Η Σελήνη στην Παρθένο-Πρόσωπα και δημιουργοί

Η έμφαση στις λεπτομέρειες δεν έχει μόνον την καθημερινή-κάπως ξινή-πλευρά της αλλά και τη δημιουργική, ιδιαίτερα στις τέχνες και τις επιστήμες

Η Σελήνη στην Παρθένο-Πρόσωπα και δημιουργοί

Ο επαγγελματισμός της είναι παροιμιώδης, το ίδιο και οι παραξενιές της. Η έμφαση στις λεπτομέρειες δεν έχει μόνον την καθημερινή-κάπως ξινή-πλευρά της αλλά και τη δημιουργική, ιδιαίτερα στις τέχνες και τις επιστήμες. Οι βάσεις της είναι ορθολογικές, ωστόσο αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι η τάση της να «χώνεται» σε μεταφυσικές ατραπούς αναζητώντας μια εμπεριστατωμένη ερμηνεία του κόσμου. Και όποιος ψάχνει, βρίσκει… Η δυναμική της σε γυναικείους χάρτες είναι αξιοπρόσεκτη αφού όταν δεν …ρομαντζάρει, οδηγεί σε μια ουσιαστική χειραφέτηση από τον παραδοσιακό θηλυκό ρόλο.


Λώρενς Ολίβιε: Η Σελήνη στην Παρθένο είναι η μια από τις δύο που υποστηρίζει τόσο θερμά την ηθοποιία.

Ρίτσαρντ Μπάρτον, Τζακ Νίκολσον, Ντάστιν Χόφμαν, Σων Κόνερι: Ηθοποιοί τεραστίου μεγέθους με εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες.

Τζόντι Φόστερ: Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση Σκορπίνας με σύνοδο Σελήνης-Ουρανού και τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη. Για τη Φόστερ ο άνδρας είναι κάτι σαν τα ξυραφάκια μιας χρήσεως.


Μισέλ Φάιφερ: Και μια εξίσου ιδιόμορφη Ταυρίνα με τετράγωνα Ήλιου-Ουρανού και Αφροδίτης-Κρόνου. Η καριέρα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία αλλά καλό είναι να υπάρχει…


Λίντα Εβαγκελίστα: Η τελειομανής Σελήνη βοηθά ουσιαστικά και στη σόου μπιζ, ιδιαίτερα αν σχηματίζει όψη με τη Δήμητρα.

Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί: Ενώ το τετράγωνο Αφροδίτης-Άρη προδιαθέτει σε ποικίλες περιπέτειες συνδυάζοντας πάντα το τερπνόν μετά του ωφελίμου.


Τζων Τραβόλτα: Από τον «Saturday Night Fever» μέχρι την καθιέρωση του, πέρασαν πολλά δημιουργικά χρόνια ανατροπών και τελειομανίας. Η Σαϊεντολογία πάντως είναι ένα καλό αποκούμπι για τη Σελήνη του.

Σάκης Ρουβάς: Η Eurovision και τα realities δείχνουν πολύ λίγα για τις φιλοδοξίες ενός Αιγόκερω. Το Χόλυγουντ, ίσως;


Αλμπέρτο Τζιακομέτι: Η έντονη επίδραση του Ουρανού απελευθερώνει τους δημιουργούς και ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες. Ο συγκεκριμένος βέβαια θεωρούσε επιπλέον ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι ή παρθένες ή πόρνες, τίποτα ενδιάμεσο.

Τσαρλς Μπουκόφσκι: Με τον Άρη στο Σκορπιό, ανέπτυξε μια λεπτομερή brutal εκδοχή για τις σχέσεις των δύο φύλων.

Γκράχαμ Μπελ: Εντάξει με την hight tec Σελήνη… Αλλά θα ήταν τελείως ανήκουστο αν ο εφευρέτης του τηλεφώνου δεν είχε το Δία στους Διδύμους και τον 3ο οίκο!...


Μαρία Κάλλας: H αν μια ξεχωριστή φωνή δεν ανταποκρινόταν σε πολύ ιδιαίτερα αστρολογικά δεδομένα (Ουρανός στον 3ο, Σελήνη και Ποσειδώνας στον 9ο οίκο).



Τύχο Μπράχε: Με σύνοδο Σελήνης-Ουρανού στον 7ο οίκο συζούσε με την υπηρέτρια του στο ιδιόκτητο νησί του. Κατά τα άλλα δεν είχε μόνο το τελειότερο αρχείο αστρονομικών παρατηρήσεων αλλά και μια (κατά το ήμισυ) τεχνητή μύτη...

Στέφεν Χόκινγκ: Μακάρι να είχε πρόβλημα μόνο με τη μύτη... Να είναι καλά ο προικισμένος Ερμής του, που ερευνά ακατάπαυστα το σύμπαν!

rudolf_steiner

Ρούντολφ Στάινερ: Με τον Κρόνο στην Παρθένο σε ταυ-τετράγωνο με Ήλιο και Ουρανό εφάρμοσε στην πράξη τα πορίσματα του εσωτερισμού.

Ευγένιος Γιόνας: Με τον Ουρανό στον 5ο οίκο, στον Κριό, συνέδεσε τη σύλληψη και την αντισύλληψη με τη σχέση Ήλιου-Σελήνης.

Εμα Πάνκχερστ: Η γωνιακή Δήμητρα σε όψη με τη Σελήνη προδιαθέτει συχνά σε κοινωνικούς αγώνες, όπως για το δικαίωμα ψήφου..

Φρήντριχ Ένγκελς: Αλλά και μόνη της φτάνει, αν βοηθούν ο Άρης και ο Ουρανός!

Ιωσήφ Στάλιν: Ο «πατερούλης» του υπαρκτού σοσιαλισμού είχε του κόσμου τις εμμονές και το χειρότερο ήταν το ότι με τη Σελήνη σε τ-τετράγωνο με τη Δήμητρα και τον Πλούτωνα είχε την τάση να κυβερνά εξοντώνοντας τους αντιπάλους του...

Ούλρικε Μάινχοφ: Αλλά όσοι μάχονται την εξουσία ακολουθώντας ανάλογες μεθόδους, μάλλον έχουν άσχημο τέλος.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved