Χειρομαντεία: Οι Φάλαγγες και τα Σημάδια της Τύχης

Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στην Χειρομαντεία με τις Φάλαγγες και τα Σημάδια της Τύχης.

Χειρομαντεία: Οι Φάλαγγες και τα Σημάδια της Τύχης

Οι Φάλαγγες

Τα τρία τμήματα που ορίζονται από τις αρθρώσεις των δάχτυλων και του αντίχειρα ονομάζονται φάλαγγες. Για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του ατόμου πρέπει να εξετάσουμε το σχετικό μήκος και το σχήμα των φαλαγγών και κυρίως το μέγεθος του αντίχειρα.

Η πρώτη η ονυχοφόρος φάλαγγα φανερώνει την δύναμη της θέλησης, η δεύτερη φάλαγγα αντιπροσωπεύει την νοημοσύνη και η τρίτη, όπου βρίσκεται το Όρος της Αφροδίτης φανερώνει το ζωώδες μέρος.

Επομένως όταν βρίσκετε μια μακριά και πλατιά ανώτερη φάλαγγα μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση κι αν υποστηρίζεται από μια μακριά δεύτερη φάλαγγα τότε η νόηση θα είναι αρκετή για να συμπληρώσει τις προσπάθειες της θέλησης και να την οδηγήσει σε χρήσιμα κανάλια.

Ένας αναπτυγμένος αντίχειρας είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ατόμων υψηλής νοημοσύνης, ενώ ο μικροσκοπικός αντίχειρας είναι μια ένδειξη μικρής ικανότητας ενός ασταθούς, ανήσυχου χαρακτήρα, που εύκολα παρασύρεται από τις γνώμες των άλλων και δεν έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας τις δικές του υποθέσεις.

Τα δάχτυλα που είναι κοντά και πλατιά δείχνουν αποτόμους τρόπους και πεισματικό χαρακτήρα με πολύ λίγη προνοητικότητα και διπλωματία. Αντίθετα τα μακριά δάχτυλα, και ιδιαίτερα όταν είναι λεπτά φανερώνουν έναν χαρακτήρα διπλωματικό και έξυπνο, που προσέχει τις λεπτομέρειες και έχει την ικανότητα της ευελιξίας.

Αν σε ένα άτομο ο αντίχειρας εισχωρεί κατά το μεγαλύτερο μέρος στην παλάμη του χεριού και τα δάχτυλα είναι ελαφρά λυγισμένα από πάνω του, αυτό δείχνει ότι η νευρική του ενέργεια εξαντλείται γρήγορα.

Όταν το άτομο επιβάλλεται, ο αντίχειρας υποσυνείδητα φουσκώνει όλο και πιο πολύ, και σε άτομο με υπερβολική φιλοδοξία βρίσκουμε ότι ο αντίχειρας διπλώνει πάνω από τα δάχτυλα ή ξεχωρίζει από την υπόλοιπη παλάμη, σχηματίζοντας μια σημαντική γωνιά με τα υπόλοιπα δάχτυλα.

Όταν τα δάχτυλα είναι σαρκώδη και παχιά στην βάση τους, αυτό δείχνει έναν αισθησιακό χαρακτήρα, κι αν είναι συμπαγή και ενιαία, δείχνουν ένα ιδιοτελές και φιλήδονο άτομο.

Τα δάχτυλα που έχουν αρκετό διάστημα μεταξύ τους, φανερώνουν ένα απερίσκεπτο και σπάταλο χαρακτήρα και συχνά περίεργο. Σ’ ένα νοητικό τύπο χεριού, όπου οι αρθρώσεις είναι πλατιές και η δεύτερη φάλαγγα του αντίχειρα ανεπτυγμένη, αυτός ο χωρισμός των δάχτυλων δείχνει ένα οξύ και ερευνητικό νου.

Όσο πιο κοντή και πλατιά είναι η παλάμη, τόσο πιο επίμονος και αποφασιστικός θα είναι ο χαρακτήρας του ατόμου. Αντίθετα οι μακριές και λεπτές παλάμες φανερώνουν έναν πολυμήχανο και διπλωματικό νου με ευχάριστους και ευγενικούς τρόπους, αλλά με αστάθεια χαρακτήρα.

Η τραχιά παλάμη δείχνει έναν σκληρό και ντόμπρο χαρακτήρα, με αγάπη για την φύση και με μια απέχθεια για κοινωνικές συμβατικότητες. Μια κοντή και τραχιά παλάμη δείχνει έναν ειλικρινή , αποφασιστικό και απότομο χαρακτήρα.

Αντίθετα η απαλή παλάμη φανερώνει δεξιοτεχνία, τρυφερότητα και ευγένεια, αγάπη για το καλό γούστο και μια εκτίμηση για τους καλούς τρόπους. Αν είναι απαλή και

στενόμακρη φανερώνει λεπτότητα και επιδεξιότητα στο χαρακτήρα.

Τα Σημάδια της Τύχης

Εκτός από τις κύριες γραμμές που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, βρίσκουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από σημάδια μεμονωμένα η πάνω στις ίδιες τις γραμμές. Αυτά έχουν την μορφή Τριγώνων, Σταυρών, Τετραγώνων, Αστεριών, Κρίκων, Νησίδων και Κηλίδων.

marks

Το Μεγάλο Τρίγωνο (σχέδιο 3) καταλαμβάνει τον χώρο που περικλείεται από τις γραμμές της Υγείας, του Κεφαλιού και της Ζωής. Όταν το τρίγωνο είναι καλοσχηματισμένο, ευδιάκριτο και καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, το άτομο θα είναι μεγαλόψυχο, με ευθύ χαρακτήρα και πολλές συμπάθειες.

Όταν είναι μικρό και σχηματίζεται από σπασμένες γραμμές, ο χαρακτήρας και η ψυχική διάθεση τραυματίζονται και μειώνονται και η ζωή δεν είναι καθόλου τυχερή. Επίσης λίγο -πολύ επηρεάζεται άσχημα και η υγεία.

Όταν υπάρχουν σταυροί μέσα στην περιοχή του Τριγώνου, το άτομο θα γνωρίσει πολλές δυστυχίες στην ζωή του και θα έχει πολλές εχθρότητες.

Ένα αστέρι εκεί μέσα δείχνει τελική επιτυχία.

Τα μικρότερα τρίγωνα στην παλάμη δείχνουν επιτυχία στον τομέα της ζωής που σχετίζεται με τις γειτονικές γραμμές η τα Όρη. Έτσι ένα τρίγωνο που σχηματίζεται στην βάση της Γραμμής του Κεφαλιού δείχνει διανοητικά επιτεύγματα.

Ο Σταυρός (σχέδιο 6) είναι κακό σημάδι όπου κι αν βρίσκεται και ιδιαίτερα αν είναι κοντά σε κάποια από τις κύριες γραμμές.

Αν βρίσκεται στο Μεγάλο Τρίγωνο δείχνει εμπόδια και δυσκολίες στην παιδική ηλικία. Αν είναι μέσα στην Γραμμή του Κεφαλιού και της Καρδιάς δείχνει δυσκολίες και δυστυχίες στην μέση ηλικία και αν είναι τέλος πάνω από τη Γραμμή της Καρδιάς, δείχνει παρόμοιες συμφορές στα γεράματα.

Ένας Σταυρός σε ένα Όρος τείνει να διαστρεβλώσει η να μετατρέψει το χαρακτήρα η την τύχη προς την κατεύθυνση που δείχνεται από το Όρος ,αλλά αν πρόκειται για το Όρος του Δια λέγεται ότι σημαίνει οικογενειακή ευτυχία. Οπωσδήποτε το άτομο που στο χέρι του έχει αυτό το σημάδι, θα γνωρίσει πολλές δοκιμασίες και στενοχώριες.

Ο Σταυρός σε κάποια από τις κύριες γραμμές είναι κακό σημάδι και ιδιαίτερα αν είναι στην Γραμμή της Ζωής και στην Γραμμή της Μοίρας.

Ένα Τετράγωνο (σχέδιο 1), όπου κι αν βρίσκεται, είναι ένα σημάδι προστασίας και φανερώνει διασφάλιση της υγείας και της τύχης στα άτομα που το έχουν. Εξετάστε την γραμμή πάνω στην όποια σχηματίζεται η το Όρος η την περιοχή της παλάμης όπου μπορεί να υπάρχει και κρίνετε ανάλογα. Να θυμάστε ότι πάντοτε σημαίνει προστασία.

Έτσι στην Γραμμή του Κεφαλιού θα φανερώνει δυσκολίες που ξεπερνιούνται και κατανικώνται με την χρησιμοποίηση του νου.

Στη Γραμμή της Καρδιάς, με την συνδρομή των φίλων του.

Στο Όρος της Σελήνης με ένα μακρινό ταξίδι η την παρέμβαση κάποιας γυναίκας.

Το Αστέρι (σχέδιο 5) φανερώνει κίνδυνο, εκτός κι αν είναι στο Όρος του Δια οπότε σημαίνει ένα νικηφόρο παιχνίδι ή καλή τύχη εντελώς ξαφνικά.

Στο Όρος του Άρη φανερώνει βία.

Στο Όρος της Σελήνης φανερώνει ένα επικίνδυνο ταξίδι η κάποιο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από κάποια γυναίκα η κίνδυνο από το πλήθος.

Στο Όρος του Κρόνου δείχνει ένα ατύχημα που προκαλείται από βία.

Στο Όρος του Ήλιου δείχνει τα άσχημα αποτελέσματα της υπερβολικής υπερηφάνειας.

Στο Όρος της Αφροδίτης φανερώνει απογοήτευση στον έρωτα.

Στο Όρος του Ερμή δείχνει απληστία και πονηριά.

Ένα αστέρι πάνω στις κύριες γραμμές πρέπει να θεωρείται σαν μια «απειλή» για την όψη της ζωής, που αντιστοιχεί στην γραμμή αυτή. Στη Γραμμή της Ζωής επηρεάζει το σώμα, στην Γραμμή του Κεφαλιού έχουμε νοητικές διαταραχές, στην Γραμμή της Καρδιάς επηρεάζονται άσχημα οι κοινωνικές υποθέσεις.

Το Κιγκλίδωμα (σχέδιο 2) είναι μια ένδειξη επέκτασης και αύξησης.

Όταν βρίσκεται σε κάποιο Όρος αυξάνει την εκδήλωση του αντιστοίχου χαρακτηριστικού. Ένα Κιγκλίδωμα η δικτυωτό σήμα στο Όρος του Δια δείχνει υπερβολή και επιτήδευση.

Στο Όρος του Κρόνου μεγάλη δυστυχία και μια πολυτάραχη σταδιοδρομία που καταλήγει σε απογοήτευση.

Στο Όρος του Ήλιου μια τάση για επίδειξη και υπερβολική έπαρση.

Στο Όρος του Ερμή πονηριά.

Στο Όρος της Αφροδίτης σχέσεις που απογοητεύουν.

Στο Όρος του Άρη κίνδυνο από βίαιες ενέργειες, μανία και τραύματα.

Στο Όρος της Σελήνης έναν περιπλανώμενο και ανήσυχο τύπο και μερικές φόρες εξορία.

Όταν είναι στο κέντρο της παλάμης και κόβεται από την Γραμμή της Μοίρας , δείχνει μεγάλη δυστυχία, ιδιαίτερα στην περίοδο της ζωής που αντιστοιχεί σε αυτό το σημείο της Γραμμής της Μοίρας.

Οι Νησίδες (σχέδιο 7) σχηματίζονται από μια γραμμή που κάνει διχάλα και ξαναενώνεται. Σύμφωνα με την παράδοση, στο διάστημα που καταλαμβάνει η νησίδα θα έχουμε επικίνδυνη ασθένεια, δυσκολίες, νοητική αδυναμία, κοινωνικό αποκλεισμό, φυλάκιση κ.λπ. ανάλογα με την γραμμή που πάνω της σχηματίζεται η νησίδα και με τις επιπρόσθετες ενδείξεις.

Μια μικρή Νησίδα δείχνει μια δύσκολη κρίση. Μια μεγάλη Νησίδα φανερώνει μια μακροχρόνια περίοδο δυστυχίας η ασθένειας. Μια Νησίδα είναι συχνά σημάδι κληρονομικής ασθένειας, λειτουργικής η οργανικής.

Σύμφωνα με την παράδοση, στο Όρος του Δια δείχνει ασθένεια των πνευμόνων, στον Ήλιο πιθανή καρδιακή προσβολή, στον Κρόνο ηπατικές παθήσεις, στον Ερμή διαταραχές των οργάνων ομιλίας η του εγκέφαλου και στην Σελήνη στομαχικές διαταραχές.

Συχνά η Νησίδα δείχνει κάποιο μυστήριο σχετικά με την σταδιοδρομία. Αν είναι στην αρχή της Γραμμής της Ζωής υπάρχει κάποιο μυστήριο σε σχέση με τους γονείς του, κι αν ταυτόχρονα υπάρχει μια παρόμοια Νησίδα στη Γραμμή της Μοίρας, αυτό είναι μια ένδειξη ότι το άτομο είναι νόθο.

Όταν η Νησίδα σχηματίζεται σε κάποια από τις κύριες γραμμές δείχνει κίνδυνο για την υγεία και την τύχη από κάποια ασθένεια, η κακή χρήση της ικανότητας η του οργάνου που υποδηλώνεται από αυτή τη γραμμή.

Μια Νησίδα στην Γραμμή της Υγείας δείχνει μεγάλη ασθένεια, εξασθένηση και μια ευαίσθητη κράση. Αν είναι στο Όρος της Σελήνης , στην αρχή της Γραμμής της Υγείας δείχνει υπνοβασία η υπεραισθητική αντίληψη που προέρχεται από μια αφύσικη κατάσταση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Παρόμοια κρίνουμε κάθε νησίδα σε σχέση με τις άλλες ενδείξεις και ανάλογα με τη θέση της σε κάποιο Όρος η σε κάποια γραμμή. Στη Γραμμή της Μοίρας μερικές φόρες φανερώνει φυλάκιση και ιδιαίτερα αν το Όρος του Ερμή έχει κιγκλίδωμα η σταυρό.

Οι Κηλίδες (σχέδιο 4) δείχνουν πάντοτε ατέλειες και φανερώνουν κρίσεις και κινδύνους. Είναι γενικά κόκκινες αλλά μερικές φορές και μαύρες. Σύμφωνα με την παράδοση δείχνουν κινδύνους που επηρεάζουν τη ζωή, το κεφάλι, την καρδιά κτλ. ανάλογα με την θέση τους σε κάποια γραμμή η Όρος.

Αν είναι στην Γραμμή της Μοίρας θα παρουσιαστεί μια σοβαρή και ξαφνική κρίση ατυχίας. Στη Γραμμή της Ζωής, μια κηλίδα δείχνει ασθένεια των ματιών.

Μελετώντας λοιπόν τις γραμμές , τα Όρη και τα σημεία της Τύχης ενός χεριού μπορούμε να μάθουμε πολλά για το χαρακτήρα και το πεπρωμένο του ατόμου.

Αλλά τίποτα δεν είναι απόλυτο σχετικά με το μέλλον.

Συμβαίνουν λοιπόν συνεχώς αλλαγές όχι μονό στις γραμμές αλλά και στα Όρη και στα σημάδια της Τύχης. Έτσι αν αποτυπώσετε τη μορφή ενός χεριού σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας και μετά από μερικά χρονιά το κοιτάξετε ξανά, θα δείτε μεγάλες διαφορές.

Πράγματι το χέρι μας είναι ένας καθρέφτης της εσωτερικής φύσης μας και εκφράζει τις πραγματικές εμπειρίες της ψυχής, συνειδητές η ασυνείδητες.

chiromancy02

Η σύνδεση της Αστρολογίας με την Χειρομαντεία γίνεται φανερή σε καθένα που ασχολείται και με τα δυο αυτά θέματα, και η Αστρολογία δίνει μια εξήγηση για τις αλλαγές που γίνονται στο χέρι του ατόμου. Οι πλανήτες κατά την γέννηση δείχνουν ορισμένες τάσεις, ενώ η πρόοδος τους στο ωροσκόπιο, με τους αμοιβαίους σχηματισμούς, φανερώνει τις αλλαγές που γίνονται σε αυτές τις τάσεις και το περιβάλλον του ατόμου.

Επομένως η Χειρομαντεία είναι αποτελεσματική στην πρόβλεψη των τάσεων που επικρατούν και όχι των συμβάντων, γιατί δεν έχει τα μέσα υπολογισμού των μελλοντικών σχηματισμών των πλανητικών σωμάτων.

Πηγή: A manual of Occultism By SERHARIAL

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved