Οι συνήθειες ύπνου των ζωδίων

Πώς κοιμούνται τα ζώδια, έχουν διαταραχές στον ύπνο, ταλαιπωρούνται και τι όνειρα βλέπουν συνήθως;

Οι συνήθειες ύπνου των ζωδίων

Κριός
Ο Κριός είναι ένα ζώδιο υπερκινητικό και συχνά έχει προβλήματα ύπνου. Τα όνειρά του είναι έντονα και ζωντανά ενώ είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί γρήγορα. Πολλές φορές κοιμάται και ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τείνει να ξενυχτάει πολύ και να πηγαίνει αργά στο κρεβάτι.

Ταύρος
Ο ύπνος του Ταύρου μπορεί να είναι πολύ ακατάστατος, αν δεν νιώθει άνετα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο περιβάλλον του κι έχει την τάση να κοιμάται πολύ και να χουζουρεύει στο κρεβάτι. Βλέπει συνήθως σημαδιακά όνειρα και κοιμάται καλύτερα με παρέα.

Δίδυμοι
Ο Δίδυμος μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστες ώρες ύπνου, αλλά συνήθως τις αναπληρώνει κάποια άσχετη στιγμή της ημέρας. Το μυαλό του είναι συνέχεια σε υπερδιέγερση, έτσι ποτέ δεν κοιμάται εύκολα. Αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου θεωρούν τον ύπνο χάσιμο χρόνου και την αϋπνία παραγωγική...

Καρκίνος
Ο Καρκίνος μπορεί να έχει ανήσυχο ύπνο, επειδή είναι πιθανό να υποφέρει συχνά από εφιάλτες. Οι ώρες που πέφτει να κοιμηθεί δεν είναι σταθερές, επειδή συγκεντρώνει όλα τα προβλήματα της ημέρας και να τα ξανασκέφτεται. Η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου του είναι η εμβρυακή.

Λέων
Οι περισσότεροι Λέοντες συνηθίζουν να κοιμούνται ανάσκελα και ο ύπνος τους παίρνει αρκετά εύκολα, εκτός αν είναι πολύ αγχωμένοι. Τους αρέσει να ξαπλώνουν στο κρεβάτι και να κοιμούνται ανάμεσα σε πολυτελή και αισθησιακά σεντόνια και σκεπάσματα. Τα όνειρά τους συχνά είναι με νοήματα ή προφητικά.

Παρθένος
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο δεν μπορούν να κοιμηθούν αν είναι στρεσαρισμένα ή σε ένα ακατάστατο ή γεμάτο ένταση περιβάλλον. Η χρόνια συνήθειά τους να σκέφτονται πολύ και να αναλύουν το κάθε τι, καθιστά δύσκολο το να ηρεμήσουν πριν κοιμηθούν. Λειτουργούν πιο καλά όταν έχουν ένα «πρόγραμμα ύπνου».

Ζυγός
Ο Ζυγός είτε θα κοιμάται, πολύ είτε λίγο. Μπορεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αντέξει με ελάχιστο ύπνο και μετά να περνάει μέρες ξάπλα στο κρεβάτι. Ένας αρμονικός ύπνος είναι σημάδι ότι έχει αρχίσει και αποκτά την εσωτερική του ισορροπίας και αισθάνεται καλά, ιδίως αν έχει συντροφιά.

Σκορπιός
Ο ύπνος του Σκορπιού εξαρτάται από το σε ποια κατάσταση βρίσκεται συναισθηματικά. Όταν είναι καλά ή ερωτευμένος κοιμάται λίγες ώρες και ξενυχτάει περισσότερο, δεδομένου ότι έχει κάτι να κάνει μόλις ξαπλώσει. Ένας δυστυχισμένος Σκορπιός κοιμάται πάρα πολλές ώρες και νιώθει ότι του χρειάζεται περισσότερος ύπνος.

Τοξότης
Ο Τοξότης τα καταφέρνει με ελάχιστες ώρες ύπνου, αλλά τείνει να εξαντλείται σωματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να μην κοιμηθεί και καθόλου, αν είναι πολύ ενθουσιασμένος ή έχει κάτι καλύτερο να κάνει τη νύχτα. Περιστασιακά κάνει ανήσυχο ύπνο, γεμάτο όνειρα.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως εκτιμά τον ύπνο και προσπαθεί να κοιμάται όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού γνωρίζει τα οφέλη του. Ένας αγχωμένος ή προβληματισμένος Αιγόκερως πάντως έχει σοβαρά προβλήματα ύπνου. Η αϋπνία είναι σημάδι της μεγάλης εσωτερικής αγωνίας του ζωδίου. Συνήθως δε θυμάται τα όνειρά του.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος έχει έντονα προβλήματα ύπνου. Είναι πολύ ανήσυχος και αλλάζει συνεχώς στάσεις για να βολευτεί καλύτερα. Οι διάφορες σκέψεις του δεν τον αφήνουν να χαλαρώσει το βράδυ και η χρήση ηλεκτρονικών μέσων ή η ανάγνωση βιβλίων πριν κοιμηθεί, τον διεγείρει αντί να τον χαλαρώνει.

Ιχθύες
Ο ύπνος είναι το υπέρτατο αγαθό για τον Ιχθύ. Αποτελεί καταφύγιο, φάρμακο, το απόλυτο μέσο χαλάρωσης και από όλα τα ζώδια είναι αυτός που χρειάζεται τις περισσότερες ώρες. Άλλωστε η δεκτική φύση του τον κάνει να αποστραγγίζεται από τους γύρω του και ο ύπνος αναπληρώνει τα ενεργειακά του αποθέματα. Βλέπει όλων των ειδών τα όνειρα. Πολύ ζωντανά, με διάφορα νοήματα ή προφητικά.

Διάβασε επίσης

Ποιά είναι τα όνειρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Ξεκλείδωσε τα σημάδια του υποσυνείδητου σου, ερμηνεύοντας τα Όνειρα σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved