Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Πετεινός

Στο Ζώδιο του Πετεινού ανήκουν όσοι γεννήθηκαν τις χρονιές: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981,1993, 2005, 2017...

Ζώδια Κινέζικης Αστρολογίας: Ο Πετεινός

Γενικά στοιχεία

Είναι το Δέκατο Ζώδιο και το κινέζικο όνομά του είναι JI.

Η *ώρα που ανήκει είναι: 17:00 - 18:59 μμ

Ο μήνας: Σεπτέμβριος

Στη Δυτική Αστρολογία αντιστοιχεί: στην Παρθένο

*Σε κάθε ζώδιο αντιστοιχεί ένα δίωρο της ημέρας που στην ουσία, σύμφωνα με τη Δυτική αστρολογία, θα λέγαμε ότι δηλώνει και τον ωροσκόπο του ατόμου

Χαρακτηριστικά του Ζωδίου

Ο Πετεινός είναι επιδεικτικός, νευρικός και επίμονος. Είναι αρκετά εξωστρεφής, αγαπά να επιδεικνύεται και είναι περήφανος για το ποιός είναι. Προς τα έξω, δείχνει άτομο με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι αξιόπιστο και εργατικό, χωρίς ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις.

Οι Πετεινοί είναι πολύ πιστοί. Δεν τους αρέσει η ανεντιμότητα ή η κοροϊδία οποιουδήποτε είδους. Είναι ανοιχτοί, ειλικρινείς και έντιμοι άνθρωποι και απαιτούν από τους γύρω τους να είναι το ίδιο. Είναι πιο ευτυχισμένοι, όταν περιβάλλονται από άλλους, σε ένα πάρτι ή απλά μια κοινωνική συγκέντρωση. Απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας και τους αρέσει να παρουσιάζουν τα χαρίσματά τους. Μπορεί να στεναχωρηθούν και να γίνουν ιδιαίτερα αυταρχικοί, γιατί θέλουν την αμέριστη προσοχή των άλλων όταν μιλούν και ταράζονται αν δεν την έχουν. Έχουν την τάση να καυχώνται για τον εαυτό τους και τα επιτεύγματά τους και όταν το κάνουν, απαιτούν ένα προσεκτικό ακροατήριο.

Ο Πετεινός εκτελεί τις εργασίες ευσυνείδητα και όταν έρχεται αντιμέτωπος με κάποιον, παλεύει με θάρρος. Πάντα απασχολημένος, φαινομενικά εγωκεντρικός, με ιδιαίτερη ευαισθησία όμως και προσοχή στους φίλους του. Είναι πάντα σε εγρήγορση, λεπτολόγος, με προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα προβλήματα δημιουργούνται συνήθως, όταν αναλαμβάνει πολλά έργα όπου αναπόφευκτα χάνεται στο μεγάλο τους όγκο.

Στα επαγγελματικά και τις προσωπικές του σχέσεις είναι πιο ήσυχος και πιο επιφυλακτικός, στο σημείο που μπορεί να αγνοηθεί ή να ξεχαστεί.

Διάβασε επίσης: Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

Χαρακτηριστικά του Πετεινού ανάλογα με το στοιχείο του:

Μέταλλο

Ισχυρογνώμονες, άκαμπτοι, με υψηλές αρχές και αξίες, η χαλάρωση θα οδηγήσει σε επιτυχία.

Ξύλο

Καλόκαρδοι, ενθουσιώδεις, στερούνται αυτοπεποίθησης, ανησυχούν πολύ για τις συνέπειες, έχουν δυσκολία στην ανταπόκριση προκλήσεων.

Νερό

Φιλόδοξοι, ειλικρινείς, με αυτοπεποίθηση, τολμηροί, φροντίζουν τους δικούς τους, δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις συνέπειες, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους.

Φωτιά

Απολαμβάνουν τους επαίνους των άλλων, τους αρέσει η πολυτελής ζωή, εργάζονται σκληρά, σπάνια μένουν στο σπίτι, δεν έχουν πολλούς στενούς φίλους.

Γη

Συντηρητικοί, κυκλοθυμικοί, δεν έχουν φιλοδοξίες.

Διάσημοι Πετεινοί:

Gloria Estefan, Steve Martin, Michelle Pfeiffer, Melanie Griffith, Deborah Harry, Dean Koontz, Dolly Parton, Rudyard Kipling, Enrico Caruso, Groucho Marx, Stephen Foster, Eric Clapton, Joan Collins, Errol Flynn, Richard Harris, Steffi Graf, Larry King, Yoko Ono, Nancy Reagan, Benjamin Franklin, Johann Strauss, Catherine the Great, Duke of Marlborough, Peter Ustinov, Katharine Hepburn, Debra Kerr, William Faulkner, Marian Anderson, Prince Philip, Neil Young, Joan Rivers, Carol Burnett, Van Morrison, Bette Midler, Richard Wagner, Goldie Hawn.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved