Οι διακοπές των ζωδίων: Προτάσεις για κάθε τσέπη

Συμβουλές για να περάσετε καλά ακόμα και χωρίς πολλά χρήματα

Οι διακοπές των ζωδίων: Προτάσεις για κάθε τσέπη

Όλοι έχουμε ανάγκη από διακοπές, για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να ξεκουραστούμε.

Βουνό ή θάλασσα, νησί ή ορεινό χωριό όποια κι αν είναι η επιλογή μας γίνεται με βάση τις συγκεκριμένες μας ανάγκες. Βέβαια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης λίγοι θα είναι αυτοί που θα φύγουν από τα αστικά κέντρα και θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Γι' αυτό και με σεβασμό σε αυτούς που θα μείνουν πίσω προτείνουμε τρόπους ώστε να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα γι' αυτό, ελπίζοντας ότι την επόμενη χρονιά θα είναι πιο τυχεροί.

Κέφι και διάθεση να υπάρχει και οι τρόποι βρίσκονται....

Κριός

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να παίρνουν πρωτοβουλίες σε ό, τι κάνουν. Τους αρέσει να οδηγούν (συνήθως πατάνε το γκάζι λίγο παραπάνω) και δεν έχουν πρόβλημα είτε πάνε στη θάλασσα είτε στο βουνό. Απλά θέλουν να υπάρχει μια δραστηριότητα που να ξυπνάει τον ανταγωνισμό και να ανεβάζει την αδρεναλίνη τους, όπως μια δύσκολη αναρρίχηση, sky-diving, beach volley ή ρακέτες στην παραλία που είναι και το πιο φθηνό σπορ.

Ταύρος

Τους αρέσει να περιποιούνται τον εαυτό σας στις διακοπές και γενικά επιλέγουν μέρη που τους παρέχουν όλες τις ανέσεις. Ένα ξενοδοχείο που περιλαμβάνει σπα ή μασάζ θα ήταν το ιδανικό τους. Όμως, επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά δεν έχουν όλοι αυτή την πολυτέλεια. Το καλύτερο λοιπόν είναι φαγώσιμα και ποτά από το σπίτι, ξαπλώστρα, ακουστικά για μουσική και βύθισμα των ποδιών στην άμμο για περισσότερη χαλάρωση.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι θέλουν και βουνό και θάλασσα, αλλά αν δεν μπορούν να έχουν και τα δύο, τότε θα επιλέξουν αυτό που τους διεγείρει περισσότερο το μυαλό ή όπου έχει πιο πολύ κόσμο. Γενικά τους αρέσουν τα σύντομα ταξίδια σε τελείως διαφορετικούς προορισμούς. Αν δεν μπορούν να πάνε διακοπές το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν δημόσιες πλαζ εντός πόλης, αλλάζοντάς τες κάθε φορά.

Καρκίνος

Οι ιδανικές διακοπές για τους Καρκίνους είναι στις αμμουδιές μαζί με την οικογένειά τους ή τα πολύ δικά τους πρόσωπα. Λόγω της συνεχούς μεταβαλλόμενης διάθεσής τους, η θάλασσα που έχει λίγο κύμα ή το μελτέμι που μετά πέφτει τους κάνει να αισθάνονται πολύ οικεία. Είναι αυτοί που αν έχουν παιδιά θα τους δείτε με φτυαράκια και κουβαδάκια να φτιάχνουν διάφορα σπιτάκια στην άμμο. Δεν μπορούν να ξεκοπούν από το νερό οπότε θα επιλέξουν μια παραλία ελεύθερη για όλους αν τα χρήματα δεν φτάνουν για διακοπές.

Λέων

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να αντιμετωπίζονται σαν βασιλιάδες και βασίλισσες όταν βρίσκονται σε διακοπές, οπότε συνήθως επιλέγουν ακριβά καταλύματα ενώ έχουν αγάπη στις πισίνες και τα εξωτικά κοκτέιλ. Αν η τσέπη τους δεν σηκώνει τέτοιες διακοπές είναι πλήγμα αλλά το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν το δεύτερο καλύτερο στη λίστα. Ένα roof garden ξενοδοχείου με πισίνα, εντός πόλης, με είσοδο για τους μη ενοίκους ίσως καταφέρει να ξεγελάσει την ανάγκη τους για πολυτέλεια.

Παρθένος

Οι Παρθένοι αισθάνονται ότι πρέπει να δουλεύουν συνεχώς και είναι σπάνιο να χαλαρώσουν. Συνήθως νοικιάζουν δωμάτια γιατί έτσι έχουν τον έλεγχο της υγιεινής και της διατροφής τους. Πιο πολύ τους ενδιαφέρει να μαθαίνουν κάτι από τις διακοπές τους παρά να ξεκουραστούν. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν χρήματα, καλό θα ήταν να ψάξουν για κάποια προγράμματα που συνδυάζουν δωρεάν διακοπές με εθελοντική εργασία, ώστε να έχουν και την αίσθηση της προσφοράς.

Fotolia 19538997 Subscription XL

Ζυγός

Προτιμούν ένα θέρετρο ή ένα μεγάλο νησί που τους παρέχει πολλές ανέσεις και συμπεριλάβει καλό φαγητό, ψώνια αλλά και πολιτιστικά δρώμενα, κάτι δηλαδή που να θυμίζει περισσότερο πόλη. Η μεγαλύτερη ανάγκη τους όμως είναι να μην είναι μόνοι τους αλλά με το σύντροφό τους. Αν είναι σε σχέση ακόμα κι αν δεν πάνε διακοπές αλλά ξοδέψουν κάποιες μέρες πηγαίνοντας σε ένα εστιατόριο, αγοράζοντας κάτι μικρό ή βρισκόμενοι σε κόσμο δε θα τους πειράξει.

Τι θα συμβεί τους επόμενους 12 μήνες; Απόκτησε την προσωπική σου ανάλυση εδώ!

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί προτιμούν την απομόνωση κατά τη διάρκεια διακοπών, έτσι συχνά επιλέγουν προορισμούς που δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση στον κόσμο ή δεν είναι πολύ δημοφιλείς και πολυδιαφημισμένοι. Ένα μικρό νησάκι ή ένα παραθαλάσσιο χωριό στην άκρη του πουθενά τους δίνει την μυστικότητα που χρειάζονται και μπορούν αποπλανήσουν το ταίρι τους. Εναλλακτικά, ψάξτε μόνοι σας για κάποια κοντινή παραλία, βουνό ή άλλο μέρος που μπορείτε να ηρεμήσετε μακριά από όλους.

Τοξότης

Θα μπορούσαν να γράψουν ταξιδιωτικό οδηγό καθώς είναι οι μόνοι που έχουν πάει στα περισσότερα μέρη. Ζουν για αυτό κι αν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά θα πήγαιναν συνέχεια για διακοπές παντού, από εξωτικά νησιά μέχρι το Έβερεστ. Το σίγουρο είναι ότι θέλουν να εξερευνούν τα εδάφη που πηγαίνουν και να μαθαίνουν τα πάντα γύρω από αυτά. Αν η τσέπη σας δε σηκώνει γνωστοί ή συγγενείς που μένουν κάπου που υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ξαναπάει και μπορούν να τους φιλοξενήσουν είναι ιδανική περίπτωση.

Αιγόκερως

Συνήθως οι Αιγόκεροι δουλεύουν και στις διακοπές τους απλά η μόνη τους αλλαγή είναι το τοπίο. Σχεδιάζουν προσεκτικά το που θα πάνε και ποια μέρη θα επισκεφτούν, ώστε να μην γυρίσουν χωρίς τη δέουσα εμπειρία. Συνήθως οι προορισμοί τους έχουν κάποια σχέση με την ιστορία ενώ θα μπορούσαν να μείνουν σε κάποιο πανδοχείο ή μια εξοχική κατοικία που κάποτε έμενε ο τάδε. Αν οι διακοπές είναι άπιαστο όνειρο, το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν να επισκεφτούν μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους που λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν ξαναπάει.

Υδροχόος

Συνήθως επιλέγουν αυτό που μπορεί να είναι τελείως ασυνήθιστο που ενδεχομένως έμαθαν μέσω internet ή από κάποιο πιο ψαγμένο άτομο. Δεν έχει σημασία πού θα πάνε ή τι θα κάνουν αρκεί να τονώσουν τις εγκεφαλικές τους λειτουργίες. Προτιμούν όμως να μείνουν σε μέρη που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο που τους επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να συνδεθούν με το laptop ή το tablet τους. Είναι οι μόνοι που δεν σκάνε, αν δεν έχουν λεφτά να πάνε διακοπές αφού κάτι ενδιαφέρον θα βρουν να κάνουν σε αυτό το διάστημα συν το ότι χαίρονται όταν αδειάζει η πόλη.

Ιχθύες

Ψάρι χωρίς νερό δεν υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει και το δίλημμα βουνό ή θάλασσα. Η απόδραση σε μια παραλία με το κύμα να σκάει και το ηλιοβασίλεμα να πέφτει είναι ότι χρειάζεται μια ρομαντική ψυχή. Η απλότητα και η κομψότητα των διακοπών τους πρέπει να αποτυπωθούν σε φωτογραφίες κρατώντας για μια ζωή τις αναμνήσεις τους. Είτε με χρήματα είτε χωρίς, οι Ιχθύες θα βρουν τον τρόπο να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης:

AstroQuiz: Ποιo ζώδιο είναι η καλύτερη παρέα για τις διακοπές;

Θες να ξεφορτωθείς τον έρωτα των διακοπών; Το ζώδιό του σου δείχνει τον τρόπο!

Τι σημαίνουν οι χωριστές διακοπές για κάθε ζώδιο;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved