Εκλογές 2012: Οι 12 αναποφάσιστοι

Πως ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι ανάλογα με το ζώδιό τους;

Εκλογές 2012: Οι 12 αναποφάσιστοι

Πολλά είναι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουν οι ψηφοφόροι της τελευταίας στιγμής, αυτοί που σε αρκετές περιπτώσεις καθορίζουν με την επιλογή τους και τον τελικό νικητή των εκλογών. Οι διάφοροι αναλυτές συνηθίζουν να αξιολογούν την συμπεριφορά των αναποφάσιστων με βάση την πειστικότητα των επιχειρημάτων των υποψηφίων, ωστόσο τα αντίστοιχα αστρολογικά κριτήρια είναι όλως διόλου διαφορετικά.

Ας δούμε τι είναι αυτό που μπορεί να επηρεάσει έναν αναποφάσιστο ψηφοφόρο, ανάλογα με το ζώδιο του.

Κριός

Όσο αποφασισμένος κι αν δείχνει, όσο κι αν στο προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να πείσει τους γύρω του, ενδέχεται να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή, επειδή κάτι θα «του την σπάσει»! «Αντί» από φύση θα κάνει του κεφαλιού του, επιλέγοντας τελικά κάτι ...άσχετο και πρωτότυπο ή ακόμη και το αντίθετο από αυτό που αρχικά υποστήριζε.

Ταύρος

Ο αναποφάσιστος Ταύρος είναι ένα είδος ...υπό εξαφάνιση! Αν παρ' όλα αυτά βασανίζεται μέχρι την ημέρα των εκλογών, θα επιλέξει τελικά αυτό που του φαίνεται πιο σίγουρο και ασφαλές, συνήθως δηλαδή ότι ψήφισε και στις προηγούμενες εκλογές.

Δίδυμοι

Όπου φυσάει ο άνεμος... Λόγω της φυσικής τους αστάθειας αλλάζουν γνώμη τάχιστα. Ακόμη και μια συζήτηση έξω από το εκλογικό κέντρο μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω, οπότε κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ένα καταλυτικό κριτήριο ωστόσο για έναν Δίδυμο μπορεί να είναι η διττότητα. Το κόμμα που φιλοξενεί εμφανώς δύο -τουλάχιστον- τάσεις είναι εκείνο που θα κερδίσει την προτίμηση του, αφού του λύνει ένα θεμελιώδες ...υπαρξιακό πρόβλημα!

Καρκίνος

Αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι το τι πράττει το... σόι. Έτσι οι Καρκίνοι επιβεβαιώνουν στην κάλπη την οικογενειακή ομοψυχία-ενότητα και νοιώθουν «εντάξει» με τον εαυτό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως, όταν δεν υπάρχουν οι οικογενειακές παραινέσεις, μπορεί να μετρήσει και η άδικη-σκληρή συμπεριφορά κατά ενός υποψηφίου-κόμματος ή απλά τα «εθνικά ιδεώδη».

Λέων

Το στυλ, το κύρος και η «αρχοντιά» του προέδρου-αρχηγού ενός κόμματος θα βαρύνει αποφασιστικά στην τελική επιλογή του αναποφάσιστου Λέοντα. Άξεστοι, βάρβαροι και απαίδευτοι δεν έχουν καμία τύχη.

Παρθένος

Προσμετρά όλα τα σενάρια και όλες τις πιθανότητες μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν έχει πρόβλημα να επιλέξει κάτι πολύ ...μικρό. Τελικά ψηφίζει με γνώμονα τη λογική αποφεύγοντας τις ακρότητες και ότι του φαίνεται θολό. Το κόμμα ή ο υποψήφιος με τον λιγότερο δημαγωγικό λόγο είναι εκείνο που κερδίζει την προτίμηση του. Μια ακόμη πιθανή επιλογή, είναι αυτό το κόμμα που ξεχωρίζει για τους διανοούμενους του.

Ζυγός

Ακόμη κι αν θεωρητικά έχει αποφασίσει, οι σκέψεις τον τριβελίζουν ακόμη και μέσα στο παραβάν. Τελικά θα ψηφίσει με γνώμονα την εξισορρόπηση των τάσεων. Είτε δηλαδή για να μπει κάποιο κόμμα στη Βουλή, είτε για να ενισχύσει το κόμμα που νομίζει πως θα βγει ...δεύτερο! «Παίζει» να επηρεαστεί και από την συμπεριφορά των εκλογικών αντιπροσώπων ή την ενδεχόμενη «βαρβαρότητα» ψηφοφόρων που περιμένουν μαζί του στην ουρά. Γιατί μαζί με τους αγενείς υποστηρικτές ενός κόμματος «μαυρίζει» και τον αρχηγό του.

Σκορπιός

Το είδος του αναποφάσιστου Σκορπιού είναι μάλλον ...ανύπαρκτο και συνήθως οι ψηφοφόροι του ζωδίου αρέσκονται στο να «κόβουν κίνηση» για το τι μπορεί να ψηφίζουν οι γύρω τους. Συχνά μάλιστα προσπαθούν να επηρεάσουν με έντεχνο τρόπο τους αντιφρονούντες, διασπείροντας «εμπιστευτικά» δήθεν έγκυρες πληροφορίες. Μόνον αν του ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες μπορεί να αλλάξει γνώμη ένας Σκορπιός. Να δει για παράδειγμα -δευτερόλεπτα πριν ρίξει το «δαγκωτό»- το όνομα του πρώην της καλής του να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας...

Τοξότης

Όπου κάτσει η ...μπίλια! Αφού πρώτα θεωρητικολογήσει για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το τάδε ή το δείνα κόμμα, πείθοντας ενδεχομένως άλλους αναποφάσιστους, ύστερα θα ρίξει στην κάλπη ότι του φαίνεται πιο νεανικό ή ...διασκεδαστικό! Αν μπορούσε να κάνει και τα ψηφοδέλτια σαΐτες, η ικανοποίηση του θα ήταν πλήρης...

Αιγόκερως

Το να μην έχει αποφασίσει ένας Αιγόκερως είναι κομματάκι δύσκολο, πολύ περισσότερο που αγωνίστηκε για να ψηφίσουν όλοι οι γνωστοί και συγγενείς του αυτό που ο ίδιος επέλεξε. Αν όμως είναι ακόμη προβληματισμένος, το πιθανότερο είναι να συντονιστεί με την διαφαινόμενη «παράσταση νίκης», αρκεί ο αρχηγός του συγκεκριμένου κόμματος να μην είναι «φαφλατάς» και να διαθέτει ένα στοιχειωδώς σοβαρό προφίλ.

Υδροχόος

Ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι θα ψηφίσουν οι άλλοι, αφού ο ίδιος όσο κι αν θεωρητικολογεί, στην ουσία ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει. Οι Υδροχόοι μπορεί να είναι απρόβλεπτοι σε πολλούς τομείς αλλά με την ιδεολογία και τις πολιτικές επιλογές τους δεν παίζουν. Αν πάντως δεν έχουν αποφασίσει, το πιθανότερο είναι να επιλέξουν τελικά κάτι εκτός του πολιτικού main stream.

Ιχθύες

Ιδεολόγοι και ανθρωπιστές, καλούνται να επιλέξουν κάτι συχνά ...ουτοπικό! Μια εικόνα ενός βασανισμένου, πληγωμένου, αποδιωγμένου κλπ υποψηφίου ή κόμματος, είναι εκείνη που μπορεί επίσης να γείρει καταλυτικά την πλάστιγγα. Για έναν Ιχθύ, υπάρχει ωστόσο και η βάσιμη εκδοχή να μην ψηφίσει καν για να μην στενοχωρηθεί κανείς αλλά ούτε και ο ίδιος με το αποτέλεσμα. Και φυσικά ύστερα θα αφήσει να διαφαίνεται σε όλους ότι τους ...ψήφισε!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved