Η Ήρα στο ζώδιο της διαχείρισης των συναισθημάτων

Ποτέ μην ξεχνάτε πως το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται
Παπασταύρου Λίντα
Η Ήρα στο ζώδιο της διαχείρισης των συναισθημάτων

από τον Δρ Χρήστο Παΐζη



20100627_Christos_Paizis_6JPEG


Στον Αιγόκερω, ζώδιο στο οποίο συνυπάρχει η ορμητικότητα του Άρη αλλά και η ψυχραιμία του Κρόνου, η Ήρα μπορεί να λειτουργήσει ως εξής:

-Δίνει επιθυμία για σύντροφο με κύρος, θέση εξουσίας, πιθανόν μεγαλύτερο σε ηλικία, που να εμπνέει στους άλλους εκτίμηση και σεβασμό αλλά συγχρόνως να ικανοποιεί και τις ερωτικές απαιτήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μιας και ο Αιγόκερως έχει έντονη σεξουαλικότητα (δεν είναι τυχαία η έξαρση του Άρη σ’ αυτό το ζώδιο, ούτε οι λαϊκοί θρύλοι για τη σεξουαλικότητα του «τράγου» και της «κατσίκας»).

-Αυτό που μπορεί να κάνει τη σχέση να «δέσει» είναι η διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα σε ανάγκη για ερωτική αποφόρτιση και σε κοινωνικό καθωσπρεπισμό, «Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές», για να θυμηθούμε και τον τίτλο μιας παλιάς καλής ταινίας. Ποτέ μην ξεχνάτε πως το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται με τον Ιανουάριο κι αυτός με τη σειρά του με τον Ιανό, το Ρωμαίο Θεό με τα δύο πρόσωπα (για το θέμα αυτό έχουμε γράψει περισσότερα στο άρθρο μας «Ο άλλος Αιγόκερως ή το δεύτερο πρόσωπο του Ιανού»), γι’ αυτό σ’ αυτό το ζώδιο μπορεί να συνυπάρχει η πιο ακραία ενστικτώδης συμπεριφορά με τον πιο δομημένο κομφορμισμό και συντηρητισμό. Αν, λοιπόν, η σχέση ικανοποιεί και τις ερωτικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες για κοινωνική αναγνώριση τότε μπορεί να «δέσει».

-Σε περίπτωση εξαπάτησης ή απόρριψης έχουμε τη συνηθισμένη Αιγοκερίσια-Κρόνια αντίδραση: Παγωμάρα, απομάκρυνση, «ράγισμα του γυαλιού» που, βέβαια, δεν πρόκειται ποτέ να επανακολλήσει, τουλάχιστον πλήρως

-Επειδή ο Αιγόκερως δεν αντέχει την απόρριψη ή, πολύ περισσότερο, την εξαπάτηση, όταν αυτές υπήρξαν, μπορεί να οδηγηθεί σε μορφές εκδίκησης που είναι, ίσως, πιο επικίνδυνη από την εκδίκηση του Σκορπιού, γιατί εδώ υπεισέρχεται η δομή, το σύστημα και η υπομονή του Αιγόκερω, μέχρι να πετύχει το στόχο του αλλά και η ψυχρότητά του που πετυχαίνει έλεγχο ακόμη και, σε ακραία περίπτωση κι αν χρειαστεί, «νέκρωση» των συναισθημάτων (ενώ στο Σκορπιό έχουμε συναισθηματική πλησμονή). Φυσικά για να λειτουργήσει έτσι η Ήρα, πρέπει να υπάρχουν στον Αιγόκερω και άλλοι πλανήτες ή το ωροσκόπιο να έχει ισχυρό το κρόνιο στοιχείο.

-Σε γυναικείο ωροσκόπιο δίνει γυναίκες που στον άνδρα πάντα αναζητούν το πρόσωπο του πατέρα ή που η σχέση τους με το πατρικό πρότυπο είναι κάπως συμπλεγματική.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved