Κακές όψεις άρα κακοί άνθρωποι;

Ποτέ κανένας άνθρωπος δεν έγινε κακός ξαφνικά...

Κακές όψεις άρα κακοί άνθρωποι;

από την Χριστίνα Δημοπούλου



Xristina Foto


Η Αστρολογία διατείνεται πως είναι μέσο ψυχική εξέλιξης και αυτογνωσίας αλλά τελικά σχετίζεται με το να γνωρίσουμε τους άλλους. Διότι τις περισσότερες φορές για τον εαυτό μας είμαστε σίγουροι. Ο Σωκράτης όμως είχε πει εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Πολλές φορές ο λογισμός δια της ατόπου επαγωγής δεν βοηθά στην Αστρολογία. Διότι δεν μπορείς να πεις πως επειδή ο Χίτλερ είχε Άρη τετράγωνο με Κρόνο έτσι και ο φίλος σου ο Γιάννης είναι σκληρός και άκαρδος. Και αν το πεις, τελικά διαψεύδεσαι. Γιατί είναι τρυφερός αλλά επειδή δεν τα έπαιρνε τα γράμματα ο πατέρας του τον πήρε στην δουλειά του που ήταν χασάπης. Κατά συνέπεια η «σκληράδα» βγαίνει επάνω στα ερίφια που τα κόβει σε μερίδες ή στις σπαλομπριζόλες.

Κανόνας 1ος : Μην αποκόπτεται μια όψη από το σύνολο

Κανόνας 2ος : Μην «ξεγελιέστε» από την πρώτη εντύπωση.

Παράδειγμα Νο 1: Al Pacino

O Al Pacino έχει έναν Πλούτωνα στον Ωροσκόπο, Ήλιο σύνοδο με Κρόνο, Ήλιο κι Κρόνο τετράγωνο με Πλούτωνα ενώ ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και την Σελήνη αντίστοιχα. Πρόκειται για έναν από τους πιο αξιαγάπητους στον χώρο του θεάματος. Ήπιων τόνων άνθρωπος. Ας δούμε μια μικρή αναφορά στους ρόλους που έχει υποδυθεί: Michael Corleone στην ταινία «Ο Νονός», τον αστυνομικό «Serpico», στο «Άρωμα γυναίκας» τον τυφλό Συνταγματάρχη , στο «Δικηγόρο του Διαβόλου» τον Διάβολο που όσοι το είδαν σε κινηματογράφο, χωρίς να είναι θρίλερ η ταινία, τα χρειάστηκαν, ενώ δίνει και ένα ρεσιτάλ στον «Έμπορο της Βενετίας» ως Sylock.

PACINO

Παράδειγμα Νο 2: Sigmund Freud

O Διάσημος Ψυχολόγος Freud είχε Ήλιο σύνοδο με Ουρανό, Σελήνη τετράγωνο με Ποσειδώνα και κατάφερε να προσφέρει τεράστιο έργο μέσα από μια ζωή γεμάτη αμφισβήτηση, κοκαΐνη και ένα καρκίνο με πάμπολλα χειρουργεία.

FREYD

Παράδειγμα Νο 3: Josef Mengele

Έμεινε στην ιστορία ως Todesengel von Auschwitz δηλαδή «ο Άγγελος Θανάτου του Άουσβιτς». Έχοντας έναν Ποσειδώνα στον 1ο οίκο δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει την άρρωστη φύση του. Για τους Ναζί φάνταζε ένας που εργαζόταν για το Κράτος και την ανθρωπότητα. Είχε και Άρη-Κρόνο σε τετράγωνο μόνο που εδώ στην θέση των εριφίων ήταν δίδυμοι και μικρόσωμοι άνθρωποι γιατί εργαζότανε επάνω στην έρευνα της εκδήλωσης γεννητικών ανωμαλιών.

MENGELE

Να θυμάστε πως το κακό και το καλό σχετίζονται με την οπτική που διαθέτει κανείς; Αλήθεια τι γνώμη θα είχαν οι Τούρκοι για τον Κολοκοτρώνη ή τον Νικηταρά. Ή ακόμα οι Γερμανοί για τον Στρατηγό Πάττον;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved