Ο δεκάλογος του Υδροχόου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Φιλικός, κοινωνικός, ανοιχτόμυαλος, στοχαστικός, με ευρύτητα απόψεων, ιδεαλιστής, αντιδραστικός, δογματικός, αφοριστικός και σχεδόν πάντα φευγάτος και άπιαστος

Ο δεκάλογος του Υδροχόου – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Ο Υδροχόος είναι το πιο περίεργο και ιδιόρρυθμο ζώδιο του ζωδιακού.

Εκεί που κάποιος νομίζει πως προσαρμόστηκε επιτέλους στα υπάρχοντα δεδομένα, είναι ακριβώς η στιγμή που εκδηλώνει τη δυσαρέσκεια και την επαναστατική του διάθεση.

Η τάση του για αλλαγή δεν οφείλεται στο ότι βαριέται, αντίθετα έχει μια σταθερή και ενίοτε αμετακίνητη συμπεριφορά, αλλά στο γεγονός της διανοητικής υπερδιέγερσης, που εξάπτει τις ορμές του.

Φιλικός, κοινωνικός, ανοιχτόμυαλος, στοχαστικός, με ευρύτητα απόψεων, ιδεαλιστής, αντιδραστικός, δογματικός, αφοριστικός και σχεδόν πάντα φευγάτος και άπιαστος.

Δεν προτίθεται να δοθεί συναισθηματικά, εάν ο άλλος δεν κεντρίσει την εγκεφαλικότητα που τον διακρίνει.

Για τον Υδροχόο το συναίσθημα είναι μια αναγκαία και όχι πηγαία έκφραση, προς την καθησύχαση των αναγκών των άλλων, την οποία ενδόμυχα οικτίρει.

Αν όμως συναντήσει το άλλο του μισό, που του εξασφαλίζει ανεξαρτησία και ελευθερία στη σχέση, γίνεται πιστός και αφοσιωμένος οπαδός της.

Άφταστος στη θεωρητική προσέγγιση και ελλειμματικός στην πράξη.

Πολιτικοποιείται και εντάσσεται σε ομάδες λειτουργώντας συλλογικά.

Γνωρίζει καλά τα δικαιώματά του, αλλά ξεχνάει τις υποχρεώσεις του.

Παρόλο που είναι αλτρουιστής από φύση, διακρίνεται από τη δυσκολία να συμπαρασταθεί στην ανάγκη των άλλων.

Συνήθως αποτυπώνει τις απόψεις του, μέσα από την εμφανισιακή του άποψη.

Έλκεται από την πολιτική, τη μουσική, τις θετικές επιστήμες και τη μηχανική

Ο πλανήτης Ουρανός που τον κυβερνά δίνει οξυδέρκεια, ισχυρή αντίληψη και εκκεντρικές επιθυμίες. Του αρέσει να πρωτοτυπεί, να καινοτομεί και να διαφοροποιείται, ενώ δεν συμπορεύεται με την πεπατημένη και κοινότυπη τεχνοτροπία.

Στην αντίπερα όχθη ο συγκυβερνήτης Κρόνος, απειλεί τις εκκεντρικές του τάσεις με συντηρητικές και επιφυλακτικές εκφάνσεις, που φροντίζει να καταχωνιάζει βαθιά.

Γοητεύει ακόμα και όσους εναντιώνονται στις πεποιθήσεις του, διότι είναι ετοιμόλογος, έξυπνος, καλός ομιλητής και δεν χάνει εύκολα τον έλεγχο.

Ο Υδροχόος αφήνει άπλετο χώρο δράσης σε όσους συναναστρέφεται, μέχρι τη στιγμή που θα συγκρίνει τον χώρο που αφήνουν οι άλλοι σε αυτόν. Τότε είναι που ο αέρας γίνεται ανεμοστρόβιλος και εξαφανίζεται δια παντός, σαν μαγική εικόνα σε ταινία παραμυθιού.

Ο δεκάλογος ενός Υδροχόου. Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Η μυθολογική σύγκρουση Ουρανού και Κρόνου, που συμβολίζει τη βαθύτερη πλευρά του επαναστατικού Υδροχόου, με τις ξαφνικές επιφυλάξεις να του κόβουν τα φτερά, εκθέτοντάς τον στο ακροατήριό του.

Η φράση από το βιβλίο «Ιστορίες του κ. Κόϋνερ» του πατέρα της διανόησης και του επικού θεάτρου, Υδροχόου Bertolt Brecht.«Τι να τον κάνω το σκοπό σου; Η στάση σου μου αρκεί». Η αιχμηρή σκέψη ενός Υδροχόου, που δεν λυπάται, παρά μόνο επισημαίνει και απαξιώνει.

Η στάση του σημαντικότερου Αμερικανού Προέδρου Abraham Lincoln, που σαν γνήσιος ιδεολόγος Υδροχόος, κατάργησε εκτός από τη δουλεία των ανθρώπων και τη δουλεία της σκέψης.

Η μεγαλειώδης ταινία του Υδροχόου Alan Parker «Pink Floyd – The Wall», με την οποία ένας Υδροχόος αισθάνεται πληρότητα με τα ευρηματικά animation και ταύτιση με τους σχολιασμούς των κοινωνικοπολιτικών αναφορών της.

Οι δημιουργίες του Υδροχόου μόδιστρου Christian Dior, με τις πιο ευφάνταστες και μινιμαλιστικές προσθήκες, που αναβίωσαν την παρηκμασμένη υψηλή ραπτική του Παρισιού.

Τα μεγαλοφυή βιβλία του Υδροχόου Κάρολου Ντίκενς αλλά και ο ίδιος, γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου, που μέσα από το ανάθεμα των βικτωριανών θεσμών, την τολμηρή και φιλελεύθερη προσωπική του ζωή και την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, εμπνέει το ανήσυχο Υδροχοϊκό ιδεώδες.

Η πρωτοπόρος και καινοτόμος Υδροχόος της διανόησης Virginia Woolf, που εκτός από τα ριζοσπαστικά λογοτεχνικά της αριστουργήματα για τη ζωή, δίνουν σε έναν Υδροχόο το όραμα της μεγαλοσύνης ενός ανθρώπου, ως προς την επιλογή του τέλος του.

Η αυτοσχεδιαστική ικανότητα του αξεπέραστου Υδροχόου κλασικού συνθέτη Mozart, με την ασύγκριτη έμπνευση. Η συμπαντική μουσική του εκφράζει απόλυτα έναν Υδροχόο, που μέσα από τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ευγενών και αλύτρωτων.

Η εμβληματική μορφή του Υδροχόου Bob Marley, που απελευθέρωσε τη ζωή μέσα από τη reggae μουσική. To διάφανο πνεύμα του κάνει έναν Υδροχόο να υποκλίνεται στα αποφθέγματά του και στην φράση: «Η δύναμη της φιλοσοφίας επιπλέει μες το μυαλό μου, ελαφριά σαν το πούπουλο, βαριά σαν το μολύβι».

Ο μεγάλος εφευρέτης Υδροχόος Thomas Edison, τροφοδότης της ηλεκτρικής ενέργειας, που ένας Υδροχόος διοχετεύει καθημερινά στο πνεύμα του, ηλεκτρίζοντας τους πάντες.

5 tips ενός Υδροχόου

-Το κίνημα των hippies ήταν ιδανικό διεγερτικό για την ανθρώπινη υπνηλία, αλλά κράτησαν πολλά περισσότερα λουλούδια από ότι χρειάζονταν, για να την αφυπνίσουν.

-Το αεροπλάνο είναι ζόρικο και έχει και καλό πιλότο. Είσαι να πετάξουμε μαζί;

-Αποφεύγω τους παραπλανητικούς ήχους. Ακούω μόνο την καμπάνα που με απελευθερώνει από μικρόψυχες και κτητικές σκέψεις.

-Ποτέ δεν ζήτησα αποκλειστικότητα. Η πραγματική δέσμευση δημιουργείται χωρίς την ανάγκη της επιβεβαίωσης πως υπάρχει ένα πιστό σκυλί, που κρατάει το λουρί του στο στόμα.

-Αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο αποκρουστικός, που χρειάζομαι σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία για να τον πλησιάσω όσο θα ήθελα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved