Αστρολογία και Χειρομαντεία: Οι γραμμές των χεριών

Τα χέρια μας είναι η αντανάκλαση της ψυχής μας. Μας λένε για τους εαυτούς μας και είναι ένας χάρτης καταγραφής για όλη μας τη ζωή

Αστρολογία και Χειρομαντεία: Οι γραμμές των χεριών

Η υγεία, η διατροφή, το πως αντιμετωπίζει καθημερινά την ζωή κι άλλες εσωτερικές προοπτικές καταγράφονται στο χέρι ενός άτομου. Αυτό το "πρότυπο ζωής" συγκροτείται από γραμμές, όρη και διάφορα άλλα σημάδια που θα αναλύσουμε. Μια πρώτη γεύση για τα όρη μπορείτε να πάρετε από τη φωτογραφία που επισημαίνει τη γεωγραφία τους στην ανθρώπινη παλάμη. Τα ονόματα τους (όρος της Αφροδίτης, του Κρόνου, του Δία, του Ήλιου, του Ερμή, του Άρη και της Σελήνης) είναι ευθέως συνδεδεμένα με την αστρολογική παράδοση.

PalmLinesMount

Όσο περισσότερο ένα άτομο αντιλαμβάνεται το μήνυμα στις παλάμες του, τόσο μπορεί να ελέγξει την ζωή του. Τα χέρια μας είναι η αντανάκλαση της ψυχής μας. Μας λένε για τους εαυτούς μας. Είναι ένας χάρτης καταγραφής για όλη μας τη ζωή. Χρησιμοποιώντας αυτό το χάρτη και με επιλογή πάντα της ελεύθερης βούλησης μπορούμε να γίνουμε κύριοι της μοίρας μας. Και η ουσιαστική ανάγνωση του χεριού ξεκινά με τη μελέτη των κύριων γραμμών της παλάμης.

Η Γραμμή της Ζωής

lifeline

Θεωρείται η πιο σημαντική γραμμή που έχουμε στο χέρι μας και δείχνει την σύσταση, την ενέργεια, τις ζωτικές δυνάμεις και την πιθανή διάρκεια της ζωής.Ξεκινά στο πλάι του χεριού, λίγα εκατοστά κάτω από τον δείκτη και εκτείνεται μέχρι το τέλος του καρπού κάτω από τον αντίχειρα. Η γραμμή της ζωής περιβάλλει το σαρκώδες μέρος της βάσης του αντίχειρα, την περιοχή δηλαδή που καταλαμβάνει το Όρος της Αφροδίτης. Σύμφωνα με την κρατούσα άποψη, όλο το μήκος της ισούται με 90 χρόνια. Το μέτρημα της γίνεται από την αρχή της πάνω από τον αντίχειρα και προχωρεί κατά διαστήματα 5-6 χρόνων φτάνοντας στο μέσον της περίπου να δείχνει την ηλικία των 45 χρόνων.

Όταν η γραμμή της ζωής είναι αλυσιδωτή, στριμμένη και επιφανειακή, αυτό φανερώνει μια εύθραυστη υγεία και μια ασθενική κράση.

Αν τερματίζει η σπάει απότομα χωρίς συνέχεια, στην θέση του σπασίματος η κομματιάσματος αντιστοιχεί μια κρίσιμη καμπή της ζωής, μια μεταμόρφωση ή ριζική αλλαγή πορείας. Αν και τα δυο χέρια δείχνουν το ίδιο τέλος η σπάσιμο, το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί σαν αποφασιστικό για τη συνέχιση της ζωής, είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε για μια κρίσιμη ασθένεια.

Αλλά αν στην περίπτωση μια κοντής γραμμής της Ζωής, βρείτε ισχυρές ενδείξεις μιας ισχυρής θέλησης σε μια μακριά και πλατιά πρώτη φάλαγγα του αντίχειρα και μια δίδυμη η αδελφική γραμμή παράλληλη προς την γραμμή της ζωής που συνεχίζεται περά από αύτη, τότε η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί από την  δύναμη τη θέλησης η με την φροντίδα και την προστασία κάποιου που αγαπάει το άτομο (αδέλφια, αγαπημένα άτομα, σύζυγος η γονείς).

Μια γραμμή που προέρχεται από τον αντίχειρα, και κόβει την γραμμή της ζωής προχωρώντας στην παλάμη του χεριού, φανερώνει ενδεχομένως ένα πρόβλημα, έναν μεγάλο καημό η μια δυστυχία που προκαλεί σοκ στον οργανισμό.

Μια γραμμή που κόβει την γραμμή της Ζωής και φτάνει μέχρι το όρος του Κρόνου μπορεί να δείχνει μια σοβαρή προσβολή και κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη στην περίπτωση μιας γυναίκας που είναι έγκυος στην αντίστοιχη ηλικία. Το σημείο που η γραμμή κόβει την γραμμή της Ζωής πρέπει να εξεταστεί σε σχέση με την ηλικία που εμφανίζεται ο κίνδυνος.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή της Ζωής και τελειώνει στο όρος του Δία, δείχνει φιλοδοξία που πραγματοποιείται, επιτυχία και τύχη.

Μια γραμμή που ξεκίνα από την γραμμή Ζωής και φτάνει μέχρι το όρος του Ερμή, φανερώνει επιτυχία στο εμπόριο η τις επιστήμες και διανοητικά επιτεύγματα.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή της ζωής και φτάνει μέχρι το όρος της Σελήνης δείχνει περίεργες επιδιώξεις, συχνά ταξίδια και αλλαγή ζωής και επαγγέλματος, άλλα στην περίπτωση ενός καλλιτέχνη μπορεί να σημαίνει δημοσιότητα και προσωρινή αναγνώριση των ικανοτήτων του.

Γενικά το όρος της Αφροδίτης με την γραμμή της Ζωής που το περιβάλλει, αντιπροσωπεύει την ζωτική ενέργεια και οι γραμμές που ξεκινούν από εκεί φανερώνουν τους τομείς και τις κατευθύνσεις που θα χρησιμοποιηθεί αύτη η ζωτικότητα. 

Η γραμμή της Καρδιάς

heartline

Αρχίζει από την «κόψη» της παλάμης, κάτω από το όρος του Ερμή και διασχίζει την παλάμη τερματίζοντας στο όρος του Δια ή κάτω από αυτό. Κυβερνά τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις και ασκεί μαζί με την γραμμή του Κεφαλιού μια επιρροή πάνω στην τύχη. Είναι γνωστή ως η καμπύλη της δημιουργικότητας και αντιπροσωπεύει την συναισθηματική μας ζωή. Αναφέρει κατά πόσο ένα άτομο είναι ζεστό και δοτικό η εσωστρεφές και ψυχρό. Όταν είναι έντονη, αδιάσπαστη και συνεχής δείχνει έναν ειλικρινή χαρακτήρα με υγιή συναισθήματα που εμπνέει τη φιλία και την εκτίμηση. Όσο μακρύτερη είναι η γραμμή τόσο ισχυρότερα τα συναισθήματα.

Όταν τερματίζεται κάτω από το όρος του Ηλίου, τα συναισθήματα είναι ασταθή και η φύση ματαιόδοξη.

Αν η γραμμή της Καρδιάς φτάνει μέχρι το όρος του Κρόνου υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα, αλλά τα συναισθήματα θα συνδέονται με δυστυχίες και απογοητεύσεις και το άτομο θα είναι δύσπιστο και ζηλότυπο.
Όταν η γραμμή της Καρδιάς φτάνει μέχρι το όρος του Δια, τα συναισθήματα θα είναι αληθινά, ειλικρινή και διαρκή κι αν η γραμμή πλησιάζει με διχάλα το όρος αυτό, δείχνει ενέργεια, δύναμη σκοπού και επιτυχή επιδίωξη καταλλήλων σχεδίων.

Όταν η γραμμή της Καρδιάς κατηφορίζει περνώντας κάτω από το όρος του Δια και πλησιάζει την γραμμή του Κεφαλιού, τότε τα συναισθήματα θα είναι κάτω από τον έλεγχο του νου και το άτομο θα είναι προσγειωμένο. Αν ταυτόχρονα διακλαδώνεται και προς τα πάνω, προς το όρος του Δια, τότε θα ανοίξει η τύχη του μετά από τον γάμο.

Αν η γραμμή της Καρδιάς ενώνεται με την γραμμή του Κεφαλιού κάτω από το όρος του Κρόνου, αυτός είναι ένας οιωνός που σύμφωνα με κάποιους μελετητές δείχνει ένα ξαφνικό ίσως και βίαιο τέλος, αυτό όμως αναφέρεται περισσότερο στην συναισθηματική ζωή και όχι στη φυσική.

Άν πολλές μικρές γραμμές κόβουν την γραμμή της Καρδιάς σύμφωνα με μία εκδοχή αυτό δείχνει κάποια λειτουργική διαταραχή στο αντίστοιχο όργανο, κι αν «σπάζει» κάτω από το όρος του Κρόνου  η αν έχει κάποιο σημάδι κόκκινο η σκούρο μπλε αυτό δείχνει αποπληξία η σοβαρή καρδιακή προσβολή που μπορεί να αποβεί μοιραία.

Όσον αφορά το συναίσθημα, οι πολλές διασταυρώσεις με μικρές γραμμές ενδεχομένως να υποδηλώνουν μια καρδιά ...αγκινάρα. 

Η γραμμή του Κεφαλιού

headline

Αρχίζει ακριβώς δίπλα από την γραμμή της Ζωής, ανάμεσα στην ρίζα του δείχτη και του αντίχειρα και διασχίζει την παλάμη με μια ελαφρά καθοδική κλίση, σχεδόν ως προς την «κόψη» της παλάμης. Κυβερνά την διάνοια, τις νοητικές επιτεύξεις, την μνήμη και τις ικανότητες σταδιοδρομίας.
Η μακριά, καθαρή και καλοσχηματισμένη γραμμή δείχνει διανοητικές ικανότητες και δυνατότητες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής. Είναι καλή όταν ξεκινά από μια συζυγία με την γραμμή της Ζωής, γιατί αυτό δείχνει ότι η διάνοια συνδέεται με το λεπτό γούστο και με τα αισθήματα. Όταν είναι μακριά από την γραμμή της Ζωής φανερώνει έναν χαρακτήρα βίαιο, εγωιστικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή του Κεφαλιού και φτάνει στο όρος του Άρη δείχνει βιαιότητα, ξεροκέφαλο άτομο και ριψοκίνδυνα τολμήματα.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή του Κεφαλιού και φτάνει στο όρος του Ηλίου φανερώνει τιμές και επιτυχίες μέσω της χρήση της διάνοιας.

Μια γραμμή που ενώνει την γραμμή του Κεφαλιού και την γραμμή της Καρδιάς δείχνει, ότι ο νους παρασύρεται σε μεγάλο βαθμό από τα αισθήματα και μπορεί από γενναιοψυχία να κάνει λάθος στην κρίση του.

Μια κοντή γραμμή Κεφαλιού δείχνει έναν πρακτικό κι όχι διανοητικό τύπο. Επίσης παραπέμπει σε μια ευαισθησία του νευρικού συστήματος που μπορεί να έχει σχετικά σοβαρές συνέπειες αν η γραμμή τερματίζει κάτω από το όρος του Κρόνου κι αν η γραμμή της Ζωής είναι επίσης κοντή.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή του Κεφαλιού και τερματίζει στο όρος του Κρόνου δείχνει μια μοιρολατρική τάση η μια αγάπη για την φιλοσοφία.

Αν δεν υπάρχει καθόλου γραμμή του Κεφαλιού, αυτό σημαίνει μια ενστικτώδη και παιδική φύση, γεμάτη αίσθημα και χωρίς κρίση, ενώ συχνά το άτομο βασανίζεται από έμμονες ιδέες.

Ένα «σπάσιμο» στην γραμμή του Κεφαλιού μπορεί να δείχνει κίνδυνο εγκεφαλικής διάσεισης η άλλης βλάβης, από την άλλη πλευρά όμως είναι και μια ένδειξη πνευματικής μεταμόρφωσης.

Μια κυματοειδής και ακανόνιστη γραμμή του Κεφαλιού δείχνει έναν αδύναμο και αναποφάσιστο χαρακτήρα. 

Η γραμμή της Μοίρας

fateline

Αρχίζει από τον καρπό, κοντά στο τέλος της γραμμής της Ζωής, και διασχίζει σε ευθεία γραμμή την παλάμη τερματίζοντας στο όρος του Κρόνου. Φανερώνει την πορεία του πεπρωμένου, ότι είναι αναπόφευκτο, τα στάδια και τις κρίσεις της ζωής.
Αυτή η γραμμή δείχνει τις ευκαιρίες, την επιτυχία η την αποτυχία και την θέση που το άτομο μπορεί να φτάσει στον τομέα της δραστηριότητας του. Δείχνει το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ελεύθερης χρησιμοποίησης όλων των δυνάμεων, των παθών και των τάσεων του. Μπορεί να τροποποιηθεί αφού δυνητικά η κοσμική ενέργεια μπαίνει κάτω από τον έλεγχο μας και κατευθύνεται σε χρήσιμα κανάλια.

Στα δύο χέρια (δεξί-αριστερό) η γραμμή της Μοίρας μπορεί να έχει μεγαλύτερο η μικρότερο μήκος. Το μήκος της έχει σχέση με την διάρκεια της ζωής. Το μέτρημα των χρόνων πάνω στην γραμμή της Μοίρας γίνεται από το σημείο που αρχίζει κοντά στον καρπό. Το σημείο που κόβει την γραμμή του Κεφαλιού θεωρείται πως αντιστοιχεί στην ηλικία των 35 χρόνων και στο σημείο που κόβει η γραμμή της Καρδιάς, στην ηλικία των 50 χρόνων. Η κατάσταση της γραμμής στα διάφορα στάδια της δείχνει την τύχη στην αντίστοιχη περίοδο της ζωής.

Όταν αρχίζει από τον καρπό και επεκτείνεται σε μια ευθεία και αδιάσπαστη γραμμή προς το όρος του Κρόνου δείχνει επιτυχία στην ζωή και καλή θέση.

Αν σταματήσει στην γραμμή του Κεφαλιού φανερώνει μια λαθεμένη κρίση η μια λαθεμένη χρήση της νοημοσύνης θα σταματήσει την πρόοδο και θα κόψει την τύχη.

Αν σταματήσει στην γραμμή της Καρδιάς θα υπάρξει ένα καθοριστικό ειδύλλιο η θα έρθει ένα στενόχωρο γεγονός που θα προέρχεται από μια συμπάθεια η φιλία.

Όταν ξεκινά από το όρος της Σελήνης φανερώνει επιτυχία μέσω της επιρροής των γυναικών  η και το αντίθετο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της.

Αν ξεκινά από την γραμμή της Ζωής, δείχνει μια μοίρα που μπορεί το άτομο να την εκμεταλλευτεί η να την αρνηθεί.

Όταν ξεκινά από το κέντρο της παλάμης, ανάμεσα στην γραμμή του Κεφαλιού και της Καρδιάς, στην περιοχή που ονομάζεται πεδιάδα του Άρη, δείχνει πολλές δυσκολίες, αλλά αν φτάνει μέχρι το όρος του Κρόνου δείχνει τελική επιτυχία.

Απ' όπου κι αν αρχίζει η γραμμή της Μοίρας, αν ακολουθεί μια καθαρή κι αδιάσπαστη πορεία θα υπάρχει καλή τύχη στην αντίστοιχη περίοδο της ζωής κι αυτό θα διαρκέσει όσο η γραμμή της Μοίρας συνεχίζεται καθαρή χωρίς να κόβεται από άλλες γραμμές.

Αν τελειώνει στο όρος του Δια δείχνει επιτυχία μέσω ενός ευτυχισμένου γάμου η κληρονομιά. Αν τελειώνει στο όρος του Ηλίου δείχνει τιμές στο τέλος της ζωής.

Η γραμμή της Υγείας ή γραμμή του Ερμή

Είναι η γραμμή που έχει ξεσηκώσει και τις μεγαλύτερες συζητήσεις σε σχέση με το τι ακριβώς επισημαίνει.

Αρχίζει κοντά στον καρπό, πλάι στο όρος της Σελήνης και προχωρεί προς τα επάνω τερματίζοντας στο όρος του Ερμή. Σύμφωνα με την παραδοσιακή εκδοχή αφορά την κατάσταση και την πιθανή πορεία της υγείας, ωστόσο οι πιο σύγχρονες έρευνες την συσχετίζουν κυρίως με τις εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

healthline

Όσον αφορά την κλασική θεώρηση, αυτή η γραμμή παραπέμπει στις λειτουργίες των οργάνων πέψης και του συκωτιού, όπως ακριβώς η γραμμή της Καρδιάς σχετίζεται με την καρδιά και η γραμμή του Κεφαλιού με το νευρικό σύστημα.
Όταν είναι ευδιάκριτη και αδιάσπαστη δείχνει καλή υγεία ιδιαίτερα αν αρχίζει από την γραμμή της Ζωής χωρίς να την αγγίζει και προχωρεί προς το όρος του Ερμή. Σε μερικά χέρια μπορεί να λείπει. Σ’ αύτη την περίπτωση η υγεία θα είναι καλή αν η γραμμή της Ζωής είναι έντονη και μακριά.
Μια «σπασμένη» γραμμή Υγείας η μια νησίδα η μια μαύρη κηλίδα η τέλος ένα ξεθώριασμα της γραμμής δείχνουν μια σοβαρή ασθένεια, συχνές προσβολές δυσπεψίας η γαστρίτιδας και γενική εξασθένηση.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή Υγείας και κόβει την γραμμή της Καρδιάς μπορεί να δείχνει ταχυπαλμία η πιθανή καρδιακή προσβολή.

Μια γραμμή που ξεκινά από την γραμμή της Υγείας και κόβεται στην γραμμή της Ζωής δείχνει φιληδονία η υπερβολικά πάθη σε βαθμό καταστρεπτικό για την υγεία. Το άτομο κάνει έκλυτη ζωή και κυνηγά τις απολαύσεις. 

Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα αν το χέρι είναι απαλό και η πρώτη φάλαγγα του αντίχειρα είναι μικρή.

Πηγή: A manual of Occultism By Serharial

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved