Θερινό σινεμά - Ταινίες για κάθε ζώδιο

Τι προτείνουμε για τους σινεφίλ του ζωδιακού;

Θερινό σινεμά - Ταινίες για κάθε ζώδιο

Απογευματάκι ή βραδάκι το καλοκαιρινό σινεμά μας επιστρέφει σε άλλες εποχές. Θυμάστε; «Έγχρωμον Σινεμασκόπ»... Και τσάκα-τσούκα ο πασατέμπος, κρίτσι-κρίτσι τα πατατάκια, με το καλαμάκι να ...βρυχάται φθάνοντας στις τελευταίες γουλιές του αναψυκτικού.

Αυτό βέβαια είναι το ...παλιό μοντέλο, όπου καθόμασταν μάλλον στριμωχτά στις στενές καρέκλες με πλαστικό νήμα, οι κυρίες με τα τακούνια -χρατς-χρουτς- παραπατούσαν στα χαλίκια και την έκσταση των θεατών έσπαζαν ακόμη οι φωνές των γειτόνων που ήθελαν να κοιμηθούν, το ροχαλητό του παρακείμενου ...σινεφίλ και το κλασικό συνοδευτικό «γράμματα χασάπη»!

Οι σύγχρονοι θερινοί κινηματογράφοι που επιβίωσαν από την «μεγάλη σφαγή» των προηγούμενων δεκαετιών, είναι συνήθως στιλάτοι και έχουν τραπεζάκια και καναπέδες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ταινία της αρεσκείας του, με τον υπόλοιπο όμως «διάκοσμο» να παραμένει περίπου.. αναλλοίωτος! Βλέπετε, η προσθήκη νέων εδεσμάτων και ποτών και οι -κάποτε ανύπαρκτες- καλοκαιρινές πρεμιέρες, μπορεί να φρέσκαραν το τοπίο, δεν άλλαξαν όμως τις συνήθειες των θεατών...

Πιστοί λοιπόν κι εμείς στην καλοκαιρινή παράδοση, έχουμε επιλέξει και προτείνουμε ταινίες για κάθε γούστο ή αλλιώς για κάθε ζώδιο!

Κριός

Για εσάς που λατρεύετε τη δράση και την περιπέτεια οι ταινίες που προτείνουμε είναι δύο. Η πρώτη με τίτλο John Carter, μια ταινία με σκηνικό τον Κόκκινο πλανήτη, τον... δικό σας Άρη και πρωταγωνιστή τον Taylor Kitsch. Η ιστορία αφορά ένα βετεράνο του αμερικάνικου εμφύλιου πολέμου που βρίσκεται με έναν περίεργο τρόπο στον Άρη και εκεί αρχίζει η περιπέτεια. Η δεύτερη τιτλοφορείται The Raid και πρόκειται για μια ταινία που δεν έχει ακόμα βγει στους κινηματογράφους αναμένεται όμως να κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου. Θεωρείται μία από τις καλύτερες action ταινίες των τελευταίων χρόνων. 100 λεπτά δράσης χωρίς διακοπή με «ξύλο» εμπνευσμένο από την πολεμική τέχνη της Ινδονησίας Pencak Silat.

Άλλες προτάσεις:

The Grey

Το άλογο του πολέμου

Ταύρος

Για εσάς θα θέλαμε να βρούμε μια ταινία – οδηγό για το πώς να βγάλετε χρήμα. Και αξίζει να δείτε την ταινία One for the Money που συνδυάζει το γέλιο και το ρομάντζο με την περιπέτεια. Η ιστορία αφορά μια ηρωίδα την Στέφανι Πλάμ που για χάρη του χρήματος γίνεται πράκτορας του γραφείο εγγυήσεων του ξαδέλφου της και ετοιμάζεται να κυνηγήσει τον πρώτο πελάτη- ύποπτο που στην πορεία αποδεικνύεται ότι γνωρίζει και μάλιστα καλά αφού ήταν το αγόρι της στο γυμνάσιο. Έρωτα, χρήματα και πολύ γέλιο υπόσχεται αυτή η αστυνομική κομεντί που θα σας κρατήσει ευχάριστη παρέα ένα καλοκαιρινό βράδυ.

Άλλες προτάσεις:

Hunger games

Ελένα

Δίδυμοι

Σε σας ταιριάζει κάτι πολύπλοκο με πολλούς και πολυδιάστατους ήρωες, έξυπνες ατάκες, ποικιλία και φυσικά συνεχείς εναλλαγές. Η ταινία The Dark Knight Rises θεωρείται μια από τις πολυαναμενόμενες του 2012 και αναμένεται να προβληθεί τέλος Αυγούστου. Ο ήρωας με το μαύρο μανδύα, ο Μπάτμαν, μετά το Σκιάχτρο, τον Διπρόσωπο και τον Τζόκερ τα βάζει με ένα ισχυρό και ογκώδη τύπο τον Bane ενώ παράλληλα καταδιώκεται από την αστυνομία, το παρελθόν του και την Selina Kyle, η οποία τελικά είναι και η μόνη που τον πιάνει στα ...δίχτυα της! Αν έχετε παρακολουθήσει και τις δύο προηγούμενες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την θρυλική τριλογία να κλείνει.

Άλλες προτάσεις:

Αναζητώντας ένα φιλί τα μεσάνυχτα

Το κορίτσι με το τατουάζ

Καρκίνος

Εσείς με έντονη την αγάπη για την ιστορία και το παρελθόν θα γοητευτείτε από την ταινία Prometheus, με ήρωες τους Charlize Theron, Noomi Rapace, Michael Fassbender και Idris Elba που πήγαν να βρουν την αρχή και ίσως βρήκαν το τέλος. Η ταινία, που βγήκε τον Ιούνιο στους κινηματόγραφους, διαδραματίζεται σε έναν κόσμο σαν του Alien, όπου μια ομάδα εξερευνητών ψάχνει αποδείξεις για την προέλευση της ανθρωπότητας και η... συνέχεια επί της οθόνης.

Κατά τα άλλα βέβαια μπορείτε να δείτε και να ξαναδείτε για πολλοστή φορά, παρέα μα τα χαρτομάντιλα σας, όλες τις κλασσικές ταινίες που σας κρατούν συντροφιά εδώ και πολλά καλοκαίρια ή χειμώνες. Κάθε γνωστή ατάκα -ελάχιστες δεν θυμάστε πια- ξυπνάει μνήμες και φέρνει ρίγη συγκίνησης.

Άλλες προτάσεις:

Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο

Το λιμάνι της Χάβρης

Λέων

Η πρώτη ταινία που θα προτείνουμε σε εσάς, είναι η παλιά αλλά εξαιρετικά διασκεδαστική και ευχάριστη «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές» με πρωταγωνίστρια τη θρυλική Μέριλιν Μονρόε. Και βέβαια στο φινάλε μην ξεχάσετε να απαντήσετε στο κλασικό «κανείς δεν είναι τέλειος» του Όσγκουντ, με μια δική σας ατάκα: Κανείς εκτός από μένα!

Παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μια ηρωική ταινία με εξαιρετικά εφέ και μια μεγάλη παρέα από ήρωες. Ο Captain America, ο Thor, ο Hulk, η Black Widow, o Hawkeye, o nick Fury και ο Iron Man είναι οι Avengers που συγκεντρώνονται για να τα βάλουν με έναν εχθρό που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Άλλες προτάσεις:

Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν

Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος

Παρθένος

Για εσάς τους εγκεφαλικούς αλλά κατά βάθος ρομαντικούς τύπους που μπορείτε να δείτε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και να παρατηρήσετε τα πάντα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια επιλέξαμε μια ταινία που έχει λάβει καλές κριτικές και θεωρείται υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για το Βαθύ Μπλε του Έρωτα με την Rachel Weisz, η οποία δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο μιας γυναίκας που θα γνωρίσει το πιο βαθύ έρωτα και θα του παραδοθεί ολοκληρωτικά. Εκείνη είναι μια νεαρή παντρεμένη Αγγλίδα και εκείνος ένας πρώην πιλότος της RAF

Επόμενη πρόταση είναι η ταινία Το δέρμα που κατοικώ, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Ένας πλαστικός χειρουργός, κυνηγημένος από τα οικογενειακά τραύματα του παρελθόντος, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άφθαρτο δέρμα, κάνοντας πειράματα σε μια νέα γυναίκα την οποία κρατά αιχμάλωτη.

Άλλες προτάσεις:

Οι άθικτοι

Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

Ζυγός

Για σας προτείνουμε μια ταινία με ρομάντζο, έρωτα, καλές τέχνες και διλήμματα, η οποία θεωρήθηκε ιδανική για του Αγίου Βαλεντίνου, μιας και πρόκειται για τον αληθινό έρωτα ενός πραγματικού ζευγαριού. Η ταινία λέγεται Έρωτας από την αρχή και πρωταγωνιστούν οι Rachel McAdams και Channing Tatum. Η Παίητζ παρατά την Νομική για να σπουδάσει καλές τέχνες ενώ διαλύει τον αρραβώνα της για να παντρευτεί το Λίο. Για πέντε χρόνια περνούν ευτυχισμένα μέχρι τη στιγμή που η Παίτζ μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα χάνει τη μνήμη και μαζί της κάθε ανάμνηση σχετικά με το Λίο. Η μνήμη της την πάει πίσω στην εποχή που ήταν αρραβωνιασμένη και σπούδαζε νομική. Η Παίητζ δεν θα βρει ποτέ την μνήμη της αλλά η ζωή της επιφυλάσσει ...εκπλήξεις!

Άλλες προτάσεις:

Μεσοτοιχίες

Ούτε στον εχθρό μου

Σκορπιός

Για εσάς τους μυστηριώδεις και «ψαγμένους» του ζωδιακού διαλέξαμε δύο ταινίες που σας πάνε γάντι. Η μία είναι η The Woman In Black μια ταινία με έξυπνους διαλόγους και τέλεια πλοκή με πρωταγωνιστή τον Daniel Radcliffe (το γνωστό μας ως Χάρρυ Πότερ). Πρόκειται για μια ταινία τρόμου με διαθήκες, ανεξήγητα ατυχήματα, αυτοκτονίες, φαντάσματα, και δολοφονίες. Το μαύρο – άσπρο θα προσπαθήσει να κάνει ο Άρθουρ (Daniel Radcliffe) δίνοντας τέλος στην κατάρα της γυναίκας με τα μαύρα.

Η δεύτερη ταινία είναι η Dark shadows, βασισμένη στην ομότιτλη gothic σαπουνόπερα της δεκαετίας του 60. Μια κακιά μάγισσα μεταμορφώνει τον Johnny Depp σε βαμπίρ το οποίο μετά από διακόσια χρόνια απελευθερώνεται και επιστρέφει στο σπίτι του, όπου πλέον κατοικεί η Ελίζαμπεθ (Michelle Pfeiffer) με τον αδερφό της, την επαναστάτρια κόρη της, τον δεκάχρονο γιό της, τον υπηρέτη και τη νταντά. Η παρουσία μιας ψυχιάτρου που έρχεται για να βοηθήσει σχετικά με τα προβλήματα της οικογένειας είναι επίσης καταλυτική. Θα γελάσετε με την ψυχή σας.

Άλλες προτάσεις:

Οι απόγονοι

Εξαιρετικά δυνατά κι απίστευτα κοντά

Τοξότης

Για εσάς τα αιώνια παιδιά με το παντοειδές χιούμορ διαλέξαμε την παιδική περιπέτεια κινούμενων σχεδίων The Pirates In An Adventure With Scientists στην οποία δανείζουν τη φωνή τους οι Hugh Grant σαν Πειρατής Κάπτεν, Jeremy Piven ως Μπλακ Μπέλαμι και Salma Hayek ως πειρατίνα Κάτλας Λιζ. Μαζί με μια ετερόκλητη ομάδα από γκαντέμηδες θαλασσόλυκους του γλυκού νερού, ο Καπετάνιος Πειρατής θα βάλει τα δυνατά του, προκειμένου να κατατροπώσει τους αντιπάλους του, τον Μαύρο Μπέλαμι και την Λιζ Χατζάρα σε έναν διαγωνισμό τύπου τύπου X-Factor για ληστές των θαλασσών. Όμως, πολύ σύντομα οι τρεις πειρατές θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, μια διαβολική βασίλισσα, ταγμένη στην εξάλειψη της πειρατείας. Μια θαλάσσια περιπέτεια με μεγάλες δόσεις χιούμορ.

Άλλες προτάσεις:

Poker face

6+1 απιστίες

Αιγόκερως

Εσείς που έχετε έναν και μοναδικό στόχο την καριέρα σας και να γίνετε ο επιχειρηματίας ή το πρόσωπο της χρονιάς σας συνιστούμε δύο πολιτικές ταινίες για δύο πολύ ισχυρά πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας: John Edgar και Iron lady. Την πρώτη την σκηνοθετεί ο Clint Eastwood και πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως John Edgar Hoover, μια δεσποτική και πανίσχυρη προσωπικότητα -ήταν και Αιγόκερως- που ήξερε τα πάντα για τους πάντες, αφού για μισό αιώνα υπήρξε διευθυντής του FBI και δεξί χέρι όλων των προέδρων από τον Roosevelt ως τον Nixon. Στη δεύτερη ως Margaret Thatcher (η οποία αν δεν το ξέρετε έχει τον Κρόνο στον ωροσκόπο της) πρωταγωνιστεί η Meryl Streep, που μεταφέρει πειστικά στην μεγάλη οθόνη τη Σιδηρά κυρία, ένα προσωνύμιο που ακολουθεί την μοναδική Βρετανίδα Πρωθυπουργό και το οποίο έχει μείνει στην ιστορία. Αν δεν ταυτιστείτε σίγουρα θα μάθετε πολλά για την... επαγγελματική σας ανέλιξη.

Άλλες προτάσεις:

Ο υπουργός

Γράψε λάθος

Υδροχόος

Για εσάς τους ανατρεπτικούς τύπους του ζωδιακού που πάτε κόντρα στο συντηρητισμό, σας προτείνουμε μια ταινία που στόχο έχει να ...τσαντίσει κάθε πουριτανό. Πρόκειται για τη σαρωτική κωμωδία Ο Δικτάτορας που είναι εμπνευσμένη από τον Σαντάμ Χουσείν και τον Μουαμάρ Καντάφι και πρωταγωνιστεί ο Sacha Baron Cohen που τον έχουμε δει και ως Borat. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει 19 Ιουλίου και συμμετέχει η Megan Fox που παίζει τον εαυτό της, ενώ υπάρχουν και αποσπάσματα από υλικό με τον Μπάρακ Ομπάμα, την Χίλαρυ Κλίντον και τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά από αυτή την αντισυμβατική κωμωδία, λέμε να σας συστήσουμε και ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για το The Darkest Hour – Η πιο Σκοτεινή Ώρα- που έχει γράψει ο Jon Spaihts σεναριογράφος επίσης και του Προμηθέα και υπόσχεται εξαιρετικά ειδικά εφέ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή από εισβολείς, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ενώ οι περισσότεροι επιζώντες έχουν παραλύσει από τον φόβο, μια ομάδα νεαρών προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει την πανίσχυρη άμυνα των εισβολέων και να σώσει τη Γη.

Άλλες προτάσεις:

Το κύμα

Έχουμε Πάπα!

Ιχθύες

Για εσάς τα συμπονετικά και ρομαντικά ψαράκια έχουμε τρεις ταινίες. Πρώτη στη σειρά είναι η γνωστή και διαχρονική Casablanca μια πανέμορφη νοσταλγική ταινία που μπορεί να σας απογειώσει συναισθηματικά για μια ακόμη φορά. Έπεται η φετινή παραγωγή «Ψαρεύοντας σολομό στην Υεμένη», μια αισθηματική κομεντί με μήνυμα «εάν το πιστέψουμε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα». Για το τέλος σας αφήνουμε μια συγκινητική κομεντί (καλού κακού έχετε και χαρτομάντιλα δίπλα σας) με τίτλο Darling Companion και πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με όσκαρ Diane Keaton αλλά και τον Freeway έναν ατίθασο όμορφο σκύλο που θα κλέψει την παράσταση και θα γίνει αιτία για μια συγκινητική περιπέτεια.

Άλλες προτάσεις:

Περιφρόνηση

The Artist

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved