τι αισθάνεται.

Μαμά Ιχθύες

Ο δεσμός αγάπης μεταξύ σας είναι ισχυρό και το μικρό Σκορπάκι αναζητά τα χάδια και τα γλυκόλογα σας και απολαμβάνει το αίσθημα ασφάλειας που του προσφέρετε. Επιπλέον, σέβεστε την επιθυμία του να απομονώνεται στο δωμάτιο του και εκείνο ευχαριστιέται να παίζει μόνο του με παιχνίδια που του κεντρίζουν την προσοχή.

Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητας του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

Παραπάνω παρατίθενται γενικές τάσεις με βάση το ηλιακό ζώδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και για την ανάλυση της προσωπικότητας του απαιτείται εκτενής και λεπτομερειακή εξέταση με βάση τα προσωπικά του στοιχεία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved