Ο δεκάλογος του Αιγόκερω – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Είναι ακραίος στην ιδιοσυγκρασία και διατίθεται σε δύο εκδόσεις του συντηρητικού και κυκλοθυμικού και του εκκεντρικού και παρορμητικού.

Ο δεκάλογος του Αιγόκερω – Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Ο Αιγόκερως είναι συνδεδεμένος με την έναρξη του χειμώνα και θεωρείται ψυχρός και συστολικός τύπος. Πίσω από τη βλοσυρή εικόνα του κρύβεται ένας φιλόδοξος διαπραγματευτής, που έχει μάθει να παλεύει περιφρονώντας συνήθως τις εύκολες προσφορές και δελεαζόμενος από αντιφατικά παιχνίδια.

Συνεπής στις υποχρεώσεις του, παρεκκλίνει δύσκολα από τους στόχους του, είναι επίμονος, πειθαρχημένος, με ανεπτυγμένη την αίσθηση της αυτοσυντήρησης, επιφυλακτικός, εγκρατής και σχεδόν πάντα ασυμφιλίωτος με ρομαντικές ονειροπολήσεις.

Η αξιοπιστία του δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της σιγουριάς στους άλλους, αλλά η ανασφάλειά του μπορεί να κουράσει, εφόσον το περιβάλλον του είναι αναγκασμένο να προσέχει τα λόγια και την κριτική του προς αυτόν.

Είναι ακραίος στην ιδιοσυγκρασία και διατίθεται σε δύο εκδόσεις του συντηρητικού και κυκλοθυμικού και του εκκεντρικού και παρορμητικού.

Η γοητεία του Αιγόκερω είναι έντονη και έγκειται στο γεγονός πως είναι απρόσιτος για τους πολλούς και αξιολάτρευτος για τους λίγους.

Γεννιέται με πανίσχυρη αίσθηση ευθύνης και γνωρίζει καλά πως χωρίς μόχθο, η ζωή θα είναι γεμάτη από μετριότητες. Έχει ανάγκη την κοινωνική καταξίωση όσο κανένα άλλο ζώδιο, διοχετεύοντας δύναμη και εξουσία. Ακούει συχνά πως είναι φιλοχρήματος και τσιγκούνης, αλλά το αγνοεί περιφρονητικά, βαδίζοντας το δρόμο που έχει χαράξει.

Η σχέση του με τη μουσική είναι ερωτική, φλερτάρει αρκετά με την πολιτική, ενώ αγαπά πολύ τη φύση και την απομόνωση.

Διαθέτει ένα ιδιόρρυθμο χιούμορ αρκετά καυστικό, που συνήθως χρησιμοποιεί για να καταδείξει τις αντιπάθειές του.

Τα διχασμένα και ικανά αυτά παιδιά του Κρόνου, έχουν σαν χάρισμα πως όσο μεγαλώνουν γίνονται σοφότεροι, αλλά δεν χάνουν ποτέ την καλά διαφυλαγμένη παιδικότητά τους.

Ο δεκάλογος ενός Αιγόκερω. Τι τον εκφράζει και με τι εκφράζεται

Ο μυθολογικός Τιτάνας Κρόνος που βάζει τους κανόνες στη ζωή ενός Αιγόκερω, αλλά και ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας, που εκφράζει μεταξύ άλλων την ερωτική του επιβολή, που καταρρακώνεται με την απόρριψη.

Η αποστομωτική φράση της θυελλώδους Αιγόκερω «Marlen Dietrich», προς τον ιερέα που ήρθε να την εξομολογήσει στο τέλος της ζωής της: «Για ποιο λόγο να συζητήσω μαζί σου; Έχω επείγουσα συνάντηση με το αφεντικό σου». Το αντιπροσωπευτικότατο χιούμορ ενός Αιγόκερω.

Το ρεαλιστικό τραγούδι της Αιγόκερω «Marianne Faithful» «Falling from grace» που καταδεικνύει τον άμεσο και καταλυτικό τρόπο ενός Αιγόκερω, όταν οριοθετεί τη σχέση του.

Οι εκκεντρικές υποδηματοποιές δημιουργίες του Αιγόκερω «Christian Louboutin», που έχουν κατακτήσει τον κόσμο, αποτυπώνοντας στην κόκκινη σόλα τους μια φιλοδοξία, που καταξιώνει την επιμονή των Αιγόκερων.

Η ταινία «La dolce vita» του αλληγορικού Αιγόκερω σκηνοθέτη «Federico Fellini», που εκφράζει τις συγκαλυμμένες πτυχές ενός Αιγόκερω, όπως ένας κλόουν με φαινομενική χαρά και κρυμμένη θλίψη.

Το βιβλίο της ιδιόρρυθμης Αιγόκερω «Simone de Beauvoir» «Ένας υπερατλαντικός έρωτας» που αντικατοπτρίζει την αποστασιοποιημένη στάση του Αιγόκερω, απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε, χρειάζεται αποδείξεις για τη γνησιότητά του.

Η όπερα του Αιγόκερω «Giacomo Puccini» «Manon Lescaut», που ο αποκληρωμένος ευγενής ιππότης αγωνίζεται για να ικανοποιήσει τα ακριβά γούστα της ερωμένης του, ως τον άδοξο θάνατό της. Το πάθος ενός Αιγόκερω, προκειμένου να αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τα κεκτημένα του.

Ο Αιγόκερως καρτουνίσιος ρεπόρτερ ήρωας Τεν- Τεν, με τις κοινωνικές και πολιτικές ιδιορρυθμίες του, που επιδιώκει όπως κάθε Αιγόκερως, να αποκαλύπτει αλήθειες μέσα από στρατιωτική πειθαρχία και ανιχνευτική τεχνική.

To site του skroutz με τις συγκρινόμενες τιμές της αγοράς, ιδανικό για έναν Αιγόκερω, που δεν σπαταλά χρήματα, χωρίς πρώτα να έχει ψάξει εξονυχιστικά, την καλύτερη προσφορά.

Η παροιμία «Άκουσε γέρου συμβουλή και παιδευμένου γνώση», που κρύβει τη σύνεση ενός Αιγόκερω, όταν απαλλάσσεται από την παρόρμηση.

Τα 5 tips ενός Αιγόκερω

Οι σχέσεις είναι σαν τις σάλτσες στο φαγητό. Άλλοι τις προτιμούν με μέλι και συναίσθημα και άλλοι με λεμόνι και οικονομικοκοινωνική καταξίωση. Θα προτιμήσω τη δεύτερη συνταγή με την οποία θα αισθάνομαι πάντα χορτασμένος.

Δεν μου αρέσουν οι πολυλογίες και οι συνεχείς ανακινήσεις των θεμάτων. Δείχνω με τις πράξεις τις προθέσεις μου, δεν χρειάζεται και να τις αναλύω.

Ο David Bowie είναι αξεπέραστος όχι γιατί είναι Αιγόκερως, αλλά γιατί κατάφερε μέσα από τη μουσική, να σνομπάρει προκλητικά τη μονογαμία και την αμφιφυλοφιλία.

Η τέχνη είναι μια ειδυλλιακή διέξοδος, μόνο όταν έχεις ξεκαθαρίσει την πραγματική σου ταυτότητα.

Μη μου λες αντίο, όταν ακόμα δεν έχεις βιώσει τη γοητεία της διχογνωμίας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved